Консултации с адвокат

• 28 844
  • 477
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте. Бившият ми съпруг е загубил безсрочното пълномощно за мен извеждане на детето зад граница. Съмнявам се в което, но това е друга тема. Ако отиде при нотароуса при който  е изготвено, ще му дадат ли заверено копие на оригинала без мое присъствие

# 466
Здравейте, какъв е срока за връчване на наказателно постановление ..? Simple Smile

# 467
  • Далечният изток
Какво наказателно постановление?!

# 468
От КАТ за неплатена застраховка с глоба и отнемане на свидетелства за управление за неопределен срок от време. Мисля, че минава и през прокуратура ...

# 469
  • Далечният изток
Темата е за семейноправни въпроси.

# 470
Здравейте !
Имам нужда от съдействие и насока. Казусът е следният - мъжът, с когото живеем на семейни, заедно със сина ми ( 9г., не е общо дете на двама ни), се оказа алкохолик.
Не бял имала досега близък досег с такива хора, та отне време и се натърпяхме на всичко от-до. Вече се отказах, но смятам, че е редно да понесе отговорност за всичко сторено. А именно:
- Физическо,  психическо, емоционално и финансово насилие върху мен - системно.
- Имуществени щети - удари моя кола, след като е шофирал пиян( 1,16%) и е возил сина ми.
- Тези дни си позволи да прояви и словесна агресия към детето.
- Създаде проблеми и в училището на детето.

За всичко това :
- има пускани жалби в съответното районно, както и сигнали на тел. 112. Първите жалби си ги "оттеглях". Последните не - води се разследване, но на практика нищо не се случва. Препоръчвали са ми да извадя ограничителна заповед- в момента би ми била неприложима - живеем под един покрив все още.
Веднъж го задържаха за 12ч.
Повече от ясно е, че полицията има определени правомощия, но какъв е  максималният им обсег/ скоуп / граница?

- нямам медицинско - само част от амбулаторни листи от прегледи от частни кабинети и спешни такива. Близки и колеги са чували наши разговори по телефона, по време на тези му фази. Виждали са синините по крайниците ми от него. Не съм пребивана, но съм удряна и бита, като най-крайно е постигал да ми натърти ребрата.
Комшиите също са ставали свидетели, а и се чува всичко - живеем в панелен блок.

Безкрайни обещания, би-полярно поведение, лъжи, манипулации, джобене, псувни, обиди, заплахи, посягане, удряне, унижение по всякакъв начин, че дори настройване на детето срещу мен, се оказаха част от стандартния пакет на програмата, явно..

Целият този "живот" повлия и съдейства да си изгубя работата. Голяма част от близки и приятели - също.

Честата му "проявя на обич", спомогна да загубя бременност с наше общо дете, дори.

В опитите си да му помогна, да го спася ... да НИ спася и запазя заедно, съм разговаряла с професионалисти, занимаващи се със зависими ( Анонимните алколици и още една-две огранизации). Човекът се е докарал до между критична и хронична фаза - 3ти и 4ти етап от общо 4 на болестта. Не желае помощ, не си и признава да има осезаем проблем и да не може да се справи сам... Безнадеждно е вече и нямам сили повече. Но в отчаяния си опит да "заздравеем" с детето след ВСИЧКО, стигам дотам че да попитам - има ли как това да го оправдае пред закона?  Както психично болните, например.

Какво мога да направя оттук нататък, какви са правата ми ?

# 471
  • Далечният изток
Какви права, бе жена?!?!
Просто си хващаш детето и се махаш!
Алкохоликът ли ти е по-важен или детето ти, че му причиняваш такъв живот?
Извинявам се, че отговарям непрофесионално, а чисто емоционално, но когато има дете в картинката и то живее при подобни условия, просто не мога да се сдържа.

# 472
Ммм, да, очевидно е, че не може да се сдържите и е очевидно, че не сте била в подобна ситуация - нито ей така на момента има как да станеш и да си идеш , най-малкото защото трябва да идеш някъде, нито на секундата осъзнаваш, ситуацията в целият й блясък- най-вече.
Аз, обаче, ще си позволя още няколко въпроса към Вас. Поне са безплатни тук, както и тормоза:

Вие майка ли сте ? Умишлено и/ли съзнателно ли бихте причинила подобно нещо на Вас/децата си? - това от несдържаемата човешка гледна точка, която не може да сдържите.
Редно ли е просто да се съгласявате, примирявате и да сте ок с това, че някой реално просто се е възползвал от дадени хора? Редно ли е? - това от правна гледна точка, която Ви е трудно да изразите в момента.
Но това, по-скоро да го пише в учебниците Не по право. 

А всъщност, къде прочетохте, че смятам да ДОизгнием при и със този човек? Или съжденията Ви се пораждат от това, че не пиша, пътувайки от някой междуградски рейс?  Може би и това е причината да не сте видяла няколко пъти споменатата "манипулация в/у мен и детето".
Както и да е.
Желая Ви здраве и случаи без майки и техните деца - и правни, и лични.
Успех!

# 473
  • Далечният изток
Майка съм.
Била съм в подобна ситуация.
Имала съм десетки случаи като твоя.
Въобще не си толкова умна и толкова специална, колкото си мислиш. Ако целта ти е да си играеш на жертва, на прав път си. Ако целта ти е да спасиш себе си и най-вече детето си, досега щеше да си намерила къде да се изнесеш, но явно ти е по-важно какво обезщетение ще вземеш за ударената ти кола...

# 474
  • Пловдив
Добре, де, като питаш какви права имаш, да беше казала какво искаш да постигнеш с тези права.
Защото иначе наистина отговорът е очевиден - изнасяш се, ако има къде. Ако не, мислим вече за права според целта.

# 475
Хайде малко по-уважително, а?
Или несдържанието ви и това не позволява.

За да ми се обезщети колата, май няма нужда да живея с него ?!
Та то дори двете неща са съвсем отделни, не са взаимно зависими.

И искрено се радвам, че вие сте била по-умна и по-бързо сте разбрала, че ситуацията ви е била подобна, та сте спестили всички терзания
Явно бидейки максимално фактологична( това, налЕ, за да има в/у какво да стъпите професионално-юридически), ме превръща в жертва. Хм, чудно. Че чак чудесно.
Май ще се окажете доброволец, а не правист. Дано все пак сте срещала изображението и сте запозната със символиката на Темида.

Не държа на отговор, и на вторият Ви- предположих, че ще го уловите.
Търсех ПРОФЕСИОНАЛЕН такъв, не рецепта за боб.

Отново - успех Ви желая, реален, в каквото там се самоопредилете професионално.

# 476
  • Далечният изток
Извинявай, госпожа, но никой не разбра какво всъщност искаш и какъв ти е въпросът.
В опитите си да звучиш интелигентно, съвсем не фактологично както мислиш, постигаш съвсем различни резултати. Поне у мен.
Съжалявам, но нямам отговор на въпросите ти, по простата причина, че не ги разбрах.
Може пък друг колега да се включи и да отговори...

# 477
Скрит текст:
Здравейте !
Имам нужда от съдействие и насока. Казусът е следният - мъжът, с когото живеем на семейни, заедно със сина ми ( 9г., не е общо дете на двама ни), се оказа алкохолик.
Не бял имала досега близък досег с такива хора, та отне време и се натърпяхме на всичко от-до. Вече се отказах, но смятам, че е редно да понесе отговорност за всичко сторено. А именно:
- Физическо,  психическо, емоционално и финансово насилие върху мен - системно.
- Имуществени щети - удари моя кола, след като е шофирал пиян( 1,16%) и е возил сина ми.
- Тези дни си позволи да прояви и словесна агресия към детето.
- Създаде проблеми и в училището на детето.

За всичко това :
- има пускани жалби в съответното районно, както и сигнали на тел. 112. Първите жалби си ги "оттеглях". Последните не - води се разследване, но на практика нищо не се случва. Препоръчвали са ми да извадя ограничителна заповед- в момента би ми била неприложима - живеем под един покрив все още.
Веднъж го задържаха за 12ч.
Повече от ясно е, че полицията има определени правомощия, но какъв е  максималният им обсег/ скоуп / граница?

- нямам медицинско - само част от амбулаторни листи от прегледи от частни кабинети и спешни такива. Близки и колеги са чували наши разговори по телефона, по време на тези му фази. Виждали са синините по крайниците ми от него. Не съм пребивана, но съм удряна и бита, като най-крайно е постигал да ми натърти ребрата.
Комшиите също са ставали свидетели, а и се чува всичко - живеем в панелен блок.

Безкрайни обещания, би-полярно поведение, лъжи, манипулации, джобене, псувни, обиди, заплахи, посягане, удряне, унижение по всякакъв начин, че дори настройване на детето срещу мен, се оказаха част от стандартния пакет на програмата, явно..

Целият този "живот" повлия и съдейства да си изгубя работата. Голяма част от близки и приятели - също.

Честата му "проявя на обич", спомогна да загубя бременност с наше общо дете, дори.

В опитите си да му помогна, да го спася ... да НИ спася и запазя заедно, съм разговаряла с професионалисти, занимаващи се със зависими ( Анонимните алколици и още една-две огранизации). Човекът се е докарал до между критична и хронична фаза - 3ти и 4ти етап от общо 4 на болестта. Не желае помощ, не си и признава да има осезаем проблем и да не може да се справи сам... Безнадеждно е вече и нямам сили повече. Но в отчаяния си опит да "заздравеем" с детето след ВСИЧКО, стигам дотам че да попитам - има ли как това да го оправдае пред закона?  Както психично болните, например.

Какво мога да направя оттук нататък, какви са правата ми ?
Вие правен въпрос не сте задали, за да търсите отговор. На Вашето излияние "искрено и лично" получихте точно такъв коментар.
А впоследствие и нападате. Моля, въздържайте се - тук никой с нищо не Ви е длъжен!

Последна редакция: ср, 01 окт 2025, 11:40 от Рaдост

Общи условия

Активация на акаунт