Паническо разстройство - 56

• 36 329
  • 763
  •   1
Отговори
# 225
Тя темата не е за тежки психични болести, а за тревожното психично разстройство Паническо разстройство и други от тази категория, защото психично разстройство в напълно изчистен вид не съществува.
Страничните ефекти които споменах паркинсонизъм и забравяне са от лекарства коментирани в тази тема, но само с това се изчерпва ефекта от лекарствата в конкретния случай - странични ефекти без ползи.

Не бих тръгнала да говоря за осъзнаване при " тежки психични заболявания", въпреки че и там има на къде да се работи по въпроса макар и по ограничено.
Ами затова има теми, за да си помагаме, но повечето потребители тук са крайно токсични и критикуващи и се смеят на най-малките проблеми които човек може да изпита...

# 226
Впрочем Демир Бозан има в България. В най южните райони. Стари ромки и ходжи, практикуващи т.нар. магии я използват, според злите езици. Честно казано никой точно не е наясно дали тази билка не е билката Разковниче, но с друго име...

# 227
Ами мн пъти е казвано,че ПА трябва да се третират като разбиране на това,което е довело до тях, промяна в начина на възприемане на света около теб и да се опиташ да прекъснеш връзката. Никой не казва,че е лесно! Някои успяват сами,други с помощ. Обаче да чета как някой хванал вирус и веднага си помислил,че тоя вирус ще го вкара в гроба и хипохондрията на Max, и веднага си глътнал пак бензо или АД- Ами,извинявайте,ама за мен сте легални наркомани,които не желаят да направят и минималното да се оправят. И за хипохондрията си има причина и тя трябва да се търси. Ще умре вече от страх-ами по време на ПА не ви ли идва на ум,че ако ще се мре- и кво толкова????? Кажи си го и чакай да видиш как точно умираш,а не да подклаждаш още....И виж какво ще стане....

# 228
  • Враца
Здравейте,
аз търся практически съвети как да се справя със сънливостта от АД. Започнах на 09.01 Ципралекс от 10 по 1 на ден, заедно  Клонарекс. Намалиха ми Клонарекса, а сега от петък ми го спряха и останах само на Ципралекс.
Ужасно ми е сънливо, ама ужасно. Нощем спя по 11 часа, през деня само гледам дивана или леглото. Според лекаря тялото наваксва, но аз се уморих от тази сънливост. Пречи ми, дори днес едва си направих крачките.
Моля, дайде съвети, как се справяте? Не мога да си представя още 6 месеца да се влача така.
Благодаря.

# 229
Здравейте,
аз търся практически съвети как да се справя със сънливостта от АД. Започнах на 09.01 Ципралекс от 10 по 1 на ден, заедно  Клонарекс. Намалиха ми Клонарекса, а сега от петък ми го спряха и останах само на Ципралекс.
Ужасно ми е сънливо, ама ужасно. Нощем спя по 11 часа, през деня само гледам дивана или леглото. Според лекаря тялото наваксва, но аз се уморих от тази сънливост. Пречи ми, дори днес едва си направих крачките.
Моля, дайде съвети, как се справяте? Не мога да си представя още 6 месеца да се влача така.
Благодаря.

Направо не кефи, как всички си мислите, че ще пиете ад шест месеца…
Справяме се с търпение, ще привикне организмът, и ще се оправите.
Приемайте витамини някакви. Ама си избийте от главата, че ад са за 6 месеца.. шест месеца са нужни за приличен стабилитет, но са крайно недостатъчни за прекъсване на приема. 🍀

# 230
А някой пробвал CBD капсули?
Сетих се , защото ми казаха, че понякога помагало за болежки от дискова херния и някъде срещнах, че и при наште състояния било добро

Аз съм пробвала. Два месеца ги пих заедно с деанксит. Не видях никаква полза и ги спрях.

# 231
Някой от вас имал ли е много силен страх да остава сам. Направо не мога да стоя сама, дори за малко да остана и изпадам в див ужас. Как се преборихте?

Аз имам страх да оставам сама. Когато е за малко се справям, но когато мъжа ми е в командировка и детето го няма също, просто е немислимо да остана сама в къщи. От декември съм на серопрам, ходя на психолог, но все още не съм се справила със страха.

# 232
  • Враца
Здравейте,
Благодаря.

Приемайте витамини някакви. Ама си избийте от главата, че ад са за 6 месеца.. шест месеца са нужни за приличен стабилитет, но са крайно недостатъчни за прекъсване на приема. 🍀
Благодаря за съвета. Не съм си поставила аз срок за 6 месеца. Както и нямам намерение да прекъсвам прием на своя глава. Когато тогава.
Просто търсих някаква информация, която би ми била полезна.
Бъдете здрави

# 233
Здравейте,
Благодаря.

Благодаря за съвета. Не съм си поставила аз срок за 6 месеца. Както и нямам намерение да прекъсвам прием на своя глава. Когато тогава.
Просто търсих някаква информация, която би ми била полезна.
Бъдете здрави

Според мен след няколко дни ще отшумят тези странични ефекти.
Пускани ли са изследвания за някакви дефицити? Смисъл, търсите ли причината за умората не само в антидепресантите? 🌸

# 234
  • София
Слънчоглед, защо да си мислим 6 месеца? Не може ли по - малко? Всъщност нали докторите казват колко и какво? Аз сама нищо не решавам.

# 235
Георги кажи някой хубав магнезий...да пробвам с него да се боря с Тея мускулни потрепвания,защото ме побъркват...въпреки,че когато пусках изследване за магнезий е в норми...не се сещам какво друго да пия...незнам какъв да си взема...и витамин д ми е много ,ама много ниско при реф.граници от 50 до 100...моето беше 16.. сега е 21... дали може от него да има такива потрепвания...б12 го вдигнах...беше 200 на долна граница,сега е 450...продължавам да си пия де...

# 236
Слънчоглед, защо да си мислим 6 месеца? Не може ли по - малко? Всъщност нали докторите казват колко и какво? Аз сама нищо не решавам.

Обясних защо не може по-малко.
Масово се обяснява от лекарите, как 6 месеца се пият и т.н. Само че 6 месеца са тотално недостатъчни, особено ако става дума за по-сериозно състояние. За съжаление тук говори горчивият ми опит…

# 237

Обясних защо не може по-малко.
Масово се обяснява от лекарите, как 6 месеца се пият и т.н. Само че 6 месеца са тотално недостатъчни, особено ако става дума за по-сериозно състояние. За съжаление тук говори горчивият ми опит…
Абсолютно съм съгласна...моята пси каза искам минимум 5 смени на сезони без кризи и симптоми...тогава започваме да намаляне и спираме...аз дори на 4 месец след като реши да ми премести половинката серопрам вместо да го пия сутрин...да е вечер...направих лека криза и почнах с леки ПА и тя ми увеличи Ад от половин на 1т и го върна отново сутринта и каза започваме да броим отначало...и затова си пих и клонарекса и флуанксола дълго време ..

# 238
Магнерот или Някакъв Магнезий цитрат. Това са вариантите на хубав магнезий.

# 239
  • София
Магнерот
Магнезиев цитрат
Магнезий хелат на Solgar
На мен ми е помагал Магнерич (класическия) някъде бях чела, че той е за периферна нервна система
Кардиолог ми изрекламира Биолектра магнезий

За вит Д или Вигантол (но не знам как се дозира спрямо дефицита) или спрей на Better you за пръскане от вътрешната страна на бузата

И тук както с всичко друго, еднаква формула няма, пробваш кое ще ти повлия добре на теб

Общи условия

Активация на акаунт