Искам развод

• 13 611
  • 178
  •   1
Отговори
# 75
Янтра, имаме образование. Някои хора, да не кажа доста, просто нямат такъв капацитет. Дори и да си купят някаква измислена диплома, това не променя факта. А и да не забравяме все пак, че в едно общество има нужда и от хора, които извършват ниско квалифицирана работа. Няма как всички да са с докторантури, титли, езици, високо платени професии, което не значи, че не трябва да раждат деца. Все пак в една болница работят освен лекари, и сестри, и санитари...
Пък и ти, доколкото знам, въпреки че работиш на по-престижна работа от продавачка, десет години не си работила и не си се издържала сама, защото си си гладала децата.

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 11:29 от Прекрасная Василиса

# 76
  • Пловдив
Янтра, имаме образование. Някои хора, да не кажа доста, просто нямат такъв капацитет. Дори и да си купят някаква измислена диплома, това не променя факта. А и да не забравяме все пак, че в едно общество има нужда и от хора, които извършват ниско квалифицирана работа. Няма как всички да са с докторантури, титли, езици, високо платени професии, което не значи, че не трябва да раждат деца. Все пак в една болница работят освен лекари, и сестри, и санитари...
Значи съветът към авторката трябва да е нещо от сорта "сниши се за момента и гледай да се сдобиеш с някакви умения". Курсове, примерно за фризьорка, маникюристка, нещо такова.

# 77
Противоречите си в думите. Първо бабата не е длъжна да гледа внучето, но и дъщерята не е длъжна да гледа бабата в нужда. Тия врели некипели, тя вчера я е хранила. Хранила е, защото е решила да има деца, като вземеш това решение, трябва да си поемеш и последствията. Аз лично не очаквам моето дете, да си зареже дом, семейство и деца и да се занимава с мен, само защото видиш ли сега си я гледам сама. Избора да я имам си е лично мой и не мисля, че тя по някакъв начин ми е задължена на мен в бъдеще. Тук изобщо не става дума за това, кой, какво е длъжен. Въпроса е, че едно семейство е именно за това, да се подкрепяме, когато имаме нужда.

# 78
Тук стана много объркано - дъщерята в никакъв случай не е длъжна на бабата, обаче бабата е длъжна на дъщерята, защото ѝ е семейство. Бабата да си носи последствията, че е решила да ражда, но не и дъщерята, защото... това дете има баба...  По стара българска традиция за бащата на това дете никой не се сеща.

# 79
Напротив, може би аз не мога да се изразя правилно, искам да кажа, че нито едната, нито другата са длъжни. Въпроса е в семейните ценности и виждания. Разбира се, че и една дъщеря, която подкрепя семейството си, няма да остави майка си утре в старчески дом. Това обаче не я прави задължена, само защото е гледана.
И ако правилно съм разбрала, тук не говорим за това бабата да си гледа внучката, а майката да си развява байряка. Тук говорим бабата да помогне в отглеждането на детето, докато майката си стъпи на краката. Хора в това положение отлично знаят колко е трудно. Не казвам, че не е възможно, но без помощ, ще е голям зор.

Забравих да пиша и за бащата. Ако можеш ще го сложиш в сметките, но това че бащите на Вашите деца ги гледат, въобще не значи, че всички мъже го правят. Даже случаите, които аз знам, дори не търсят децата си, или ги взимат много рядко. Страшна помощ. Не мисля, че авторката не се е сетила за този вариант първо,дори преди да попита бабата.

# 80
  • София
Бабата едва ли има вина за лошия избор на баща.

П.П. Но съм съгласна, че с действията си показва, че не иска двете да си помагат взаимно.

# 81
  • Дубай
Бабата,не е виновна,но не пречи да подаде ръка ако може...друг е въпросът,да  не иска ,не да не може!Защото щеше да ми е чудно, ако вие бяхте на мястото на авторката, така ли щяхте  да разсъждавате?!

# 82

П.П. Но съм съгласна, че с действията си показва, че не иска двете да си помагат взаимно.
Подозирам, че вероятно още не е преглътнала факта, че щерка й е родила дете на боклук въпреки усилията, които е положила да я разубеди. Май на такова ми намирисва...

# 83
Брей, че интересно, значи бабата е длъжна да храни майката, а майката не е длъжна да храни бебето си, ами трябва да го даде на бабата, която е длъжна и него да изхрани.
Противоречим си, дам...
А пък героинята с тригодишно на 37 наистина да е мислила. Има и такива жени, минават през живота на чужд гръб. Някои имат лошия късмет гърбът да не е достатъчно стабилен. Шанс, да ревем сега ли?

# 84
Благодаря на всички за мненията,направо ме оставихте без думи  чудя се има ли смисъл да пиша още.Неисках темата да се разпъва толкова защото е ясно че като нямаш цялата информация няма как и да си направиш адекватен извод.Помислих си просто че някой може да даде някакви насоки,някаква информация да речем за курсове за фирми предлагащи работа от вкъщи или нещо такова нещо което аз съм пропуснала ,но все пак Благодаря

Последна редакция: пт, 06 яну 2023, 12:12 от Hadesa

# 85
Целият този женски гняв и осъдителни изявления ми се струва по-продуктивно да бъдат насочени към бащата. Ако той не иска да си гледа детето - това е проблем, а не че бабата не прави каквото иска дъщерята.

# 86
Няма значение, дъщерята сбъркала. Всеки греши и аз сгреших, но майка ми не ми каза, аз ти казах, сега се оправяй. Ей заради е такова мислене, жени подлагат себе си на физически и психически тормоз от страна на татковци, които си мислят, че като една жена е с дете и са хванали Господ за шлифера. Да не говорим за психиката на детето вбъдеще. Това ти е внучката в крайна сметка, ти това ли искаш за нея. Да ако съм в положението на бабата, аз не бих се замислила да изкарам детето си от мястото, където то не е добре, наред с детето си и внучето си. Ще помагам, не защото съм длъжна, а защото тези хора са ми най-близките.

# 87
  • Дубай
Далеч съм от мисълта ,бабата да издържа и двете,но поне покрив и помощ в отглеждането ако е  в добро здравословно състояние ,може  да предложи.Дай сега авторката,като не е попаднала на мъж да седи и търпи ,защото такъв си го е избрала...това правилно ли е,ми не е!

# 88
  • София
Бабата,не е виновна,но не пречи да подаде ръка ако може...друг е въпросът,да  не иска ,не да не може!Защото щеше да ми е чудно, ако вие бяхте на мястото на авторката, така ли щяхте  да разсъждавате?!
Авторката е направила съвсем съзнателен избор на зряла възраст да ражда от такъв. Всеки носи отговорност за изборите си.
И съм напълно съгласна с Ема, че това тропане с краче трябва да бъде насочено към другия родител.

На мъж не се попада. Мъж се избира. Стига с това попадане.

# 89
Напомням какво е писала авторката.

Точно тази опция с чакането не ми се нрави ,защото все пак несъм се решила на развод защото така ми е скимнало и несъм сигурна колко ще издържа още.А за майка ми  .не точно че я упреквам просто според мен не е права защото ние докато бяхме малки тя беше в чужбина и баба ми ни гледаше.Затова си мисля че можеше да помогне малко при все че никои не я кара нон стоп да гледа детето а само в краен случаи ,примерно ако съм на работа до 18.00ч.да го вземе от градина за едич час при нея или нещо тавова

Тя очевидно очаква да се повтори моделът - лапето при баба, а мама изкарва парите.
Ами не е лошо като идея, но , повтарям се, героинята си е постлала нещо кофти.

А и нещо друго не мога да разбера - когато искаш да се разкараш от 'елемент' - ти лично, не че нещо не е наред с отношенията дете-баща! - не е ли по-логично да идеш на гурбет, а детето при елемента?

Общи условия

Активация на акаунт