Паническо разстройство - 56

• 36 328
  • 763
  •   1
Отговори
# 360
Георгий, благодаря! Вашите думи много ме успокоиха.
В такава дупка не съм изпадала никога до момент, а само в моменти кризи, които отшумяваха за няколко дни.
Сега от месеци не мога да изляза. Реших да опитам с Аюрведа и неговите билкови препарати, но тъкмо започнах и отново изпаднах в криза. Мислех и за класически хомеопат, но си мисля, че точно сега ми е нужна тази химия. Просто прекалено ми е превъзбудена нервната система с тази силна тревожност, та чак до физически симптоми да се стигне, че едва ли нещо друго би спряло всичко това, освен лекарствата по рецептата.
Страхувам се много от пристрастяване, напълняване, замъгляване на съзнанието, влошаване на симптомите от тези лекарства, затова Вашето мнение ме успокои доста.

# 361
Здравейте, пак съм аз, мисля че имам Паркинсон, а съм на 22 години, имам всички симптоми на Паркинсон, поне тези които прочетох в интернет. Утре отивам на лекар, какви изледвания трябва да пусна за Паркинсон, някой разбирач да ме насочи. Благодаря. Simple Smile

# 362
Здравейте, аз още се чувствам ужасно,пия бифлокс и пиех оланзапин( от него ми стана по-зле ) и го смениха с флуанксол, обаче цял ден не ме свърта на едно място, а не мога да излизам. Чувствам се и неадекватна, та и нищо не върша. Някакви съвети как да се справя с този несвъртък и напрежение?

# 363
  • София
Тези от вас, които са намалявали АД(спирали) имахте ли някакви симптоми, докато намалявахте? От две седмици редувам Стимулотон -а един ден 1 т, един ден 1/2 т и нещо взе май да ми е по-зле, още не мога да преценя съвсем. От утре по препоръка на пси трябва да мина всеки ден на 1/2 т.

Здравейте, пак съм аз, мисля че имам Паркинсон, а съм на 22 години, имам всички симптоми на Паркинсон, поне тези които прочетох в интернет. Утре отивам на лекар, какви изледвания трябва да пусна за Паркинсон, някой разбирач да ме насочи. Благодаря. Simple Smile
Мисля, че се ходи на невролог, ще те насочат за изследвания, не си прави нищо предварително

# 364
Здравейте, аз още се чувствам ужасно,пия бифлокс и пиех оланзапин( от него ми стана по-зле ) и го смениха с флуанксол, обаче цял ден не ме свърта на едно място, а не мога да излизам. Чувствам се и неадекватна, та и нищо не върша. Някакви съвети как да се справя с този несвъртък и напрежение?
И аз така се чувствах от Бифлокс. Уж сравнително нов препарат, уж модерен, уж добър, но при мен не се получиха нещата.

[
Скрит текст:
b]Георгий[/b], благодаря! Вашите думи много ме успокоиха.
В такава дупка не съм изпадала никога до момент, а само в моменти кризи, които отшумяваха за няколко дни.
Сега от месеци не мога да изляза. Реших да опитам с Аюрведа и неговите билкови препарати, но тъкмо започнах и отново изпаднах в криза.
Мислех и за класически хомеопат,
Скрит текст:
но си мисля, че точно сега ми е нужна тази химия. Просто прекалено ми е превъзбудена нервната система с тази силна тревожност, та чак до физически симптоми да се стигне, че едва ли нещо друго би спряло всичко това, освен лекарствата по рецептата.
Страхувам се много от пристрастяване, напълняване, замъгляване на съзнанието, влошаване на симптомите от тези лекарства, затова Вашето мнение ме успокои доста.
Аз и с класическия хомеопат се хвърлих в един филм. Нали съм си хипохондрик и като взех да доказвам лекарството, стана да не описвам какво  чудо.

Георгий, само флуанксол без АД практикува ли се за хипохондрия?

Анонимен961, невролог.
И колкото повече четеш, все по-изявени ще са тези симптоми. Психиката е страшно нещо.

# 365
  • София
Венчо, досега съм имала два курса на лечение с АД. И двата пъти ги пих по 6 месеца и ги спрях по лекарско предисание. И двата пъти нямах абсолютно никакъв смут или какъвто и да е проблем след спирането. Вярвах, че никога няма да се наложи пак да пия АД. Между 1 а 2 път бяха минали някъде 2 - 3 години.

# 366
  • София
Венчо, досега съм имала два курса на лечение с АД. И двата пъти ги пих по 6 месеца и ги спрях по лекарско предисание. И двата пъти нямах абсолютно никакъв смут или какъвто и да е проблем след спирането. Вярвах, че никога няма да се наложи пак да пия АД. Между 1 а 2 път бяха минали някъде 2 - 3 години.
Мерси, Мигла!
Явно вариантът е да имам нужда от по-висока доза или смяна, а не обратното или просто да е нормално заради това, че съм го пила 5 год

# 367
  • София
Венчо, при намаляване съм имал симптоми, както и при качване на дозата. Явно всяка смяна си оказва влияние.

# 368
  • София
Венчо, при намаляване съм имал симптоми, както и при качване на дозата. Явно всяка смяна си оказва влияние.
Т.е стискам зъби да видя дали ще се напасне с по-ниската доза, ако не, ще говоря с пси, запазих си час за 21ви, дано издържа дотогава.
Мерси

# 369
Т.е стискам зъби да видя дали ще се напасне с по-ниската доза, ако не, ще говоря с пси, запазих си час за 21ви, дано издържа дотогава.
Мерси
При промяна на дозата почти винаги има сътресения, ако обаче не са леки и не минават с времето, значи не е правилната доза, или не е точното лекарство.

# 370
Аз лично флуанксола не го харесвам. Изписва се при Паники, а е за съвсем друго като цяло. Но самостоятелно се дава много рядко и не е за паника.

# 371
  • София
Венчо, не знам каква е логиката да ти ги намалява, при положение, че не си стабилна. По-скоро или леко да се вдигнат, или смяна, макар че и двата варианта са кофти, но нали все пак целта е да се стабилизира човек.

# 372
Аз лично флуанксола не го харесвам. Изписва се при Паники, а е за съвсем друго като цяло. Но самостоятелно се дава много рядко и не е за паника.
За хипохондрия водеща до паника и за лоши мисли?

Венчо, не знам каква е логиката да ти ги намалява, при положение, че не си стабилна. По-скоро или леко да се вдигнат, или смяна, макар че и двата варианта са кофти, но нали все пак целта е да се стабилизира човек.
Аз направих тази грешка от зор да спра по-бързо лекарствата. Греда.

# 373
  • Варна
Не съм ясновидка, но според мен нямаш паркинсон.
Не че няма изключения, но обикновено това е болест за над 50-60 и повече годишна възраст.
Има разлика между Паркинсон и паркинсонизъм, различни са..
Ако си след прилично дълъг прием на антипсихотици а пък и бензодиазепини, може да е от тях паркинсонизъм симптоми, като страничен ефект, но не всяко треперене е паркинсонизъм.
До колкото ми е известно няма обективни критерии за диагностика за паркинсон или паркинсонизъм, ставало по метода на изключването.

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 20:18 от VassiLea

# 374
  • София
Да, аз също мноооого се учудих като каза да намалявам при положение, че не ми е ок. Каза ми, дай да видим как ще си с по-ниска доза, да не би вече организма да няма нужда от него.
Колко време според вас да си дам да видя как ще е - още седмица, две, изобщо не смея да мина само на по 1/2т ?

Общи условия

Активация на акаунт