Паническо разстройство - 56

• 36 474
  • 763
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Преди години съм пускал, беше отрицателен. Скоро не съм...
Просто като идея, ако решиш
За алкализиране съм попадала на това Alkazone / Алказон Алкализиращи минерални капки – естествен продукт за детоксикация, но не знам колко и дали би вършило работа

# 436
E когнитивните отклонения са нормални. Най често е объркване и забравяне. От претоварване на мозъка е. Но имам и добра новина - не минава. Подобрява се значително, но не изчезва. Ама пък да помня някви дивотии ми идваше в повече преди.
Smile нещо положително и за нашето състояние.

# 437
  • София
Енио, а можеш ли авокадо да ядеш? То е топ алкализираща храна. Можеш на смути с краставица да го пиеш. Също канелата е хем полезна, хем силно алкална. Да я добавяш към бадемово мляко например, ако не те дразни.  Също алкална вода. Да пиеш алкална вода през деня. Елдата също е много препоръчителна.  Вкъщи обожаваме елда. Правя супи, яхнии и какво ли не с елда. Освен, че е алкална е високо протеинова и много богата на хранителни вещества, витамини.

# 438
  • София
Авокадо не съм пробвал. Може да опитам. Иначе си взимам уж алкална вода. Мерих я с тест ленти за pH, изобщо не дава да е алкална. Или специални тест ленти трябват за водата, или водата е лъжа и измама. За другите неща - не съм сигурен, елдата почти сигурно ще дразни, канелата.. не знам. Нещо много се наплаших с тоя стомах и съвсем си ограничих яденето.
Тъкмо четох в друга тема, че една жена 6 месеца пила Золофт и все й дразнел и това не преминало, докато не го спряла. Та аз май ще се окажа от тези, на които им пречи на стомаха Sad

# 439
  • София
Това със стомаха е ужасно, като човек с вечно разстроен стомах, те разбирам и съчувствам Sad въпросната жена писала ли е на какво е минала след като го е спряла? А Нексиум пробвал ли си за стомаха - на мен той ми помага за киселини, както и ксанацид?

# 440
  • София
Много силно се надявам да се стабилизираш и откриеш кое ти помага! Голямо изпитание е да не знаеш какво да ядеш и да не можеш почти нищо. Моят съпруг има проблеми със стомаха, има ГЕРБ, дават му гавискон, но то е моментна помощ, отделно се наложи операция на жлъчката. Покрай жлъчката беше на драстична диета и му готвех много малко неща. Елдата с намачкано авокадо му беше любимо. (Авокадото се купува твърдо, оставяш го 3- 4 дни в стаята и то омеква, тогава се яде. Ако можеш като го разрежеш на две половини и да си издълбаеш
с лъжица от него значи е готово за ядене. Не бива да има потъмняване вътре, отвън не пречи. С авокадо захраних детето си още на  7-8 месеца).

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 23:57 от Мигла

# 441
  • София
Интересно, че аз не усещам киселини. Ако има, значи слизат директно към червата. Ами говорил съм с пси за проблемите с корема, единствено фамотидин ми дадоха. Освен да пробвам с някой празол... Въпросната жена не беше писала на какво е минала, в темата за СРДЧ я четох. Ксанацид не съм пробвал, само гавискон, той е с подобни съставки, но ефект няма. Даже вече започвам да си мисля, че не киселинността е проблем, ами самия сертралин ми дразни по някакъв начин, не знам и аз.
Авокадо мога да пробвам, ама те проблемите с корема са ми такива, че едва ли ще има особена полза.
Може да опитам с това Алказон да си алкализирам водата и да пия само такава за проба просто.
Благодаря ви за подкрепата, момичета!

# 442
enyo, на мен кардиолога ми изписа Нолпаза са стомаха, 2 пъти дневно преди хранене. Не знам дали е подходящо за теб, разгледай го, може да се консултираш и с лекар за по-сигурно.

# 443
  • София
Майка ми пие Пулсет, сега пих и аз едно, да видим днес как ще е...

# 444
  • София
Някой събуждал ли се е сутрин с тревожност, все едно при самото събуждане ти е притеснено, стомахът на топка, треперене вътрешно, ускорен пулс ?

# 445
  • София
Золофт а и на мен ми дразни стомаха. Вечно съм със разстроен стомах. Като го спра и нямам проблеми. Със сигурност е от хапчето

# 446
  • София
Венчо, да, това е сутрешна тревожност. Отвратително е. При мен засега се оправи, но пия 3 пъти на ден клонарекс, като вечер е цяло хапче от 0,5. Имаш нужда от успокоително вечер, което да държи до сутринта. Ксанакса не върши работа, защото е с кратък живот 3-4 часа. Като ходиш при пси, кажи й за тая тревожност. Те обикновено изписват атаракс или хедонин вечер. Хедонинът ще оправи тревожността, но ще се чувстваш кофти през деня, едно умряло никакво такова. Атаракса при мен не върши работа. За мен вариантът е клонарекс 0,5 вечер за няколко дни, докато ти размине, но все пак си го коментирай това с пси.

insane, как се справяш в този случай? Сменяш АД или пиеш някакви симптоматични за това дразнене? В момента какво пиеш?

# 447
  • София
Не се справям. Търпя си го. Золофт пия. В началото са по- изявени симптомите , но при по продължителен прием се понаместват , макар и не напълно нещата. Може да се пробва с някакъв пробиотик

# 448
  • София
Колко дълго трае това наместване, че аз го пия вече към 40 дни и все си е гадно...

# 449
  • София
Не мога да преценя, но повече от 40 дни. Ш никога не се намества напълно. Аз съм на 8 ден сега пак на золофт и положението е всичко, което хапна до два часа е в тоалетната. Отврат пълен

Общи условия

Активация на акаунт