Какво би ви накарало да сключите брак?

• 29 990
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 135
Има и една друга разлика. Едно е да се омъжиш на 25- 30, да започнеш да градиш живот, деца, и съвсем друго в зората на 50- те, да се чудиш дали да сключиш брак. Нито деца ще раждаш,  нито местоположение ще сменяш, нищо...
Което обезмисля цялата картинка.

# 136
Ъъъъ, линкът е към 99 страници тема и мисля, че има какво още да се извлече от съдържанието.

Да, затова уточних, че съм прочела само няколко мнения, и споделих с какво впечатление оставам от тях.

# 137
Ама и двамата да сте млади, тепърва да планирате деца и общ дом, и мъжът до вас да не иска да се напрегне да сложи един подпис, да не се мине нещо
Само припомням, има и жени, които не искат брак. Според мен значителна част от онези, които държат на подпис, са несигурни в партньора и връзката, затова имат нужда от "черно на бяло".

Нее, това е смешно!
Като да го извъртиш, че искаш да чуеш от мъжа думите "Обичам те!' защото той не го бил показвал с поведението си Wink Израз на чувства е.
Всъщност е точно обратното - подписват точно тези, които са напълно сигурни, че са срещнали своя човек /поне към момента мислят така/  и това е човека за тях. Никой не се жени като застраховка или начин да вържеш човека. За мен живеещите без брак всъшност декларират "СЕГА сме заедно" т.е. има елемент на временност и неувереност, че искаш/можеш/смяташ да сте ЗАВИНАГИ или поне докато смъртта ви раздели.

Като заказа ЗАВИНАГИ имам и друго питане, за което не се бях замисляла. Хора без брак могат ли да бъдат погребани в един гроб? Ако ДА - как доказваш, че и двамата искат това? За женените брачното свиделство е достатъчно може би.

Последна редакция: чт, 05 яну 2023, 12:02 от the Дорис

# 138
Скрит текст:
Ама и двамата да сте млади, тепърва да планирате деца и общ дом, и мъжът до вас да не иска да се напрегне да сложи един подпис, да не се мине нещо
Само припомням, има и жени, които не искат брак. Според мен значителна част от онези, които държат на подпис, са несигурни в партньора и връзката, затова имат нужда от "черно на бяло".

Нее, това е смешно!
Като да го извъртиш, че искаш да чуеш от мъжа думите "Обичам те!' защото той не го бил показвал с поведението си Wink Израз на чувства е.
Всъщност е точно обратното - подписват точно тези, които са напълно сигурни, че са срещнали своя човек /поне към момента мислят така/  и това е човека за тях. Никой не се жени като застраховка или начин да вържеш човека. За мен живеещите без брак всъшност декларират "СЕГА сме заедно" т.е. има елемент на временност и неувереност, че искаш/можеш/смяташ да сте ЗАВИНАГИ или поне докато смъртта ви раздели.

Има двойки, които сключват брак поради несигурност. Може около вас да няма, да не познавате такива. Всеки обаче се изказва от личен опит.

# 139
  • Варна
Дорис, не си права, има МНОГО хора, които сключват брак като застраховка или за да вържат човека до себе си.

# 140
Ъъъ, това с гроба ме озадачи. Не знам дали въобще някой се интересува кой къде е погребан. Някои хора дори не искат да имат гроб. А и ако има погребение, а не кремация, гробът не може да се отваря 14 г. Така ако другият съпруг почине преди изтичането на тези 14 г пак не може да ползва гроба.

# 141
А как пък можеш да знаеш сега, че след н-години ще бъдеш или ще искаш да бъдеш с някой си? Как може да кажеш "завинаги" като реално не знаеш дали ще е завинаги. Никой няма как да знае. Т.е. лъжеш като го казваш. Съвсем реално е да кажеш "да, сега сме заедно и ще бъдем заедно докато се обичаме" пък ако стигнете до "завинаги"-то, супер.

# 142
Ааа, сакън. Да не мислим отсега за гробовете. Flushed
Разбирам, че за някои е най-специалното нещо да сключат брак и това идва от детството, така е било предадено от родителите. Моите са пропуснали. Rolling Eyes Затуй пък много бяха заети да набиват в главата ми, че децата са щастието и човек задължително трябва да има (поне едно). И каквото са казвали, това и стана. Мисълта ми е, че програмата се задава в детството.

# 143
Де да знам... никой не ми е предлагал брак.

# 144
За материална сигурност вероятно говорите. Да, дава такава, но пак е относително.
За емоционална е като много силно изразяване на обич - вричане завинаги, за създаване на едно цяло.

# 145
На мен два пъти са ми предлагали, и двата пъти приех, и двата пъти ги разкарах скоро след това. Нещо много си бяха повярвали.
Продължавам да държа на брак, генерално ми липсва цялата ексклузивност на отношенията без него. Особено ако се почне и с увъртания ама то сега не е модерно и нищо не доказва.

# 146
Бракът не е кой знае каква сигурност, защото съществува развод. Родителите ми се разведоха след 40 г брак, две деца и общо имущество. Така че човек не знае какво го чака. Сега се замислих, че майка ми си върна моминската фамилия. Живяла е повече време с фамилията на баща ми, отколкото с нейната (20 г с моминската и 40 г с тази на баща ми).

Нарциса, това пък с модерното ми е много странно. Всеки да си е модерен, старомоден, какъвто иска. Последното, което съм си мислила е, че съм много модерна с липсващия подпис! 😁

# 147
Имах позната, която след като подписаха поиска да й бъдат приписани имоти и къщи - получи й се.
Дали са женени по любов не знам.

# 148
maiathebee, никога ли не си обичала с мисълта "Завинаги" Simple Smile Да усещаш, че искаш да си с този човек в целият този живот, да споделите младостта, родителството и остаряването, да е последното нещо което ще видиш преди смъртта и да сте заедно и отвъд този живот и докато душата ти свети?
Усещане е а не гаранция! Викат му ЛЮБОВ!
Гаранция за нищо няма! Винаги може да прасне една деменция и да не се сещаш даже кой е /това е черен хумор/.

А за гробовете и погребването наистина ако някой е наясно с правната страна на нещата - могат ли хора без брак да бъдат погребани в един гроб? Вероятно има начин, защото в гроба на едната ми праба погребаха някакъв друг роднина даже без наше позволение ....

# 149
Шер, на мен също доводът с модерното ми е странен. Любов, туй-онуй и накрая говори за мода.

Общи условия

Активация на акаунт