Какво би ви накарало да сключите брак?

• 30 024
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 180
Ама чакайте, аз не съдя тези, които са ок с неискането си и просто не искат, незвисимо м/ж. Не разбирам другите, тарикатите с вечните съображения за имотите, бричката, издръжката и други подобни, защо изобщо се занимават с редовни срещи и живот под един покрив, като е ясно, че ги е шубе някой да не ги претакова.

# 181
  • Пловдив
ДДЧ, да бях твърдяла, че виза и право на постоянно пребиваване не се получават заради брак, да ми кажеш: "странна работа" и да е уместно, ама аз не съм.

# 182
  • Между гори и планини
Не се припознавай все в моите постове. Говорим си, диалог да има. Пак казвам, аз съм била и неомъжена с дете и омъжена съм. От двете страни с една дума. Обаче по закон това, че двама души живеят заедно, дори да има деца е по различно тези които имат брак.

# 183
Не мога да смогна да ви изчета, ей. Simple Smile
Не се чудя дали да приемам брак. Решила съм го вече.
Не търся валидация. Интересно ми е да прочета кой как вижда това начинание според неговите нагласи и житейска ситуация.
Чета ви с интерес.
//
Хепче, нова връзка, нов мъж е това. Боен и огнен. Променяме всичко в движение – мястото на живеене, работа и така.

# 184
Желанието да имам деца с този мъж. Затова се омъжих и за мъжа ми. Но то това желание при мен идва, когато обичам. Значи любовта ме накара. Във времена, когато бракът нито е задължителен, нито е на мода, ми е готино, не крия.

Относно кой как нарича партньора си не мисля, че е работа на околните. Някакво високомерие се прокрадва - "на мен са ми предложили и съм подписала, само аз имам право да бъда наречена съпруга, вие неомъжените нямате право на титлата." Rolling Eyes Впоследствие обаче и титлата "разведена" понатежава като трябва да се отбелязваш в графата за националното преброяване, та нека бъдем по-смирени. Smile

# 185
Като ще се отчитаме, и на мен веднъж ми предложиха брак. Приех. После поведението на мъжа се промени в посока, която въобще не ми хареса. Явно реши, че съм му вече сигурна, и напълно спря да ме зачита. Разделихме се по мое желание.

# 186
  • Далечният изток
Аз понеже писах вчера, че живеем 30 години без брак, да допълня, че той ми предложи брак, на невръстната ми възраст от 19 години и аз отказах...
Така че не всички, които не сме сключили брак, е защото никой не ни иска, моля, моля.

# 187
Аз понеже писах вчера, че живеем 30 години без брак, да допълня, че той ми предложи брак, на невръстната ми възраст от 19 години и аз отказах...
Така че не всички, които не сме сключили брак, е защото никой не ни иска, моля, моля.

Не говорим за случаите в които и двамата са окей да са без брак. Те са много по-малко. Говорим за това когато единият иска, а другия се дърпа.

# 188
В тези случаи единият прави компромис и това е.

# 189
  • Далечният изток

Не говорим за случаите в които и двамата са окей да са без брак. Те са много по-малко. Говорим за това когато единият иска, а другия се дърпа.
Е, така де.
Той е искал, аз отказах...

# 190
Аз и първия път не държах на подпис, не исках, но направих компромис- викам айде какво толкова… Еми сбърках!
Разводът ми беше много тегав!

# 191
Всъщност, прагматичните причини крепят брака по-успешно от емоционалните и така наречената любов.
Интересно ми е, омъжените от каква гледна точка отговарят.
Simple Smile
Ами, точно така е.
По романтични причини се женим, а по прагматични си оставаме женени.
Конкретно аз никак не съм напъвала за брак, след като след първото съжителство се благодарих на Бога, че не съм имала брак, че само да стане трудно да си разделим парапатките. Обаче, нали ММ е голям романтик и любител на данданиите, великодушно го оставих да ме излъже. Ако погледнем прагматично на нещата, той е по на кяр да има брак с мен, отколкото обратното. Обаче аз наистина не вярвам в онзи момент да е бил воден от подобни подбуди. За него като мъж е немислимо да иска да прави деца без да е предложил брак, та чак се дразни на приятелите на  нашите неомъжени приятелки, че не само при наличието на съжителство, но и на дете, не са ударили още коляно в земята.

# 192
Бракът не е гаранция за нищо, но поне е заявка за сериозни намерения. В крайна сметка жената е бременна, тя ражда, тя излиза по майчинство, при раздяла почти винаги децата остават при нея, пък мъжът щом не ще даже да й предложи и един подпис да положи, преди да почне да прави деца, за мен не говори хич добре. Отделен е въпроса ако жената не желае брак, нейна си работа... Ами ако след като направи детето, се окаже, че е все още женен, или забегне в чужбина, или не иска да при познае детето, щото има нова любима , малко ли такива случаи има, ще водите дела за бащинство.

# 193
  • Далечният изток
За какво да водят дела за бащинство?! Съдебното решение ще направи от един незаинтересован мъж баща ли?

# 194
Не, разбира се, но е в най-добрия интерес на детето да има установен произход и двама известни родители.

Общи условия

Активация на акаунт