Бързи здравословни въпроси и отговори – 38

• 37 101
  • 744
  •   1
Отговори
# 705
Тета,това не го знаех . По принцип веднага след пълнене на канали съм правила снимка и като всичко е било точно,не съм правила друга след време.
Но странното е, че е много надолу, а не самия венец при самия зъб. По- скоро надолу към челюстта. А около короната е зачервено.

# 706
Е, те не знам спазват ли го де....

Може през корена инфекцията да е стигнала до края му, в костта да е, като при грануломите както е, за това е там топчето..но само си гадая де.

# 707
Аз мисля, че има парче храна. Щом не я боли силно.

# 708
113 е приличен хемоглобин и не е за кръвопреливане. Прималява ти от операцията, все пак е имало загуба на кръв, упойка. Ще премине. После си вземи някакъв желязодъсържащ препарат. Аз пия ампули Тотема, добре ги понасям, няма неприятния ефект/запек, като при някои други.

И аз това си помислих,но професора категорично каза да не пия желязо на този етап веднага след операцията. Те ми слагаха инжекции за разреждане на кръвта,а желязото мисля че сгъстява. Не съм убедена във това което казвам. Казаха че трябва да отида на кардиолог. Досега пиех бетаблокер,но след операцията има ново състояние и трябвало да се коригира.
Препоръчайте ми добър кардиолог във Пловдив или кардиологична болница.

# 709
Д-р Златка Димитрова, ДКЦ Св.Георги.
От форума ми я препоръчаха и вече 8 години съм при нея. Много съм доволна. Майка ми също тя я лекува. Когато беше закъсала с хемоглобина я прати на хематолог, който назначи правилна терапия.

# 710
Вече ме боли зъба...утре съм на снимка..
Намерих си изследването на урина от Коледа ( аз съм с позивите за уриниране,сигурно вече сте ме запомнили ) . Та пх в урина 5.5, белтък отрицателен и всичко в норма . Но при седимент пише левкоцити завишени и плоски епителни клетки масово на поле. След това! пих антибиотик и имам чиста стерилна урина. Значи все пак ми е било нормално pH , и съм имала възпаление. След Аб обаче имам чиста стерилна,пък все още пишкам често. Ето за последните 20 Мин два пъти.... Хем ми се пика,хем зъба ме боли,хем кръста ме скъсва Grinning ужас..преди ходех на лекар веднъж в годината ,сега не съм се спряла от Коледа.

# 711
Абе обувай едни вълнени гащи и стой на топло Joy...дебели чорапи също...

Нурофенче експрес форте да напомня за зъбчето...обезцолява за около 7 чАса....не повече обаче от 3 хапчета за 24 чАса.

# 712
Леко гадене, липса на усет за глад, усещане за пълен стомах, и леки болки в корема горе вляво, понякога се усещат чак отзад на гърба? Утре съм на лекар, но ми е притеснено Sad днес ходих 4 пъти по голяма нужда, без да е диария, периодично забелязвам промени в цвета и честотата - понякога стават жълти-бели, а онзи ден, когато усетих по-истро болките, бяха черни, сега се нормализираха, но 4 пъти... а съм яла два пъти днес, като гледам, няма да вечерям... не обръщах внимание до миналата седмица заради отзвук от миналата година лечение на хеликобактер и СРЧ, но с тези леки болки и леко гадене и промени в апетита, какво може да е?

# 713
Панкреас, вероятно. Отидете на преглед.
Аз какъвто съм карък, тъкмо се освестих с гърлото и бухането, и от 3,4 дни ме боли от ляво (вероятно бъбрек). Вчера танци, леко наболяване. Днес ставам и като се закашлях, и сякаш нещо бълбукна там и сега ме боли повече. Утре май и аз ще търся лекар.
Дали е възможно от честите пристъпи на кашлица (суха) при напъните да съм разместила нещо ? Направо само това ми трябваше, на целия ми хал …

# 714
Здравейте, писах тук преди няколко дни заради един вирус с кашлица. Хремата намаля, но още я има (болна съм от миналият вторник), кашлицата си седи. Като се изкашлям минава, после сякаш пак се събира секрет (усещам още и задна хрема, така че предполагам допринася). През нощта не кашлям, само денем. Ходих до аптеката, за 6 дни с кашлица трябвало антибиотик според нея, но все пак ми даде АЦЦ сироп 3х10 мл. Има ли нещо друго, което мога да направя към момента според вас? Не ми се пият антибиотици без основателна причина, и без това имам проблеми със стомаха..

# 715
Авирон. За два дни съм пушка.

# 716
Не вечерях, цяла нощ се въртях с постоянно гадене, лека и наистина поносима болка пронизваща до гърба, нямам температура, късно сутринта хапнах много малко, понеже огладнях, но сякаш гладуването ме облекчава, много ми е притеснено от какво може да ми е възпален панкреас, след като изобщо не пия - две глътки вино на Коледа буквално е моята консумация на алкохол за годината. Гугъл ме плаши. Ще ходя на лекар разбира се, днес при ЛЛ, но гастрото, който ми прави гастроскопия миналата година, има час след две седмици чак... на ехограф ли трябва да ме видят, или може и с лабораторни изследвания?

# 717
Може да е активирал се гастрит.

# 718
Не знам дали тук да попитам, но не намерих тема....
Търся актуален телефон на ДКЦ 2 в Пловдив, до ресторант Стадиона. Звъня  2 дни вече на 032/605 818  и не мога да се свържа. Има ли друг телефон, или пък някой директин телефон, на който мога да си запиша час за декса скен? Не ми се ходи за такова нещо чак до там да се записвам на място.

Цитат
Леко гадене, липса на усет за глад, усещане за пълен стомах, и леки болки в корема горе вляво, понякога се усещат чак отзад на гърба? Утре съм на лекар, но ми е притеснено Sad днес ходих 4 пъти по голяма нужда, без да е диария, периодично забелязвам промени в цвета и честотата - понякога стават жълти-бели, а онзи ден, когато усетих по-истро болките, бяха черни, сега се нормализираха, но 4 пъти... а съм яла два пъти днес, като гледам, няма да вечерям... не обръщах внимание до миналата седмица заради отзвук от миналата година лечение на хеликобактер и СРЧ, но с тези леки болки и леко гадене и промени в апетита, какво може да е?

Най-вероятно СРДЧ. Аз съм с тази диагноза и абсолютно същите оплаквания в момента. Не за първи път, разбира се. Гастрото ми гледа панкреаса на ехограф, каза, че е спокоен. Пуснах амилаза и липаза, нямаше нищо притеснително. Горе в ляво е свивката на дебелото черво, там боли често при обостряне на колита, както и надолу, където се спуска. Гаденето си е класика при СРДЧ, както и пормяната в апетита. Зачестялото ходене до тоалетна също се случва при колит...но явно не само при него, така че изследванията ще покажат.
Питеснително е повече промяната на цвета на изпражнеията до бяло. Това е кофти знак.
Пуснете амилаза, липаза и ехограф на панкреас, но и АСАТ, АЛАТ и ГГТ за белите изпражнения. Черни не би трябвало да стават обаче...
ПП Промяна в миризмата, освен в цвета има ли?

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 11:42 от Ън

# 719
ЛЛ също каза панкреас, но не е остър, ще чакам 10 дни да ме гледа гастрото Sad ще пускам кръвни междувременно... в аптеката взех чай за жлъчка и черен дроб (нямаше за панкреас), активен въглен и тинктура мента, че снощи мента ми облекчи гаденето. Аптекарят го потах за чай за панкреас и ми каза момиче, от сърце ти пожелавам да не е панкреаса Sad ще чакаш вика търпеливо докторите, сдухах Sad

Общи условия

Активация на акаунт