Паническо разстройство - 56

• 36 332
  • 763
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Здравейте! Исках да попитам дали когато сменяме АД от един на друг - в случая и двата са от клас SSRI,

пак ли трябва да минат около две седмици докато организма се адаптира към новия ?

# 241
Забелязах ,че получавам кризи и след като тренирам ,някой има ли представа защо така се получава ,бях чела че помага спорта.

# 242
Здравейте! Исках да попитам дали когато сменяме АД от един на друг - в случая и двата са от клас SSRI,

пак ли трябва да минат около две седмици докато организма се адаптира към новия ?

Здравей, аз сменях. Първо бях на бифлокс, който въобще не ми понесе. Пих го само месец и половина. След това минах на серопрам, с плавно увеличаване на дозатата и половинка лорапам. Нямах странични ефекти.

# 243
  • Пловдив

Здравей, аз сменях. Първо бях на бифлокс, който въобще не ми понесе. Пих го само месец и половина. След това минах на серопрам, с плавно увеличаване на дозатата и половинка лорапам. Нямах странични ефекти.

При мен стана много рязко- по препоръка на лекар разбира се. Единия ден на едното, на другия направо цяло от това с което сменям. Но аз на своя глава започнах да въвеждам новото с половинка  - 5 дни пих по половинка.
Днес е 6ти ден и изпих цяло - Есобел ми е смененото, но пак не се чувствам ок. За това се чудех дали сега пак трябва да мине време, за да подейства Есобела? Бях на Ксетанор доста време преди това, ако има някакво значение.

# 244

При положение, че са от един клас-не. Не е нужен период на адаптация.
Успех!

# 245

При мен стана много рязко- по препоръка на лекар разбира се. Единия ден на едното, на другия направо цяло от това с което сменям. Но аз на своя глава започнах да въвеждам новото с половинка  - 5 дни пих по половинка.
Днес е 6ти ден и изпих цяло - Есобел ми е смененото, но пак не се чувствам ок. За това се чудех дали сега пак трябва да мине време, за да подейства Есобела? Бях на Ксетанор доста време преди това, ако има някакво значение.
Здравей,
аз плавно спрях старото и плавно въведох новото. Старото през ден, а новото всеки ден по 1/4. Така една седмица, след това месец 1/2 от новото и вече съм на две половинки сутрин и обяд. Не усетих странични реакции, дори се почуствах по-добре, защотоот  старото лекарство ми беше много зле.

# 246
Забелязах ,че получавам кризи и след като тренирам ,някой има ли представа защо така се получава ,бях чела че помага спорта.
Да, и е нормално. И аз дори все още усещам неприятни тревожности след по-сериозна тренировка. Но не ме впечатляват. Дължи се на кортизола. След по-интензивно натоварване, и когато вече не си на 25, тялото реагира по-бурно. Иска се време за адаптация, тогава вече почва положителния ефект от тренирането. Адаптивността на организма е по-ниска, от там идва всичко. Тук вече от голямо значение е приема на адаптогени. Аз лично не приемам, но когато взимах преди, усещах разликата. Вероятно и съня ти е накъсан след тренировка?

# 247
  • София

Според мен му дай малко време, за да усетиш дали е твоето, все пак може и да се допиташ до доки след колко време може да очакваш ефект

# 248
Аз имам същия проблем.Днес в такава тъпотия се вкарах, че за малко да се глътна. 🤣 Реших, че ще скачам на въже,1 мин скачам и 30 секунди почивам.Нося часовник, който отчита пулса, уж хубав.Но в същия момент видях, че в стаята е и пулсоксиметъра и викам сега ще ги сравня да видя дали отчита правилно часовника, сложих пулсоксиметъра по време на почивка и както беше висок пулса изведнъж почна да пада рязко.Падна на 45,след това на 27.Реших, че умирам. 🤣 Захвърлих всичко и легнах на земята и тренировката приключи моментално и получих паник атака. Та не съм сигурна сега с кое да приключа, с тренировките или устройствата.. 🙄

# 249
Да, и е нормално. И аз дори все още усещам неприятни тревожности след по-сериозна тренировка. Но не ме впечатляват. Дължи се на кортизола. След по-интензивно натоварване, и когато вече не си на 25, тялото реагира по-бурно. Иска се време за адаптация, тогава вече почва положителния ефект от тренирането. Адаптивността на организма е по-ниска, от там идва всичко. Тук вече от голямо значение е приема на адаптогени. Аз лично не приемам, но когато взимах преди, усещах разликата. Вероятно и съня ти е накъсан след тренировка?
Да накъсан е ,и се стряскам като се будя .А иначе и моя пулс нещо е много нисък напоследък ,по принцип ми е 55-65 ,онзи ден засяках 47 ,предполагам лекарствата го бутат .

# 250
Това е претоварване. Ако успееш да устискаш месец да се адаптира организма на претоварвания, после вече става доста по добре. Дори днес съм с претоварване, вчера правих 8 упражнения по 5 серии за гърди и 4 упражнения по 6 серии за бицепс + корем и кардио 45 минути. Явно съм прекалил с тежестите, защото не спах добре и днес съм с ускорен пулс (70-80).

# 251
Здравейте,
от една седмица съм в някакъв филм. Имах стягане в гърдите и нисък пулс около 55. Отидох на кардиолог, прегледа ме и ми пусна изследвания, които всички бяха в норма, освен д-димера. При граница 0,5 моя беше 1,08.  Със срецето всичко беше наред, а ниския пулс може ли се дължи на серопрама, пише го и в листовката. Заради високия д-димер кардиолога ме прати на съдов хирург и ми назначи сцинтиграфия на бял дроб. Бях при съдовия хирург, естествено с вените всичко е наред. На 30ти януари ми предстои сцинтиграфията. Така съм се ошашкала. Тежеста в гърдите се засили, боли ме и гърба. Не знам дали е от внушение и тревожност. Според вас възможно ли е от тревожността да са тези болки.

# 252
evigg, същата работа. Обикалям от специалист на специалист и съм тотално съсипана психически.

# 253
Е добре, ако не се намери физическа причина, каква е тогава? Мускулни и ставни болки до припадък, изследвания, снимки, ЯМР и причина няма. Започвам АД, болките изчезват, спирам АД и хоп пак се започва.

Дайте да обобщим кой какво пие като хранителни добавки и с какъв ефект.

Георги, какво може да се доближи до ефекта на флуанксола? Има ли добавка, която да действа като антипсихотик с натрупване?

Аз засега- б12, вит Д и магнезий. Чета за ашваганда, босвелия и куркума. Търся и червен ориз против висок холестерол.
И аз съм така ужасни мускулни и ставни болки...целия гръбнак,гръб,кръст,крака,колене,глезени...все едно ме е прегазил влак...

# 254
Препоръчвам на всеки тази книга

Общи условия

Активация на акаунт