Какво би ви накарало да сключите брак?

• 29 975
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 105
Сещам се за един възрастен господин, който все казва "моята". Не си дава труда да уточни приятелка ли му е, гадже ли, съпруга ли... Ама никой не любопитства. Grinning
То пък щото хората много ги касае какви сте двамата (за тези, дето сериозно го мислят). Сън не спят другите дали сте женени или не сте.

# 106
  • София
Сещай се сама.

# 107
Няма младост тук, има искаш или не искаш.

Не искам. Исках да си родя първо децата, омъжих се без особен интерес, вече бременна. След туй 15 години ме брояха мома, заради различните фамилиии. Ся - брак - не! Бази не ще, и е на кантар да приеме, и тя не знай що.
😀

# 108
  • София
Да им контролирате ревностите и психопатиите. Чудничко.

# 109
Дренка, за да опита нещо различно Бази. Аз съм "за". Момичетата казват, че е лесно да се разведеш, като ти омръзне. Relaxed

# 110

То пък щото хората много ги касае какви сте двамата (за тези, дето сериозно го мислят). Сън не спят другите дали сте женени или не сте.
+1
"Нямаше да се тревожите какво мислят другите за вас, ако знаехте колко рядко го правят". На кого беше тази хубава мисъл, не се сещам в момента.

# 111
Бази, а кой всъщност е кандидата? Дай малко повече подробности....ако е дългогодишния, с който живееш, разлика не виждам, ако е нов, то тогава си е по - рисковано, въпреки, че ,няма и това. значение

# 112
Навремето като се зажених около нас в семействата и приятелския кръг беше пълно с дългогодишни сериозни двойки, които не бяха предприели стъпки в насока годеж и респективно брак. Няколко месеца след сватбата ни заваляха годежни пръстени и не след дълго една дълга пролет и лято тичахме от сватба на сватба, хубава година беше. Дали сме повлекли крак, дали сме поставили с решението си и за тях темата на дневен ред - не знам. Но все пак си мисля, че съществува и този елемент, макар да не бих му отдала водещо значение.

За мен са странни аргументите - ама то не ти носи никаква гаранция, защото никога не съм гледала с подобно очакване на подписа, тъй като закономерността е обратна - аз съм тази, която придава тежест на подписа - с вложеното в него намерение и заявление. И като цяло бракът не е игра, която можеш да играеш на сигурно, което не намирам за недостатък, повечето важни решения носят в себе си риск и те поставят на кръстопът между поне два възможни живота. Аз приемам тези рискове, ограничения и дори да ги наречем тежести, които вървят изначално с решението за обвързване в брак, защото съответства на цялостния ми светоглед и не го намирам нито за несправедливо, нито за безсмислено да бъде така. Една от големите заблуди на живота е, че можеш истински да получиш нещо без да си готов да му платиш цената.

П.С. За ходенето по нотариуси и свързаните с него перипетии не съм се замисляла като е трябвало да решавам.

# 113
Относно гаранциите, често тези, които държат на брака (обикновено жени), вярват, че той може да заздрави връзката, затова го искат. Или ако нещо не върви, си въобразяват, че женитбата ще оправи нещата. Обикновено това са млади хора без опит. После осъзнават, че не са били прави.

# 114
  • Най-красивата страна
Новият ми съсед представи жена си -,,Това е приятелката ми,,.
А имат две деца.
Каква приятелка му е тя?

За мен бракът е естественото продължение на връзката ни.
Мъжът ми знаеше,че няма да се съглася да раждам деца без брак.
За мен е важно да знам,че той е готов да се обвърже и поне в този момент иска да прекараме живота си заедно
Исках да съм съпруга и да имаме еднакви фамилии.
Ако той не желаеше да се ожени за мен,това щеше да е една голяма червена лампа и връзката вероятно щеше да се разпадне.
Брак-имам предвид подпис,не държах на голяма сватба.Въпреки,че направихме такава.
Но при  нас имаше разбирателство по този въпрос,защото и двамата сме традиционалисти и сме за брака.

Аз възприемам хората ,които живеят без брак години наред и имат деца ,като семейство.
Но не мога да разбера такива ,като съседите ми,дето наричат половинката си ,,приятеля ми,, ,,приятелката ми,,.А живеят 10 години заедно и имат деца.

Съжителство без брак -да,ако и двамата го искат.
Но ако единия иска и се надява на брак,а другия не иска,остава разочарование,болка,обида.....

# 115
  • Между гори и планини
Е, много хора вярват, че едно дете ще укрепи разклатен брак, или ше върже партньора. Ама и в това гаранция - Франция.
Знам само, че ако бях сглупила да се омъжа за онзи психопат, бащата на големия ми син, много трудно щях да се разведа. Аз и без брак, едва се откопчих.
Вероятно, ако сега на 40+ трябва да се омъжвам, не бих. Дори с мъж не бих живяла, да си развалям рахата.

# 116
Вероятно, ако сега на 40+ трябва да се омъжвам, не бих. Дори с мъж не бих живяла, да си развалям рахата.

Ей това е приказка, одобрявам. Wink
Първи брак - любопитство, надежди,  деца...простено е.
Втори - наивно си мислиш, че си научил някои уроци. Но пък може и да имаш късмет и да случиш.
А трети и последващи - ненужни. Предполага се, че си достатъчно закоравял, за да го направиш.
Разделна връзка - всеки в дома си, ако устройва и двамата.
И, кулминацията - най ти е добре в твоята компания. Кръгът е затворен. Видя.

# 117
  • Great Britain
Новият ми съсед представи жена си -,,Това е приятелката ми,,.
А имат две деца.
Каква приятелка му е тя?

За мен бракът е естественото продължение на връзката ни.
Мъжът ми знаеше,че няма да се съглася да раждам деца без брак.
За мен е важно да знам,че той е готов да се обвърже и поне в този момент иска да прекараме живота си заедно
Исках да съм съпруга и да имаме еднакви фамилии.
Ако той не желаеше да се ожени за мен,това щеше да е една голяма червена лампа и връзката вероятно щеше да се разпадне.
Брак-имам предвид подпис,не държах на голяма сватба.Въпреки,че направихме такава.
Но при  нас имаше разбирателство по този въпрос,защото и двамата сме традиционалисти и сме за брака.

Аз възприемам хората ,които живеят без брак години наред и имат деца ,като семейство.
Но не мога да разбера такива ,като съседите ми,дето наричат половинката си ,,приятеля ми,, ,,приятелката ми,,.А живеят 10 години заедно и имат деца.

Съжителство без брак -да,ако и двамата го искат.
Но ако единия иска и се надява на брак,а другия не иска,остава разочарование,болка,обида.....
Правилно  казва съседа ти.Тя може и 5 деца да му роди , това не променя факта ,че си остава приятелка.В Англия всички който не са в брак ,без значение на колко години са са приятели, дори да са седемдесет годишни възрастни.Boyfriend and girlfriend. Като се представят в обществото така се представят.Съпрузи се представят като wife and husband. Няма такова понятие мъжа ми ,жена ми.

# 118
Е, тук има мнения "защо я нарича жена ми, като нямат брак" и "защо я нарича приятелката ми, като имат две деца", тоест противоположни. Ами както на него му харесва, така си я нарича, това е отговорът.
Аз например обичам да казвам "любимия". Една съфорумка винаги казва "либето". И двете думи акцентират на любовта, не на подписа.

# 119
  • Пловдив
Няма такова нещо за съдебен път. Припознава се и "ако се случи нещо с вас".
В Силистра например не искаха да запишат детето на бащата само срещу неговата дума при липса на потвърждение от майката. Не съм адвокат, цитирам реална случка 🤷‍♀️
Ама майката е жива, предполагам? Щото има лекичка, миниатюрна разлика.

Ванеса, няма какво да се замислям, не го умея мисленето, но съм юрист и познавам закона.

Семеен кодекс
Чл. 65. ...
(2) Длъжностното лице по гражданското състояние съобщава припознаването в 7-дневен срок от извършването му на другия родител, ако той е известен, на детето, ако то е навършило четиринадесет години, както и на Дирекция "Социално подпомагане" по настоящия адрес на детето.
Чл. 66. (1) Родителят или навършилото четиринадесет години дете може да оспори припознаването с писмено заявление до длъжностното лице по гражданското състояние в тримесечен срок от съобщението. Дирекция "Социално подпомагане" по настоящия адрес на детето може да оспори припознаването чрез възражение по същия ред, ако е в интерес на детето. Ако припознаването не бъде оспорено, то се вписва в акта за раждане.
(2) Когато припознаването се оспори, припознаващият може в тримесечен срок от получаване на съобщението да предяви иск за установяване на произход.

Няма друг родител - няма на кого да се съобщи, няма и кой да оспори. Да пише "не може да се извърши припознаване, ако с майката се случи нещо" - не пише.

Мусковадоо, и да се скъсаш да повтаряш, че така трябва, мнозинството не се съобразява с теб. А аз лично на такъв като описания бих се замислила дали да не му бия шута точно защото ми вика "приятелката ми". Пак зависи от много неща, де.

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 10:42 от Магдена

Общи условия

Активация на акаунт