Какво би ви накарало да сключите брак?

• 30 028
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
И да водим, проблемът далеч не е делото за бащинство, а забягването. Което, да повторя, се случва и с брак.

# 196
  • Далечният изток
С кое един незаинтересован "баща" е в интерес на детето?
Даммм, ето хипотеза, забягнал и оставил майката да се оправя както може, финансово, с възпитание, всякак...

# 197
Най-малкото от психологическа гледна точка. Децата имат нужда да знаят произхода си, кой е баща им, рода му.

# 198
Фактите са, че точно този и никой друг мъж е бащата на точно това дете и е нормално и разумно това да бъде адекватно отразено като информация.

# 199
Един мъж, ако ме кара да правя компромис, живеейки без брак с него, просто ме е загубил на момента. Според мен тези, които дългогодишно живеят без брак и имат деца правят компромис, поне единият от тях. И да не опростяваме брака само до финансовите му измерения. Смисълът му е много по- дълбок.

# 200
  • Далечният изток
И като го знае кой е, пък той не иска да го погледне, от психологическа гледна точка ще му е супер на детето....

# 201
  • Пловдив
Цитат
Според мен тези, които дългогодишно живеят без брак и имат деца правят компромис, поне единият от тях.
Тоест не е възможно никой от двамата да не е ощетен. Жената - по подразбиране, но който и да е.

# 202
BasilA, ако не си чела "Кажи Да" на Елизабет Гилбърт, препоръчвам ти я. Автобиографична е и авторката е имала подобна на твоята чуденка. Особено се сетих за книгата като се започна с изказванията тук защо е измислен брака. Много е любопитна и приятна за четене книгата и има много изследвания на тема брак, смисъл на брака и пр.

# 203
Психологическите измерения на една такава ситуация може да са многообразни и сложни, както и променящи се във времето, но това не променя обективната реалност - това е детето, това е бащата.

# 204
  • Пловдив
Аз съм съгласна по принцип за смисъла от установяването на бащинството, и пак не виждам защо зорът ми в подобна ситуация да е воденето на дело. Не това, че съм наритана, ами че ще водя дело. Или то такива мъже никога не се женят за онази, която биха я наритали, а ако се, бракът някак ги задържа...

# 205
Това е заложено в нас, може би инстинкт. Неслучайно осиновени деца, обичани и отглеждани от осиновителите си, издирват биологичните си родители, братя и сестри. Хем знаят, че са дадени за осиновяване и бащите/майките им не искат да имат нищо общо с тях, често не са и особено читави. Може да бъдат разочаровани, но поне знаят.

# 206
Аз понеже писах вчера, че живеем 30 години без брак, да допълня, че той ми предложи брак, на невръстната ми възраст от 19 години и аз отказах...
Така че не всички, които не сме сключили брак, е защото никой не ни иска, моля, моля.

Не говорим за случаите в които и двамата са окей да са без брак. Те са много по-малко. Говорим за това когато единият иска, а другия се дърпа.

Ако единия се дърпа, значи не иска сериозно да се обвърже. Няма причина партньорът ти да иска, а ти да откажеш. Нали аргумента е , че нямало значение - ами като няма, защо не искаш да зарадваш човека до теб?

# 207
  • Далечният изток
Така е, чисто морално, както тук разсъждавате от своята камбанария.
Обаче.... Много често в живота не е съвсем така. Мога да кажа нещо от практиката ми. Нито едно дело за установяване на бащинство лично аз не съм водила и за такова не са ме търсили. Но поне 3 или 4 майки са ме търсили с въпроса - можем ли да заведем дело, този мъж повече да не се води никъде като баща на детето ми.

# 208
И да го изтрият с гумичка от всеки документ името, все така това не променя обективната реалност - това е детето, това е бащата. Много е натъжаващо и отрезвяващо, че майките са докарани до такова крайно състояние, явно ситуациите са преминали далеч отвъд обичайните гадости около един развод или раздяла.

# 209
Ако имаме деца, супер, ще наследят и мен, и него, ще живят спокойни, че имат дом.
Е, само деца ли е имал тоя човек ? Жена не е ли имал, че само децата ще го наследят ? Абсурд некъв, все едно мен ме няма, не съм съществувала в живота му. Само съм му осигурила наследници.

Общи условия

Активация на акаунт