Бившата ми отчуждава детето от мен

• 3 251
  • 60
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Айде сега , каквато и да е причината, таткото,ако не е алкохолик, наркоман, комарджия,тя няма право да спира детето.После мъжете били лоши и такива.Специално на брат ми случая е че новият на майката ревнува от него.Било ,каквото било между мама и тате,но си дължат уважение един към друг в името на детето.За мен жените които постъпват така не са майки .
Кой е казал, че го спира? Може да се дърпа детето без тя да го спира. Това са си негови интерпретации, но дори да е прав той трябва да си взима детето и да си го гледа. Масово е извинението, че майката била настройвала детето и бащата просто се отказва да го взима. А трябва да си гледа детето, то е важно, като го взима ще си имат връзка и то ще си ходи при него. На 7 вече не е толкова малко и ще види само, че при тати е супер и ще се променят нещата в пъти по-лесно от създаването на цирк с адвокати. Ще помъкнат детето по психолози от Закрила на детето, ще ескалира конфликта и това изобщо не е в полза на детето.
Вече ако майката не го дава, ако не спазва режима и не е вкъщи да го предаде, да и заведе дело и ще го спечели мигом. Даже може да вземе правата и детето да живее при него, защото неспазването на режима е подсъдно по наказателния кодекс и оспорва родителския капацитет.

# 16
  • Буркина Фасо
Интересно е как сте се държали с майката, че да не иска да ви даде детето. Грижили ли сте се стабилно за детето? Има предистория, която спестявате. Винаги има сериозна причина една майка да не иска детето да общува с таткото.
както и да се държиш с нея  иска ли го - прави го. дори и да се грижи зле за детето, а бащата да е добър, тя командва парада. нейна грижа е да предразположи детето да се вижда с баща му.

# 17
Е да бе. Как пък да не е нейна грижа. Ако бащата не става от къде на къде майката ще си натиска детето да ходи там?

# 18
  • Буркина Фасо
а ако майката не става защо да и се дава детето на нея ?

# 19
  • София
а ако майката не става защо да и се дава детето на нея ?
Сега тук започваме да си фантазираме. Авторът не казва да е искал детето да е при него или, че майката не става.
Това тук си е класика и искрено се надявам авторът да си гледа детето, вместо да тръгне на война с майката и накрая да се оттегли с популярното извинение, че тя настройва детето и нищо не може да се направи. Толкова е удобно, че всеки втори си измива ръцете с това. А именно ако наистина има такъв проблем вероятно майката не става и е още по-важно да е с детето си. Може да поиска разширен режим, за да прекарва повече време с детето и то да приеме ситуацията и да се успокои.

# 20
Е да бе. Как пък да не е нейна грижа. Ако бащата не става от къде на къде майката ще си натиска детето да ходи там?

Разбирам, но аз полагам грижи за детето. Докато бяхме заедно, дъщеря ми с радост прекарваше време и играеше с мен.

# 21
Ама и по съдебен път да успееш да взимаш детето, то пак ще плаче и няма да иска.
По-скоро опитай да изгладиш, доколкото е възможно, отношенията с майката, за да се чувства детето добре и с двамата си родители. Ако трябва, се примоли няколко пъти да излизате навън заедно и започни от там. Щом уж няма проблем да го взимаш, макар и замаскирано под манипулация, не би трябвало да откаже.

Благодаря. Към момента детето не иска да идва с мен само, но ще помоля и майката да дойде с нас поне в началото.

# 22
  • София

Благодаря. Към момента детето не иска да идва с мен само, но ще помоля и майката да дойде с нас поне в началото.
Никаква нужда няма да идва с вас, а да говори с детето при тръгването, че това е тати, той те обича, ще си изкарате супер, ще се върнеш и ще разказваш. И да не направи това просто взимаш детето и по пътя към вас го успокояваш. Все пак не може детето да се налага кой къде ще ходи. Не си непознат, това е времето ви заедно и толкова. Мъж не мъж, ще преживееш едно ревящо дете и ще го успокоиш. Това е да си родител.

# 23
Съветът ми е да се разберете и да изговорите всичко с майката, защото иначе започне ли се ходенето по съдилища, се получават много грозни сцени, които нанасят необратими травми и единственият губещ е детенцето ви. Успех

# 24
Никаква нужда няма да идва с вас, а да говори с детето при тръгването, че това е тати, той те обича, ще си изкарате супер, ще се върнеш и ще разказваш. И да не направи това просто взимаш детето и по пътя към вас го успокояваш. Все пак не може детето да се налага кой къде ще ходи. Не си непознат, това е времето ви заедно и толкова. Мъж не мъж, ще преживееш едно ревящо дете и ще го успокоиш. Това е да си родител.
Тук не мога да се съглася. Дете на 7, не е като бебе на 2, което да забаламосаш и да му мине. На тази възраст са достатъчно осъзнати и врещенето им може да прерасне в абсолютно истерия от страх. И да, напълно нормално е да се страхува, когато не иска да ходи някъде с някой, било то и баща му, а той го дърпа и казва "Не, идваш, щото тъй трябва." Ясно е, че в този момент детето нито ще слуша, нито ще чува какво му се говори и как по-точно го успокояват, а пък ако и родителя изгуби търпение и кресне и той......

# 25
  • София
Тук не мога да се съглася. Дете на 7, не е като бебе на 2, което да забаламосаш и да му мине. На тази възраст са достатъчно осъзнати и врещенето им може да прерасне в абсолютно истерия от страх. И да, напълно нормално е да се страхува, когато не иска да ходи някъде с някой, било то и баща му, а той го дърпа и казва "Не, идваш, щото тъй трябва." Ясно е, че в този момент детето нито ще слуша, нито ще чува какво му се говори и как по-точно го успокояват, а пък ако и родителя изгуби търпение и кресне и той......
Това е неговото дете и ще трябва да се справи. Иначе детето утре ще ревне, че не иска да ходи на училище и там ли няма да ходи? Просто у нас си е ок бащата да не взима детето, защото то не искало, пък то не искало, защото майка му го настройва и така остава без баща. Представи си, че детето е при бащата и ти отиваш и не иска да дойде с теб и не го взимаш. И накрая просто не го виждаш, защото баща му го настройвал и тн. Кога ще стане такова нещо? У нас родител е само майката. Ето този баща като иска да е родител и той ще трябва да се справи и да намери път към детето, но след като го вземе, защото дете на 7 не може да решава дали да отиде с баща си, на училище, на зъболекар и прочее. И като не иска въпреки това отива. Да си родител не е само да те обичат и да си приятен. Децата по сто пъти на ден те мразят и искат да умреш дори – от момента, в който им откажеш сладолед до момента, в който ги караш да си мият зъбите или да спят.

# 26
Аз не видях някой да е предложил "Откажи се, щом не иска.", че да се обяснява надълго и нашироко как трябва да отиде, да го грабне и въпреки откровения протест, да си прекарат времето заедно, `щото е родител. Ми то това последното никой не го оспорва, просто се предлагат варианти, които са по-"безболезнени" за всички страни.

# 27
  • София
Аз не видях някой да е предложил "Откажи се, щом не иска.", че да се обяснява надълго и нашироко как трябва да отиде, да го грабне и въпреки откровения протест, да си прекарат времето заедно, `щото е родител. Ми то това последното никой не го оспорва, просто се предлагат варианти, които са по-"безболезнени" за всички страни.
Безболезнен вариант да си родител няма. Търсим ли безболезнени варианти за моментите, в които децата се сърдят и не искат да учат, да си легнат и прочее? Тук колкото повече време се цикли и не си взима детето, толкова по-лошо, защото едно, че детето свиква, че то решава, второ, че вече бащата му става чужд човек, защото не прекарват време заедно. И няма нужда някой да му казва да се откаже. Достатъчно е, че се припява как майката е лоша и какви адвокати ще я усмирят. Майката все едно каква е. Да се гледа той какъв е, да изтърпи, че ще е неприятен, както всеки от нас търпи всеки ден и толкова. Иначе са сценарии, в които децата се представят на бащата в официално облекло и широко усмихнати само и единствено. Всички гледаме деца и без развод това е невъзможно.

# 28
Очевидно не решава детето самО, авторът каза, че преди раздялата са били в нормални отношения.
Имам дъщеря на същата възраст, мога да си представя ситуацията. И въпреки че, в момента баща й е най-най-най според нея, много бързо мога да й промия мозъка до такава степен, че само от снимка да пищи като го види, както и той срещу мен съответно. Зависи само при една евентуална раздяла при кой ще остане първо.
А това би го направил единствено родител, който мисли само как да нарани другия, а не кое е най-доброто решение за детето им.

# 29
  • София
Очевидно не решава детето самО, авторът каза, че преди раздялата са били в нормални отношения.
Имам дъщеря на същата възраст, мога да си представя ситуацията. И въпреки че, в момента баща й е най-най-най според нея, много бързо мога да й промия мозъка до такава степен, че само от снимка да пищи като го види, както и той срещу мен съответно. Зависи само при една евентуална раздяла при кой ще остане първо.
А това би го направил единствено родител, който мисли само как да нарани другия, а не кое е най-доброто решение за детето им.
Значи от една страна дете на 7 казваш, че било твърде голямо да го успокои за два дни, но от друга е толкова малко, че за една седмица майката го настройва жестоко и пищи като види баща си? И освен това, какво като пищи. Взима го и го успокоява, няма да пищи две денонощия. Тия казуси, в които някой е убеден в нещо, което не може да знае, и всички останали разглеждат като факт, нещо, което не е факт, просто ме потрисат. Единственият факт е, че бащата не си взима детето, но не знаем колко време, защото сме заети да мразим майката...

Общи условия

Активация на акаунт