Консултации с адвокат

• 29 541
  • 478
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
Май се включваше. Доходът на цялото семейство се взема, не само този на майката, и се дели на глава. Вижте в ЗСПД или ППЗСПД.

П.П. Моя грешка, не се вземат явно. Доходът на цялото семейство се взема, но доходи по смисъла на ЗСПД са облагаемите доходи по ЗДДФЛ.

Последна редакция: чт, 21 ное 2024, 12:59 от Магдена

# 376
Не, разбира се. Това не е доход на майката.
По тази логика и при иск за кредит не трябва да се посочва като месечен доход. Нали?

# 377
  • Далечният изток
Нямам представа какъв е този иск.

# 378
Имам предвид, като искаш да изтеглиш кредит. Месечната издръжка не се разглежда като допълнителен месечен доход на майката при изчислявяне на кредитоспособността.

# 379
  • Далечният изток
Ами да, логично. Тези средства се дават за детето, не са на майката.

# 380
Здравейте, синът ми е в 4ти клас на общинско училище и поради конфликт с друго дете, педагогическият съветник инициира налагане на "план за подкрепа" изразяващ се в срещи с нея. Познавам дамата и нейния подход, и категорично не одобрявам да работи с детето ми. Имам ли право да откажа тази "подкрепа"? Благодаря предварително.

# 381
Какъв ѝ е подходът? Мога да ти отговоря като учител - по-добре приеми предложението, за да не се наложи да търсиш друго училище на детето си. Ако детето е конфликтно (а ти си имаш друго мнение) на един педагогически съвет много лесно всички учители могат да се разпишат детето да бъде изключено от училище. Така че по-добре приеми да се работи с детето по предложения план.

# 382
  • Далечният изток
И аз съм "за" да се работи с детето. Иначе е предвидена възможност за отказ в наредбата за приобщаващо образование.

# 383
Детето не е конфликтно, не сме имали друг случай. Отличник е и т.н.
Било е предизвикано няколко пъти и е реагирало като е оскубало другото.
След това в дирекцията въпросната дама му се е присмивала, когато се е питал да обясни какво го е докарало до това действие. "Ха-ха-ха - ще ме разплачеш" - цитирам; намеци, че семейството му сме неандерталци и т.н.
Къде е описана опцията да откажа "подкрепата"?

# 384
Педагогически съветник не може да си позволи да говори така. Иди при директора.

# 385
  • София
Какво ще стане, ако съдът постанови режим на виждане на бащата с детето, обаче детето е на 14 години и не желае да вижда или чува баща си?

# 386
Rockstar,и моите деца не искат да общуват с баща им,но аз вече 5 години обяснявам,че такъв е законът, и че е възможно той да заведе иск срещу мен за неспазване на режима.Реално,аз ги карам насила да ходят,но те са кротки и ме слушат.Обяснила съм,че ако не искат да ходят при него и да го виждат,да му го заявят директно в очите,да си кажат мнението по въпроса и да не ме занимават.Той не е много сериозен и ги вижда за по 2 часа.С две думи отписали сме го.
С интерес ще следя какво ще ти отговорят😉

# 387
  • Далечният изток
Достатъчно голямо е да му обясниш, че сте длъжни да изпълнявате съдебно решение и ако не го изпълнявате, баща му може да те осъди или да ти образува дело при съдебен изпълнител, и при всяко неизпълнение на решението, съдебният изпълнител ще глобява майка му.

# 388
  • София
Аха, "може да образува дело".
То да мине това дело, пък после ще мислим какво ще стане.

# 389
  • Далечният изток
Е разбира се, възможности. Няма как да кажем дали ще ги реализира на практика.

Общи условия

Активация на акаунт