Искам развод

• 13 602
  • 178
  •   1
Отговори
# 90
  • Дубай
Бабата едва ли има вина за лошия избор на баща.
Бабата,не е виновна,но не пречи да подаде ръка ако може...друг е въпросът,да  не иска ,не да не може!Защото щеше да ми е чудно, ако вие бяхте на мястото на авторката, така ли щяхте  да разсъждавате?!
.

На мъж не се попада. Мъж се избира. Стига с това попадане.
Факт ,човек понякога бърка с избора си ,и какво?Да стои и наказва доживот ,защото е направила грешен избор?

# 91
  • София
Да оправи доколкото е възможно последствията от грешния си избор, а не да чака другите да му ги оправят. И да не обвинява другите за неговите грешки.

# 92
Жената избора да забременее и да роди го е направила на 33-34 години. Обикновено има заявки сравнително рано как ще се развият нещата, но дори да е нямало, всяка жена с акъл на тези години ще се е подсигурила с някакви пари за черни дни, ако ѝ дотрябват. Ами ако мъжът умре утре нали пак някой трябва да го гледа това дете и пари трябват за храна? Човек трябва да разсъждава активно как ще се оправя в такива ситуации, не е забременяла на 16 все пак.

# 93
  • Дубай
Но не става така лесно...Имам позната,която премина през развод,защото беше подложена на психично и физическо насилие.Тези жени са сринати от към психика ,и без помощ, и подкрепа много трудно се  съвземат и справят сами...говоря като страничен наблюдател!

# 94
Аз не съм видяла, някой да е обвинил друг за неговия избор. Разбира се, че за грешните решения, си е виновен автора. И за какво тропане с крак пред мъжете говорите, тропнете Вие с крак, щом сте така смели. Като му тропа с краката, той утре ще изкара в съда, че тя едва ли не, не може да се справи сама.И историите, че съд дава малкото на мама само, са пълна измислица. Аз бащата го критикувам дори повече от бабата, защото е логично той да гледа детето, но като знаем някой мъже как гледат деца, а не мерси. Ще ровя по кофите, но ще си го гледам аз.

# 95
  • София
Под чий покрив мислите ще се прибере авторката?

# 96
Аз не съм видяла, някой да е обвинил друг за неговия избор. Разбира се, че за грешните решения, си е виновен автора. И за какво тропане с крак пред мъжете говорите, тропнете Вие с крак, щом сте така смели. Като му тропа с краката, той утре ще изкара в съда, че тя едва ли не, не може да се справи сама.И историите, че съд дава малкото на мама само, са пълна измислица. Аз бащата го критикувам дори повече от бабата, защото е логично той да гледа детето, но като знаем някой мъже как гледат деца, а не мерси. Ще ровя по кофите, но ще си го гледам аз.

Че тя действително не може да се оправя сама.

# 97
Просто ще трябва да останеш с "индивида" още време. Почти няма работа, която да толерира чести и дълги отсъствия. Аз работя от вкъщи, не ме следи никой кога какво съм свършила, но все пак имам срокове и обем работя, с които трябва да се съобразявам. Т.е. дори и при гъвкавостта, която аз имам /може 1 седмица нищо да не пипна примерно/ все пак не е ОК да се отсъства дълго време. Пък и болничните са ограничени във времето.
За воденето на болно дете на градина - не знам какво да кажа, но това може да доведе до задълбочаване на заболяването и болница. Всяко едно тежко боледуване може да изисква детето да се задържи в дома известно време заради влошен имунитет, иначе ще се влиза от инфикция в инфекция.

Може би най добрия съвет, който прочетох, е да потърсиш да гледаш деца в дома си. Пролетта пак може да пробваш да пуснеш детето, когато уж по няма вируси.

При нас предстои март-април да го пускаме и направо не ми се мисли за болестите. Свеки с удоволствие би го гледала, но тя физически не може.

# 98
  • Сф
Моята приятелка си отгледа сама детето. Намери си работа от 9 до 5. Като е болно си и пускаха болнични. Майка и помагаше само с по 300 лв месечно, далеч е. Но пък тя беше на квартира. Като си търсеше работа, смени няколко , винаги казваше че иска да е заменяема , защото се налага като се разболее малкия , да го гледа. Това в Сф. И да, аз авторката с административна работа не я виждам , но като е чистила в чужбина , да почва и тук. Не е нужно да е към фирма. Може гъвкаво да си направи чистенията. Не се изкарват лоши пари. Ще пита тоя оня , ще намери. Поне жилище казва че има . Маникюристка също познавам си работи  вкъщи и се самоиздържа ,хем на квартира, ама трябва нещо да правиш като хората , за да може да маневрираш.
И в БТ да пита също, да се регистрира. Ей лични асистенти на болни самотни хора се търсят, не е високо заплащането но с тоя правопис какво да предложим? Кол център, учителка, дететгледачка ? Сериозно?

# 99
  • София
Когато трябва съм тропала и тропам с крак на мъжа ми. И той си гледа детето заедно с мен, още от раждането. Помагащи баби при нас няма и не е имало.

Какъв баща е бащата, не знам. Защо авторката иска да се развежда, също не знам. Така че няма да хвърлям боб и да си измислям причини за развода или за уменията на бащата като родител.

# 100
Дайте дефиниция на сринат човек, защото героинята с бая голям карашик влиза и волеизявява. Не ми се вижда срината, даже напротив - изглежда като човек, който е свикнал само да посочва аристократично и да му се носи на поднос.

# 101
Явно за да се стигне до тема във форум, едва ли човека от среща е от хората с които да седнеш, да по говорите и ще се разберете. При някой хора тропането с крак изобщо не е опция. Включително при мен, нищо че съм жена. По този начин, не просто няма да ме накара да гледам дете, а от чист инат ще я изхвърля за да и гледам сеира. Друг е въпроса, ако дойде да ми говори нормално, тогава по има шанс, да се стигне до разбирателство. За това аз това с тропането, изобщо не го разбирам. Тя най добре си познава стоката, да знае как да действа. Аз лично със спокойно и добро отношение, имам напредък относно бащата и участието му в живота на детето, но докато си тропахме с краката, нещата не се получаваха.

# 102
  • София
Ох, тези буквалности....

Под "тропане с крак" имам предвид да насочи претенциите си за гледане на детето към другия родител, а не към бабата.

# 103
Hadesa, допускам , че не става дума за физическо насилие, а за връзка, която е необратимо мъртва. Съжалявам да го напиша,  но провери как стоят нещата със седмичните детски градини, в случай че не можеш да изчакаш  с развода 1-2 години докато детето се закрепи.  В моментна нямаш  грам логистична възможност да живееш сама с детето. Трябва първо да имаш гъвкавата работа, някаква минимална сигурност за няколко месеца напред и чак тогава идва молбата за развод.

Не виждам друга реалистична възможност освен държавна работа и  нещо като  back (home) office. Почвай да събираш тапии и да пишеш CV на нужния език.
При положение че в България на входа на детската градина се проверява за  червено гърло, въшки, температура и сополи, не мисля, че  реално ще е възможно да гледаш ( здрави) чужди деца, докато твоето е болно.

Ако досега си сменила 1234 работни места, погледни трезво назад какво можеш да правиш, на  какво можеш да издържиш и какво трябва да промениш, за да се задържиш на едно място по-дълго. Като станеш единствен носител на пари, в семейство от типа “мама и дете”, ще се наложи да си налягаш парцалите и да правиш компромиси, на които не би се  навила, ако нямаш деца.

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 12:51 от F major

# 104
Ох, тези буквалности....

Под "тропане с крак" имам предвид да насочи претенциите си за гледане на детето към другия родител, а не към бабата.

Аз също съм на този принцип, но в някой случаи, това не е реалистично. Има хора, които от дума не разбират. И сигурно предполагам, за да се стига да пита бабата, значи бащата не е опция. На сила хубост не става. Някой хора, просто отказват да поемат отговорности, защото са сърдити на насрещния, че разваля семейство. Рядко е да има разбирателство, когато сте изправени пред раздяла. Разбира се при желание и на двамата, след време това се променя. Все пак както някой се изказа по рано, говорим за раздяла на майката с бащата, а не на детето. За децата е важно в живота им да участват и двамата родители.

Общи условия

Активация на акаунт