Ако бащата не е насилник е странно майката да дава детето, бащата да иска за го вземе, а детето да се дърпа.
Ето тук N_ik дава ужасяващ пример, какъвто съм виждала и аз. Ограничителна заповед и не може с месеци да си види детето. Пък ние при нормални обстоятелства ще чертаем някакви въображаеми истории, които всъщност нямат значение, защото бащата има една работа да свърши и не я върши, защото не иска да поеме отговорност, защото това е класическият бг сценарии и е много удобно. Хем не си гледа детето, хем жертва на това, хем ще тормози бившата с дела. Никой не може да помогне на такъв баща, който не си взима и гледа детето. Никой. Докато в другия случай вече законът помага и тоя баща, който не си беше виждал детето 6 месеца, води дела, спечели ги и взе това дете, което не само настройвано, но и го забравило. И сега си му е баща, обичат се и го гледа. Това е да си родител и на тоя фон е цинизъм да се говори кой кого настройвал. Като постои два дни детето, като го взима редовно, чува го редовно и никой не може да промени връзката между дете и родител, които се обичат. Иначе няма нужда някой да настройва изоставеното дете, дете, което трябва да е готово, усмихнато, иначе няма да го обичат, няма да го вземат. Ми това дете някой мисли ли го как е, докато зор бившата да е изрод и някой друг да му реши проблема на тоя баща.