Рак на белия дроб - тема 11

• 114 065
  • 1 323
  •   1
Отговори
# 1 290
Смятате че Айдън Мустафов ще попречи?
Имам познати с много добри резултати. Даже ми предлагаха тел и контакти, но ние не се възползвахме. Сега се чувствам гузна и си мисля дали пък нямаше да се случат различно нещата ....

# 1 291
Смятам, да. За човек, на когото евентуално предстои лечение по стандартите на Западната медицина, подобен съвет е вреден. Ако се стигне до ХТ и ИТ, например, успоредно с цитостатиците НЕ се приемат антиоксиданти и билки по ред причини. Първо, могат да попречат на оксидативния стрес, който е цел на ХТ. Второ, могат да се състезават за сходни метаболитни пътища в черен дроб, което да намали/увеличи/модифицира усвояването на всякакви системни лекарствени лечения по начин, който не е желан или би представлявал риск за здравето на човека.

Допустими са таргетираните попълвания на дефицити (напр. ниско желязо -> даваш желязо) и приема на добавки, които лекуващият онколог изрично е одобрил.

Свободното творчество с алтернативни методи е риск, който за мен е оправдан, единствено и само когато всички конвенционални и експериментални варианти в Западната медицина са изчерпани. А пред жената и нейния съпруг тепърва предстои да има опции и варианти, дори не са близо до подобен момент.

# 1 292
Не мога да повярвам, че още има хора, които да вярват на тоя мошенник?!
Дорис, тези познати само с неговите илачи ли се лекуваха, без традиционна медицина?

# 1 293
С тях се запознахме в клиника след операията и по време на лъчетарапията. Тя си ги стиковаше и обсъждаше с онколекарката нещата. И после остана на неговите лечения.

За съжаление моя опит е 4:1 в борбата с рака в моето семейство. Победата - единствената ни победа е там, където позлвахме нетрадиионна медицина за кожен рак.

Също така с добавки като кръвен здравец и фолиева киселина и то прочетени в този сайт, по време на лъче и химеотерапия всичките които водиха тази битка от моето семейство имаха отлични кръвни резултати. Лекарката вдигаше рамене - да сме решели дали да ги пие. Ни веднъж не пропуснаха терапия. После идва да ни пита как сме успели да поддържаме такава кръвна картина.
Цвекло и кръвен здравец и метилирана фолиева киселина!

Аз не бих била толкова критична и крайна - изказвайки се и отричайки каквото и да е. Дори онколозите не са толкова отхвърлящи нетрадиционна паралелна терапия. Хората могат да четат и да си преценят, да го обсъдят с лекаря си или със специалист клинично хранене.

# 1 294
Аз не съм против нетрадиционна медицина и сме използвали такава като добавка на официалното лечение.
Но споменатото лице отговаря на повече от един критерии за мошенник. Истинските лечители не са печалбари.
Аз не познавам от първо лице или чрез близки познати нито един човек, който да се е излекувал САМО с билки. А при това положение, никога не може да се твърди със сигурност, че той е помогнал.

# 1 295
Със същия успех мога да кажа, че баща ми НЕ е приемал абсолютно никакви добавки по време на ХТ с карбоплатин и паклитаксел и НЕ е имал никакви значими отклонения в ПКК. За пропускане на вливания дори не можем и да говорим. Наддаде 5-6 кила по време на ХТ.

Първо, не е логично да се сравняват различни хора на същата терапия, защото всеки я понася различно. Второ, съвсем нелогично е да се сравняват различни хора на различни терапии, които са и с различен профил на НЛР.

Та…историите с нетрадиционна медицина, фолиева киселина, здравец и прочие са нищо повече от корелация. Съвсем възможно (да не кажа много вероятно) е да няма причинно-следствена връзка, а крайният резултат да е бил същият без тези екстри.

Толкова от мен по темата. Ако “алтернативната медицина” работеше, щеше да се казва медицина.

# 1 296
  • София
Здравейте съфорумници,

Гръден хирург издава ли направление за скенер, който е необходим да се представи пред от комисията?
В противен случай пациента ли трябва да се го предпише, знам че е необходимо да има предписания за количеството контрастно вещество и кои зони да се сканират. Объркана съм кои стъпки са нужни. Бяхме на преглед в Токуда,но оставам с не много добри впечатления.

# 1 297
Здравейте. Аз съм нов в темата (и форума) по неприятен повод и се опитвам да се ориентирам в напълно непозната тематика. Ще съм благодарен за съвети и насоки.

Този септември баща ми влезе във ВМА с оплакване от задух и беше диагностициран с плеврит на левия дроб и опериран за евакуация на голямо количество (3.3 л) течност. Открити са фрагменти на тумор, но не е определен какъв точно. Споменават се три възможности: high grade сарком, плеоморфен сарком, дедиференциран сарком. Изпратен е в болница Иван Рилски където този уикенд завърши първи етап на химиотерапия (ХТ) по схема Epirubicin + Holoxan. Той подлежи на 6 такива курса ХТ. Споменава се Ki67 около 50%, което доколкото разбирам е индикатор за скорост на развитие на тумора и изключително тревожно. Самата ХТ е редуцирана с 50% поради операцията във ВМА, предписани са хапчета за сърце. Ще прикача епикризата от Иван Рилски за по-точна информация за да не объркам нещо.

Новината ни хвърли в шок и ние тепърва се ориентираме затова бих искал да задам няколко въпроса. Започнато е лечение с ХТ веднага без изглежда да е направена точна диагноза какъв точно е рака. Споменава се в епикризата, че не е възможно да се определи дали става дума за първичен тумор или метастаза. Не е ли това първа стъпка? Какво бихте препоръчали за да се направи точна диагноза? Например, беше ми споменато от приятелка генетично изследване на туморните клетки, например с Foundation One тест. Вие какво мислите за това? Епикризата говори за палиативно лечение и докторите твърдят, че туморът не може да се изреже. Какво да предприемем за да може, ако не сега, поне след известно време да преминем към кюративно лечение чрез операция или лъчетерапия?

Благодаря!

# 1 298
Здравейте,

Вторият ми Пет скенер показва повече от добри резултати като изчезнали метастази в плеврата, намаляване на лезиите в белите дробове, но в същото време две от тях са са увеличили размера си.

Аз ще си продължа с имунотерапията, но исках да Ви попитам - имали ли сте увеличение на туморите след имунотерапия? В чужди сайтове чета, че понякога е временен отговор на организма. Трябва ли да имам основания за притеснения?

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 18:31 от *Soraya*

# 1 299
  • Пловдив
Здравейте,

Вторият ми Пет скенер показва повече от добри резултати като изчезнали метастази в плеврата, намаляване на лезиите в белите дробове, но в същото време две от тях са са увеличили размера си.

Аз ще си продължа с имунотерапията, но исках да Ви попитам - имали ли сте увеличение на туморите след имунотерапия? В чужди сайтове чета, че понякога е временен отговор на организма. Имам ли основания за притеснения?
Възможно е това "увеличение" да е "псевдопрогресия". Имунотерапията може да предизвика т.н "tumor flear"(възпаление) по периферията на тумора ,натрупване на имунни клетки по периферията(Т-Лимвоцити) и затова да изглежда с по-големи размери.Възможно е и да е реално все пак ,а не псевдопрогресия.

# 1 300
Здравейте, може ли коментар на този резултат. За момента знаем само за находката в 10 сегмент. Но другото написано не разбирам. Може ли помощ в разчитането?
Скрит текст:

# 1 301
  • София
Хора, влизам с истерия пак - след месеци убеждаване и молби, баща ми днес е на ПЕТ скенер. И познайте - станал сутринта и си пил кафе със захар! Сега разбрах! Хиляда пъти му казах изрично, хиляда! Но - не! Напук пак си прави неговото! Отчаяна съм, отчаяна! Ще им кажа в болницата да знаят, че е компроментирано изследването. Не знам вече какво да направя, нямам сила и нерви…

# 1 302
Премерете му кръвната захар и ако е добре споко. Но разбира се предупредете специалистите, може да го оставят за по късен час.

# 1 303
  • София
Майка ми призна за кафето след като вече беше влязъл в бокса… Предупредих ги, ще имат предвид. Но за пореден път ме докарва до истерия.

# 1 304
Magia, спокойно. Правили са ми PET-CT с кръвна захар 7,22. Тогава разбрах , че вдигам кръвна захар.

Общи условия

Активация на акаунт