Какво би ви накарало да сключите брак?

• 29 984
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 120
Новият ми съсед представи жена си -,,Това е приятелката ми,,.
А имат две деца.
Каква приятелка му е тя?

За мен бракът е естественото продължение на връзката ни.
Мъжът ми знаеше,че няма да се съглася да раждам деца без брак.
За мен е важно да знам,че той е готов да се обвърже и поне в този момент иска да прекараме живота си заедно
Исках да съм съпруга и да имаме еднакви фамилии.
Ако той не желаеше да се ожени за мен,това щеше да е една голяма червена лампа и връзката вероятно щеше да се разпадне.
Брак-имам предвид подпис,не държах на голяма сватба.Въпреки,че направихме такава.
Но при  нас имаше разбирателство по този въпрос,защото и двамата сме традиционалисти и сме за брака.

Аз възприемам хората ,които живеят без брак години наред и имат деца ,като семейство.
Но не мога да разбера такива ,като съседите ми,дето наричат половинката си ,,приятеля ми,, ,,приятелката ми,,.А живеят 10 години заедно и имат деца.

Съжителство без брак -да,ако и двамата го искат.
Но ако единия иска и се надява на брак,а другия не иска,остава разочарование,болка,обида.....

Много правилно се наричат хората. Пак повтарям, че в тълковния речник на българския език под "жена" в този смисъл се разбира съпруга. Вие хубаво не признавате брака, ама и нови значения в българския език си измисляте. Аз ако видя на улицата едно куче и кажа - това е котка, това няма да го направи вярно.
По вашата логика няма никакво значение коя дума как е прието да се използва, важно е вие как си го приемате. Много по детски разсъждавате.

# 121
  • Пловдив
Да кажа още веднъж - мнозинството и мъжете ни, съпрузите ни употребяват тези думи като нас и пет пари не даваме какво е мнението на няколко бегемами. Ах, че и децата и се надява да не бъдели като нас - ами и аз се надявам моите да не бъдат като вас.

# 122
Относно повличането на крак, има нещо такова. Когато наоколо има само двойки, не и съпрузи, и ако единият е на кантар, нещата рядко се случват. Личният пример е важен.
Иначе и у нас има понятие съпруг и съпруга. Не знам защо не се използват по-широко. Мен ме радва как звучи - съпругът ми, съпругата ми. Някак официално и заковаващо. Това приятел, приятелка, мижи си там.

# 123
Абе едно е да живееш на семейни начала с някого, когато си на 40 +, с деца от предишни връзки. Ама и двамата да сте млади, тепърва да планирате деца и общ дом, и мъжът до вас да не иска да се напрегне да сложи един подпис, да не се мине нещо.. Явно толкова сте му важна.

# 124
  • София
И с брак, и без можете да си казвате както ви е кеф. Това е езиков казус, не е правен.

# 125
Ама и двамата да сте млади, тепърва да планирате деца и общ дом, и мъжът до вас да не иска да се напрегне да сложи един подпис, да не се мине нещо
Само припомням, има и жени, които не искат брак. Според мен значителна част от онези, които държат на подпис, са несигурни в партньора и връзката, затова имат нужда от "черно на бяло".

# 126
  • Между гори и планини
Не в хубаво да се обобщава така. Все едно да кажеш, че тези които не са омъжени са неискани и са толкова необичани, че партньорът им не им предлага.
Хора и съдби разни.

# 127
Аз скючих брак, защото винаги съм вярвала твърдо, че предложението за брак от страна на мъжа е най-голямото доказателство за любовта му. Вярно е, че любовта не зависи от парите, името, църквата и закона, но за мен бракът означава, че този мъж ми се отдава напълно чрез материя и душа, и иска всичко да сподели с мен.
А и не можех да си представя да забременея и родя детето си без брак и после приятелят ми да ми го признае, да го валидира демек, че е от него. Пълен абсурд за мен.

# 128
Не в хубаво да се обобщава така. Все едно да кажеш, че тези които не са омъжени са неискани и са толкова необичани, че партньорът им не им предлага.
Хора и съдби разни.
Не мисля, че обобщавам. Ясно написах, че е мое лично мнение (което не е общовалидно) и че се отнася за част, а не за всички хора, които държат на брака.

# 129
Навремето Шанел предколедно пусна една тема - Годежният пръстен не е за всяка, или ..не всяка го получава - нещо такова беше - и си спомням и там как се вихреха страстите, но и по-различни бяха нещата тогава.

П.С. Намерих я, ето за моментна снимка на СО преди 10тина години:
https://www.bg-mamma.com/?topic=551867

# 130
  • София
Същата част, които смятат, че брака е изнудване, са същата част, които не са поискани. Самоуспокояваш се.

# 131
Ама и двамата да сте млади, тепърва да планирате деца и общ дом, и мъжът до вас да не иска да се напрегне да сложи един подпис, да не се мине нещо
Само припомням, има и жени, които не искат брак. Според мен значителна част от онези, които държат на подпис, са несигурни в партньора и връзката, затова имат нужда от "черно на бяло".

И аз така мисля. Мм е по-традиционалист от мен. Аз и като дете не съм мечтала за бяла рокля и не ми е било фикс идея. Малко ми е тъжно, че ако се оженим татко не е на тоя свят да ни види.

# 132
  • Между гори и планини
Кофти в когато единият иска, а другият не. Ако и двамата искат да се женят - чудесно. Ако и двамата не искат, пак е ок. Все пак обаче този пуст един подпис решава много проблеми с институции понякога.
Абе тоя спор вечен като между работещи и домакини. Работещите се успокояват колко са независими, а домакините колко са обгрижвани и нямат нужда да работят

# 133

П.С. Намерих я, ето за моментна снимка на СО преди 10тина години:
https://www.bg-mamma.com/?topic=551867
Прочетох няколко мнения. Налага се виждането, че мъжът е този, който не иска брак и със своето нежелание определя "правилата на играта". Защо все се приема, че само мъжете са "лошите", това ми е трудно да разбера.

# 134
Ъъъъ, линкът е към 99 страници тема и мисля, че има какво още да се извлече от съдържанието.

Иначе няма равенство между неискащи и лоши. Не искат хората - ми не искат. Приемаме, уважаваме.

Общи условия

Активация на акаунт