Какво би ви накарало да сключите брак?

• 30 034
  • 1 246
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
Е, ако тръгнем по тая логика, можем да питаме и майка не е ли имал, тя не е ли съществувала, та няма да го наследи, ако се случи да го надживее като майката на Пеле...

# 211
Кръвна връзка и еднакво фамилно име за мен не са достатъчни, за да се наречем семейство. Толкова по въпроса с установения произход.

# 212
По тая логика, обаче, излиза, че аз съм по-обичана от нея, защото моят мъж ми е оставил всичко, а нейния не. Нейния е оставил на всички останали, само на нея не. Това е ужасно !

# 213
Тези от вас, които са отказвали, сто процента не са със същия мъж вече. Така че техните аргументи не ги разбирам, вие не сте отказали брака сам по себе си, а обвързването с конкретния човек.

# 214
Наследството е за децата. Партньорът да си съперничи със собствените си деца за него ми е странно. Поне да са чужди, че да има някаква логика, инак не знам!

# 215
Кръвна връзка и еднакво фамилно име за мен не са достатъчни, за да се наречем семейство. Толкова по въпроса с установения произход.

А кое тогава - интересно ми е, не се заяждам. Обикновено дори само едното от двете е достатъчно - едно дете може да не е биологично твое, но да го осиновиш и да сте семейство, както и да е биологично твое и да сте с различни фамилии и пак да сте семейство.

# 216
  • Далечният изток
Наследството е за живите.
Къде го видя това съперничество?
Ако семейството - съпрузи и дете, има един единствен имот където живее, и той не е придобит по време на брака, а е собствен на единия и точно този от съпрузите почине и ако при това положение наследството е само за детето, този жив съпруг къде следва да отиде да живее? За да не е съперник за имота на детето си, нали?!

# 217
Тези, които сме за брака сме ясни. Тези, които сте против - защо сте против? Нали уж няма значение , тогава защо не се съгласите, след като са ви предложили и сте убедени в човека до вас? Ако не са ви предложили, то няма какво да се коментира, естествено, че за пред хората ще казвате, че сте против. Няма как да каже някоя , аз много искам, ама той не ми предлага.

# 218
  • Между гори и планини
Не е приятна тема, но децата родени в семейство с брак имат едни права, а децата дори припознати не. Покрай пандемията на няколко мои познати починаха съпрузите. Децата сега вземат стипендия. Мисля, че и съпругите получават някаква помощ. Майка ми като вдовица получава част от пенсията на баща ми. Иначе имам приятелка която умишлено дори не записа детето на бащата, така или иначе разделени преди да роди.

# 219
  • Пловдив
Категорично не е вярно за правата на децата в нито едно отношение.

----
Ох, добре, тези, на които не ни предлагат, много искаме, преглъщаме, въздишаме, ама за пред хората се правим, че ни е все тая.

# 220
Сключих брак, защото получих предложение и нямаше никаква причина да кажа "не", при нсличие на красива и хармонична любов. И тска, вече почти 23 години.
За мен бракът е естествено продължение на отношенията. Старомодна съм (а не съм и млада). Не съм живяла в "съжителство", нито мъжът ми е живял, изключвам съвместни пътувания и почивки.
За сватбата-както си я направиш. Моята беше един прекрасен празник, нито имаше много хора, нито кой знае какви дандании, изискан ресторант, танци, веселба.

Сега, малко наистина се плаша от днешното разбиране за сватба, с все фотосесии, които почват със снимки с пеньоарчета, шаферки с еднакви рокли и тн, но пак който както го направи.
И един на пръв поглед страничен въпрос-защо според вас, толкова напират хомосексуалните за брак, че чак и паради правят. Други искания едва ли имат, тъй като от други права не са лишени, освен право да сключват брак.

# 221
За да бъдат признати от обществото като абсолютно равни на всички други двойки и да е техен изборът дали ще сключат брак или не. Трябва да имаш избор, прави са. И тогава вече както прецениш.

# 222
За мен единствената причина да си против брака по принцип ( не с конкретен човек) е някакво псевдо бунтарство тип - аз ще си правя каквото искам, не  признавам никакви традиции и норми. Досега друга причина не съм чула.

# 223
Добре де, аз ако нямам брак с мъжа ми, значи ще го наследя толкова, колкото и бившата му жена, която той примерно е изхвърлил от живота си, така ли излиза ? Значи аз имам права, колкото бившата ?

# 224
  • Далечният изток
Защо е толкова важно за теб всички да имат сключен брак? Нещо ми  убягва причината за този интерес към семейния живот на хората...

Общи условия

Активация на акаунт