Бившата ми отчуждава детето от мен

• 1 836
  • 57
  •   1
Отговори
Здравейте, имам нужда от съвет.
Дъщеря ми е на 7г., и майка и не я пуска да я взимам по съдебно решение. Настрила е детето срещу мен, тя плаче и казва, че не иска да идва. Това се повтаря вече много месеци. Как мога да противодействам? Благодаря предварително.

# 1
Мисля, че ако майката не спазва съдебното решение, то може да се пусне жалба, особено ако има и родителско отчуждаване на детето. Говори с адвокат

# 2
Трябва ти добър адвокат.Брат ми е в подобна ситуация.Ако няма на лице от твоя страна алкохолизъм,наркотици или агресия и си добър баща,ако не спазва разпоредбите на съда може да загуби детето.

# 3
Трябва ти добър адвокат.Брат ми е в подобна ситуация.Ако няма на лице от твоя страна алкохолизъм,наркотици или агресия и си добър баща,ако не спазва разпоредбите на съда може да загуби детето.

Благодаря, може ли да препоръчате адвокат?

# 4

Благодаря, може ли да препоръчате адвокат?
Ами тук специално има много адвокати . Пуснете нова тема тук че търсите добър адвокат за попечителство.Аз не мога да ви дам , защото сме в Турция.

# 5
  • Буркина Фасо
Дъщеря ми е на 7г., и майка и не я пуска да я взимам по съдебно решение. Настрила е детето срещу мен, тя плаче и казва, че не иска да идва. Това се повтаря вече много месеци. Как мога да противодействам? Благодаря предварително.
наказателно дело от частен характер за неспазване на съд.решение, жалби до Прокуратурата, свидетел/и, тел.112, изп.дело при ЧСИ. това е пътя (в обратен ред на написаното). успеха ще е мижав ако има такъв. Smiley
търсиш адвокат, но не пишеш за кой град става въпрос.

# 6
А можете ли да споделите какви причини изтъква майката за да не ви дава детето?

# 7
наказателно дело от частен характер за неспазване на съд.решение, жалби до Прокуратурата, свидетел/и, тел.112, изп.дело при ЧСИ. това е пътя (в обратен ред на написаното). успеха ще е мижав ако има такъв. Smiley
търсиш адвокат, но не пишеш за кой град става въпрос.

Става въпрос за София. Майката е в София.

# 8
  • Буркина Фасо
събираш документи, взимаш свидетел, спазваш съд.решение.
подготви се за тежко дело.

# 9

Тя казва, че дава детето. Но го настройва и детето не ще да идва. Въртим се в един омагъосан кръг.

# 10
Ама и по съдебен път да успееш да взимаш детето, то пак ще плаче и няма да иска.
По-скоро опитай да изгладиш, доколкото е възможно, отношенията с майката, за да се чувства детето добре и с двамата си родители. Ако трябва, се примоли няколко пъти да излизате навън заедно и започни от там. Щом уж няма проблем да го взимаш, макар и замаскирано под манипулация, не би трябвало да откаже.

Последна редакция: ср, 12 мар 2025, 13:51 от Белушани

# 11
Интересно е как сте се държали с майката, че да не иска да ви даде детето. Грижили ли сте се стабилно за детето? Има предистория, която спестявате. Винаги има сериозна причина една майка да не иска детето да общува с таткото.

# 12
  • София

Тя казва, че дава детето. Но го настройва и детето не ще да идва. Въртим се в един омагъосан кръг.
То и на детска градина/училище не иска да ходи, но ходи. Не разбирам от какво идва омагьосания кръг? Може и да не го настройва, а децата просто приемат напусналият родител, дори да е бил изгонен, за напуснал тях и го мразят. Взимаш дъщеря си по режим, ще киселясва 1-2 часа и за двата дни уикенда ще си спомни, че те обича. Щом майката не крие детето и е на нужното място в нужното време по режим ще трябва ти да направиш нещо. Гадно е да се вземе пищящо дете, но много по-гадно е да не го вземеш. Пак казвам, и на градина като се оставят пищят, а после си играят и не помнят, че са пищяли. Ако като отиваш детето отказва да дойде и ти просто си тръгваш значи командва детето. Бъди родител. Взимай си детето, сближавайте се, успокой я, приласкай я, изкарайте приятно и не се занимавай с други глупости. Иначе ще търсиш адвокати, ще водиш безсмислени дела, защото е недоказуемо защо детето не иска да дойде с теб, и през това време ще изгубиш месеци и години с дъщеря си. Повтарям се, но бъди родител. Това не винаги е приятно.

# 13
И често тази причина не е основателна, а е просто, за да наранява бащата, без да осъзнава, че вреди и на детето.

# 14
Айде сега , каквато и да е причината, таткото,ако не е алкохолик, наркоман, комарджия,тя няма право да спира детето.После мъжете били лоши и такива.Специално на брат ми случая е че новият на майката ревнува от него.Било ,каквото било между мама и тате,но си дължат уважение един към друг в името на детето.За мен жените които постъпват така не са майки .

Общи условия

Активация на акаунт