Какво би ви накарало да сключите брак?

• 29 961
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 90
  • Пловдив
Е, като кажете "никакъв ангажимент" или "ти не си му жена, гадже си му", и просто няма как да ви се възрази, това е аксиома.
И с брак, и без брак ангажимент към децата, дето ги раждаш, има. Еднакъв е. И с брак, и без принуда да не те зареже няма. Никаква. Но щом било без ангажимент, добре.

# 91
Чудиш се, викаш? Защото (повечето) се надяват на брак. Бих искала да апелирам към гореспоменатите от теб и мен жени да не раждат без брак. Ако не беше риска да изтърват влака на бременността и съвместния живот, докато чакат принца (брака).
Жена, за която е без значение как ще се постави пред закона, и мисли в реалност и перспектива, си ражда най-напред децата.

# 92
  • София
След като си си родила децата в брак да апелираш за другото, нали… Whistling

# 93
Бракът е официализиране на връзката, вид договор. Не гарантира вечна любов, напротив може да е тежест и спасение. Тежест ако се обвържете с някой насилник, психопат и спасение ако Ви се случи нещо. При една бременност например, ако нещо се случи с Вас, без брак, бъдещия баща е никой. Не решава нито за Вас, нито за детето си, което без вас по съдебен път трябва да докаже за свое. Аз лично съм приела да нося официалната тежест да съм съпруга на човека до мен, както и той. Въобще не съм го направила за купона или някаква тайна надежда, че голия подпис ще ни държи заедно.

# 94
  • Между гори и планини
Аз за това писах, че в въпрос на усещане. С бившия имам дете без брак ( и слава богу , че не се омъжих за него). С бащата на малкия ми син, много исках да се омъжа. Исках да нося фамилията му, не нога да го обясня, просто усещане. Не сме имали голяма сватба, просто се подписахме. Другото е, че той чужденец и в неговата страна медицинската му застраховка би поела лечение за мен и детето, ако се наложи. Ако нямахме брак, не. Както и не дай боже, застраховката му живот.

# 95
Интересно каква "защита" ще имате, ако се омъжите по любов за безпаричен мъж (който плюс това не е на 30, че тепърва да забогатее). Или това няма как да го бъде? Grinning
А защо изобщо ни трябва защита в наши дни, когато повечето жени имат жилища и доходи?

# 96
  • Пловдив
Няма такова нещо за съдебен път. Припознава се и "ако се случи нещо с вас".

# 97
  • София
Това е - до усещане, желание, вълнение, единение, сливане...
Ако почна да се назландисвам ща или не ща, значи връзката ми е компромисна, а аз в компромис не бих живяла.

# 98
Босилче, отворила си кутията на Пандора Joy Никога няма да ми писне този спор Joy Много пъти съм писала тук, че институцията брак не ме вълнува, една потребителка ми каза, че е така понеже никой не ме иска Joy Както и да е… След около три отказани предложения, две деца и една сравнително нелека раздяла, ще ви изненадам с информацията, че в момента нося пръстен, който не знам дали ще се трансформира в брак някой ден, но пък не съм казала и “не” Grinning Та да, усещане е.

# 99
  • София
Арче, ще кажеш "да", ще кажеш Kiss

# 100
Единственият приемлив аргумент "за" брака вероятно е ситуацията с болницата. Не съм запозната със законодателството, няма ли и друга опция по въпроса?

# 101
В Силистра например не искаха да запишат детето на бащата само срещу неговата дума при липса на потвърждение от майката. Не съм адвокат, цитирам реална случка 🤷‍♀️

# 102
След като си си родила децата в брак да апелираш за другото, нали… Whistling

Прочети пак какво точно написах. Не съм напирала за брак, предложиха ми в млада възраст, не бях се изучила още да отказвам твърдо. Wink

# 103
Напротив, ако се случи нещо с майката в хода на раждането бащата трябва да докаже пред съда, че това е неговото дете. Всъщност е логично, замисли се. Те нямат брак, реално пред закона са просто двама човека, всеки мъж може да дойде и да каже това е моето дете. Психопати най-различни.
В общи линии брака е полезен в лоши моменти, които всеки се моли да не го застигат.

Понеже обсъждахте кога е “мъжа ми” и “жена ми”, кажете сега при двойкй без брак майката на мъжа свекърва ли е ? За нашите неженени приятели е свекърва.
Аз свекърва казвам само на жената на съпруга ми, в предишна връзка, дългогодишна и със съжителство съм казвала само “майката на … “.

# 104
  • София
Няма младост тук, има искаш или не искаш.

Общи условия

Активация на акаунт