Паническо разстройство - 56

• 36 526
  • 763
  •   1
Отговори
# 300
Аз лично се бях "хванала" за тоя пулс, защото буквално го усещах навсякъде,глава, ръце..Лягам вечер и той хвърчеше, с часове не можех да заспя.Кофти е, когато не можеш да извършиш най-обикновени дейности, тренировки, чистене и т.н.Преди това се занимавах с бягане на маратони и нали се сещаш, че никога не е ставало въпрос за страх от пулс.Пък и не се казвам Рузвелт в крайна сметка, всеки си е различен.
Жените генетично са общо взето абсолютно защитени в 99% от сърдечни проблеми до 50-55 годишна възраст. Така че пулса не е никакъв проблем.

# 301
  • София
Е като тренирате, като сте на бягаща пътека/на открито/на велоергометър и т.н. пулса се движи основно 125-150, тогава не се усеща, даже се гонят тия стойности. А очевидно няма и проблем. Това сърце много чупливо го имате... А всъщност е най здравия орган генетично в човешкото тяло!
Е,да, на мен на велотест при кардиолог ми стигна 190 пулса и доки ме спря, но каза, че този висок пулс ми е от нетренираност, но пък тогава не се стреснах, защото си знаех, че е от физически напън

# 302
Добро утро, някой да се е чувствал в безтегловност и сякаш не си усеща тялото. Аз започнах нови хапчета и откакто ги пия съм така,много е гадно  . Особено сутрин не мога да стана от леглото,паникьосвам се и пулса ми става сигурно 150. Дали ще премине това?
Аз също бях така няколко месеца.Сутрин като стана и само докато отида до банята пулса ми скачаше.Започнах даже в седнало положение да се обличам.Така че, пробвай след ставане да не се натоварваш веднага с каквото и да е,прави нещата по-бавно.Аз пиех само деанксит и бета блокер половинка.Не знам до колко бета блокера ми е помогнал, но деанскита изобщо не ми помогна.Бета блокера иначе ми подтискаше тревожността, но момента в който го спирах и се завръщаше с пълна сила.Сега нищо не приемам,освен Ашваганда и Абана.И при криза 2 валидола един след друг.
[/quote

Извинявай, какъв бетаблокер си пила?

# 303
Възможно ли е от тревожност да забравям да съм разконцентрирана да ми бучи хлавата все едно е празна и изкуфяла. След прием на антибиотици и силен стрес лятото получих някаква мозъчна мъгла. И възможно ли е да имам чувството, че мисълта ми е объркана и езика ми се схваща и трудно говоря? Сякаш мисля някаква дума а казвам друго трудно ми е да говоря от какво е внушение ли е? От гастрита ли е езика от тревожността ли? От синузита който имам ли? Имам и замайване. Скенера и ямрто показаха че е ок всичко. Взимам Ноотропил 1200 и Дулсевия 30 мг казаха ми да кача до 60 мг. Какво да правя?
Не се притеснявай и това съм го имала...имах чувството,че като говоря и започвам да фъфля,да завалвам думите...постоянно замъглено съзнание...въобще нямах бистър ум...аз всъщност имах огромен букет от симптоми ..и още си имам...като свикна с едни и спра да им обръщам внимание се появяват нови и ако се вкопча в тях се усилват..

Как се оправихте?

# 304
Възможно ли е от тревожност да забравям да съм разконцентрирана да ми бучи хлавата все едно е празна и изкуфяла. След прием на антибиотици и силен стрес лятото получих някаква мозъчна мъгла. И възможно ли е да имам чувството, че мисълта ми е объркана и езика ми се схваща и трудно говоря? Сякаш мисля някаква дума а казвам друго трудно ми е да говоря от какво е внушение ли е? От гастрита ли е езика от тревожността ли? От синузита който имам ли? Имам и замайване. Скенера и ямрто показаха че е ок всичко. Взимам Ноотропил 1200 и Дулсевия 30 мг казаха ми да кача до 60 мг. Какво да правя?
Не се притеснявай и това съм го имала...имах чувството,че като говоря и започвам да фъфля,да завалвам думите...постоянно замъглено съзнание...въобще нямах бистър ум...аз всъщност имах огромен букет от симптоми ..и още си имам...като свикна с едни и спра да им обръщам внимание се появяват нови и ако се вкопча в тях се усилват..

Как се оправихте?
Ами с лекарства които пих 2 години...не твърдя,че съм се оправила,
но определено докато ги пиех бях на 99 процента супер...още на първата вечер се наспах... на 2рия ден бях много добре и седнах и се нахраних...нещо което не бях правила от месеци...след седмица вече се обучавах за работа като пътувах всеки ден и се смеех и се радвах на живота...сега след като спрях АД,както казах старите усещания се обаждат,но бързо изчезват,защото си ги знам и не се отдавам на паника...но пък си имам нови,които ме тормозят...

# 305

Как се оправихте?
Ами с лекарства които пих 2 години...не твърдя,че съм се оправила,
но определено докато ги пиех бях на 99 процента супер...още на първата вечер се наспах... на 2рия ден бях много добре и седнах и се нахраних...нещо което не бях правила от месеци...след седмица вече се обучавах за работа като пътувах всеки ден и се смеех и се радвах на живота...сега след като спрях АД,както казах старите усещания се обаждат,но бързо изчезват,защото си ги знам и не се отдавам на паника...но пък си имам нови,които ме тормозят...
Разбирам, много благодаря. Аз не мога явно да напасна точните антидепресанти. Sad

# 306
Jein,  ти какво пиеш и какво ти има?

# 307
Jein,  ти какво пиеш и какво ти има?
вижте предишните ми постове там описах накратко

# 308
Добро утро, някой да се е чувствал в безтегловност и сякаш не си усеща тялото. Аз започнах нови хапчета и откакто ги пия съм така,много е гадно  . Особено сутрин не мога да стана от леглото,паникьосвам се и пулса ми става сигурно 150. Дали ще премине това?
Аз също бях така няколко месеца.Сутрин като стана и само докато отида до банята пулса ми скачаше.Започнах даже в седнало положение да се обличам.Така че, пробвай след ставане да не се натоварваш веднага с каквото и да е,прави нещата по-бавно.Аз пиех само деанксит и бета блокер половинка.Не знам до колко бета блокера ми е помогнал, но деанскита изобщо не ми помогна.Бета блокера иначе ми подтискаше тревожността, но момента в който го спирах и се завръщаше с пълна сила.Сега нищо не приемам,освен Ашваганда и Абана.И при криза 2 валидола един след друг.
[/quote

Извинявай, какъв бетаблокер си пила?
Пропранолол

# 309
И аз го пиех този пропранолол преди АД...точно ендото ми го изписа заради сърцебиенето и тревожността...аз не усетих никъде ефект...пих го 2 месеца и после го спирах постепенно,че не трябвало от раз...но пък всички казваха,че по принцип подтискал тревожността ...пих и бизогама предписана от личната,но не ми помагаха ..и още един вид пих предписан ми от кардиолог,но не го помня...пиех бетаблокер и даже след него още повече сърцебиене...и кръвното много ми падаше,защото съм си с ниско по принцип...после друг кардиолог ми изписа ивабенор...каза,че той не влияе на кръвното...единствено от него видях ефект ,но пък получих някакви странични ефекти със зрението и го спрях...

# 310
Един от въпросите,които добър кардиолог при преглед задава е: Ти тоя пулс усещаш ли го? - Като се има предвид точно да го усещаш с цялото си тяло и вечер да ти кънти в ушите на възглавницата....Което съвсем го прави сигурен,че става въпрос за тревожност....

# 311
Точно. Кардиологът точно това попита след прегледа, дали го усещам, как и кога. Нормално е, аз се очудих колко неща се приемат за нормални в следствие на тревожността, ходейки тук и там. Важното е да се напипа точното лечение, доза, вид лекарство и т.н. За съжаление в БГ много рядко се намират читави диагностици и затова ходенето от доктор на доктор допринася за увеличането на усещането на тревожност и безпомощност.

Мен пси ме пита, дали пия алкохол и аз казах "не". Тя ми отговори, че чаша вино вечер няма да ми навреди, за да се отпусна. После се замислих, защо по филмите все ги дават, че се връщат от работа след напрегнат ден и все сипват 2 пръста уиски или вино. Викала съм си "абе, тези хора още не са се съблякли и от вратата на гарафата в уиски", явно има защо да е този навик. Simple Smile Не казвам да се напивате до безпаметност, ама за отпускане. Аз лично ще се опитам по малко вино или чаша бира лятото, макар че изобщо не обичам алкохол.

Отделно ще започна малко терапия и ще се опитам да престана да се стремя към идеалното. Прекалените перфекционисти искат да държат всичко под контрол и обикновено стигат до тази тема, и това ми го каза доки. Ако гледаш на живота малко по-отгоре, ще се чувстваш малко по-добре, може би. Ама на думи е лесно.

# 312
"Отделно ще започна малко терапия и ще се опитам да престана да се стремя към идеалното. Прекалените перфекционисти искат да държат всичко под контрол и обикновено стигат до тази тема, и това ми го каза доки. Ако гледаш на живота малко по-отгоре, ще се чувстваш малко по-добре, може би. Ама на думи е лесно."
Пускането на кантрола е едно от главните решения,но за жалост едно от най-трудните...

# 313
Предстои ми заминаване за работа в Германия (по мое желание 3г. общо), целта е да изкарам много пари за да си отворя собствен бизнес. Ако в тази група има хора които живеят в Германия, имам въпроси:

- Има ли български аптеки и магазини от където мога да се сдобивам с нужните за мен неща?
- За някое лекарство изисква ли се рецепта (ако да), от къде трябва да се взима?
- През граница, колко лекарства (грамаж) мога да си пренеса със себе си? - Главните лекарства които ми са нужни са ''Церукал'' в случай че ми стане лошо, защото съм със страхова невроза от повръщане, а моята симптоматика е именно в тази сфера (Гадене и позиви за повръщане), и другото лекарство което ми е нужно и без което не мога е ''Клонарекс'', има ли ги в Германия.?

Малко странни въпроси, но съм в адско напрежение и страх..., поздрави и успешна седмица на всички. Simple Smile

# 314
Предстои ми заминаване за работа в Германия (по мое желание 3г. общо), целта е да изкарам много пари за да си отворя собствен бизнес. Ако в тази група има хора които живеят в Германия, имам въпроси:

- Има ли български аптеки и магазини от където мога да се сдобивам с нужните за мен неща?
- За някое лекарство изисква ли се рецепта (ако да), от къде трябва да се взима?
- През граница, колко лекарства (грамаж) мога да си пренеса със себе си? - Главните лекарства които ми са нужни са ''Церукал'' в случай че ми стане лошо, защото съм със страхова невроза от повръщане, а моята симптоматика е именно в тази сфера (Гадене и позиви за повръщане), и другото лекарство което ми е нужно и без което не мога е ''Клонарекс'', има ли ги в Германия.?

Малко странни въпроси, но съм в адско напрежение и страх..., поздрави и успешна седмица на всички. Simple Smile

И да знаеш, че се правят там тестове за наркотици, които включват и бензо. И е доста често срещано, особено в по-сериозните фирми. Лично съм виждал в Сименс заводи, Шнайдер и т.н. как се правят. Бензото излиза също.

Общи условия

Активация на акаунт