А имат две деца.
Каква приятелка му е тя?
За мен бракът е естественото продължение на връзката ни.
Мъжът ми знаеше,че няма да се съглася да раждам деца без брак.
За мен е важно да знам,че той е готов да се обвърже и поне в този момент иска да прекараме живота си заедно
Исках да съм съпруга и да имаме еднакви фамилии.
Ако той не желаеше да се ожени за мен,това щеше да е една голяма червена лампа и връзката вероятно щеше да се разпадне.
Брак-имам предвид подпис,не държах на голяма сватба.Въпреки,че направихме такава.
Но при нас имаше разбирателство по този въпрос,защото и двамата сме традиционалисти и сме за брака.
Аз възприемам хората ,които живеят без брак години наред и имат деца ,като семейство.
Но не мога да разбера такива ,като съседите ми,дето наричат половинката си ,,приятеля ми,, ,,приятелката ми,,.А живеят 10 години заедно и имат деца.
Съжителство без брак -да,ако и двамата го искат.
Но ако единия иска и се надява на брак,а другия не иска,остава разочарование,болка,обида.....
Много правилно се наричат хората. Пак повтарям, че в тълковния речник на българския език под "жена" в този смисъл се разбира съпруга. Вие хубаво не признавате брака, ама и нови значения в българския език си измисляте. Аз ако видя на улицата едно куче и кажа - това е котка, това няма да го направи вярно.
По вашата логика няма никакво значение коя дума как е прието да се използва, важно е вие как си го приемате. Много по детски разсъждавате.