Паническо разстройство - 56

• 36 478
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Значи дилемата остава - дали мога да търпя (засега ми е много трудно) или поредна смяна на АД Sad

А вие флуанксола пиете ли го? Бяхте питали по-нагоре в темата. Аз не съм пил. Пия Левид, то май действа подобно на флуанксола. В началото около 2-3 седмици се изостря нервността, докато се натрупа, после започва да действа успокояващо. При някои хора започва да действа успокояващо още в началото, но обикновено май в началото се вдига тонуса/тревожността, поне от това, което съм чел назад по темите. При мен с левида така беше - 3 седмици повишена нервност, после се оправи.

# 451
Венчо, аз постоянно съм така,много тревожна чак кожата по тялото ме боли и пари от тези притеснения,сърцебиене,гадене,
стомаха ми е на топка постоянно.Не мога и да спя, уж се лекувам, а ефект още няма. Чудя се кога ще свърши този ад...

# 452
  • София
LinaT, споменахте, че сте с депресия. При нея май доста по-бавно стават нещата, отколкото при тези само с ПР. Какви лекарства пиете и от колко време?

# 453
  • София
Някой събуждал ли се е сутрин с тревожност, все едно при самото събуждане ти е притеснено, стомахът на топка, треперене вътрешно, ускорен пулс ?
Венчо, при мен почти няма сутрин без проблем. Особено до преди2 седмици. Най- малкото е ужасна тежест в главата, болка в тила. Понякога в малките часове се събуждам и ми пари челото, получавам приливна вълна, тръпна, имам неволеви конвулсии, звъни ми пулсиращо главата. Днес например просто не исках да ставам, изморено ми е, никакъв апетит и обща трескавост. Минават по два часа за да се окопитя.

# 454
От хроничен синузит може ли да има объркване и трудна концентрация, че четох в нета или е от тревожността?

# 455
Някой събуждал ли се е сутрин с тревожност, все едно при самото събуждане ти е притеснено, стомахът на топка, треперене вътрешно, ускорен пулс ?
Венчо, при мен почти няма сутрин без проблем.
Скрит текст:
Особено до преди2 седмици. Най- малкото е ужасна тежест в главата, болка в тила. Понякога в малките часове се събуждам и ми пари челото, получавам приливна вълна, тръпна, имам неволеви конвулсии, звъни ми пулсиращо главата. Днес например просто не исках да ставам, изморено ми е, никакъв апетит и обща трескавост. Минават по два часа за да се окопитя.
Ако не е сутрин, ще е вечер преди сън. Явно е на периоди при мен.

# 456
  • София
В последния рецидив при мен вечерите са определено по-оптимистични.

# 457
В последния рецидив при мен вечерите са определено по-оптимистични.
И при мен така. Преди беше обратното.

# 458

Всяка сутрин, въпреки че от декември пия серопрам. Надявам се да изчезне, само тя ми остана. Вземам всяка сутрин 1/2 лорапам и се успокоявам, но не мога вечно да го пия. Не съм го спряла точно заради тази сутгрешна тревожност.

# 459
  • София
Enyo, пия го флуанксола,  ден пия две, един ден едно. Страх ме е да не се пристрастя, искам скоро да го спирам. Но го поя едва от 7 дни. Днес имах по- напрегнато участие от работа и пих клонарекс 2мг четвърт и по- малко. Страх ме е и към него да не се пристрастя, при все, че ми е първия досега.

# 460
  • София
Към флуанксола няма пристрастяване, може да се пие дълго време и когато човек се чувства добре и вече няма напрежение, се спира. Клонарекс инцидентно може да взима, не е проблем.

Аз да питам тоя Гастровал пил ли го е някой - растителни храносмилателни ензими?

# 461
  • Варна
От хроничен синузит може ли да има объркване и трудна концентрация, че четох в нета или е от тревожността?
Объркване и трудна концентрация може да има от хроничен синузит, да....
И хронична умора и главоболие, и ставни болки и други може да има от хронични всякакви дихателни проблеми.
И от хронични стомашно чревни може да има подобна симтоматика.
И цялата психотропна енциклопедия от лекарства да изпие човек тези неща няма да минат, ако ще и най великият психиатър да ги е изписал.

Когато някой почне да търси причина за физическата си симптоматика, се започва да се мисли за едни страшни и тежки болести и скъпи изследвания като ЯМР.
А в повечето случаи се касае за простички неща като хронични синузит, фарингит, бронхит, гастрит, колит и т.н. до безкрай имена на хронична затлаченост по различните органи.
Това с лабораторни и образни изследвания не се диагностицира в повечето случаи......и автоматично се лепва етикет на психично разстройство.
Трябва да се работи паралелно и върху психиката и върху физиката

Последна редакция: пн, 06 фев 2023, 18:50 от VassiLea

# 462
С какво времетраене са паник атаките при вас? Вдигате ли кръвно и пулс?

# 463
Към флуанксола няма пристрастяване, може да се пие дълго време и когато човек се чувства добре и вече няма напрежение, се спира. Клонарекс инцидентно може да взима, не е проблем.

Аз да питам тоя Гастровал пил ли го е някой - растителни храносмилателни ензими?
Е то хубаво , ама индуцирания диабет след 1-2 години прием примерно кво го правиш? Доказано флуанксола влошава захарния профил дори при контролиран диабет. При здрав човек в изследвания е имало драматични промени в гликиран хемоглобин с +3 единици!

# 464
  • София

Е то хубаво , ама индуцирания диабет след 1-2 години прием примерно кво го правиш? Доказано флуанксола влошава захарния профил дори при контролиран диабет. При здрав човек в изследвания е имало драматични промени в гликиран хемоглобин с +3 единици!
Какво предлагаш, да не си пият лекарствата? Ами индуцирания ИР от повечето АД какво го правим?

Общи условия

Активация на акаунт