Паническо разстройство - 56

• 36 414
  • 763
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Браво, Sunflower29!
Историята ти накрая с щастливия край ме усмихна, разчувства и просълзи Simple Smile Бъди здрава и щастлива ❤️

# 496
  • София
Сънфлауър, твоят път е много окуражаващ. Прекрасно е да зная, че има такива случаи. И аз като Венчо чувствам нужда да прочета споделеното от сродни души. Знаете ли имам чувството, че много хора страдат от психологически проблеми, повече отколкото съм си мислила. Също забелязвам, че има много млади хора. Май възрастта не е решваща. На мен когато ми е най - зле дори не мога да си отворя телефона, нито да се ориентирам във времето, дните..думата "трябва" ми действа смъртоносно, не искам да общувам нито с познати, нито с непознати, нито с близки дори. Нямам никаква конкретна фобия, но ми е невъзможно да излизам. Има неща , с които ми се облекчават мъките - например да гледам зелен цвят, саксии с цветя, православни песнопения, молитви, лек масаж.

# 497
Твърде много са хората с такива проблеми, просто не знайно защо се приема за срамно…
Мен не ме е срам, напротив даже, бих казала, че с гордост разказвам историята си. Точно, защото знам, че има хора в моето състояние преди, и искам да им дам кураж, да знаят, че има излизане. Просто са нужни правилните лекарства, и коренна промяна на живота. Изхвърляне на всичко ненужно-визирам хора. Смяна на работа, град, или каквото е необходимо. И не на последно място качествена психотерапия. По пътя ми към подобрението много ми помогна една страхотна Психотерапевтка, на която също съм много благодарна. Отвори ми очите за толкова очевидно неща, които някак си съм замитала под килима.
Ще цитирам и тук любимата си мисъл.
“Нощта е най-тъмна точно преди зазоряване”
Вярвайте в това! 🍀

# 498
  • София
Доскоро, т.е до сегашната криза , се криех, че пия АД, но вече казах и на колегите си и на шефката си. Разбира се всички са в шок , дават акъли всякакви, усещам и упреци, срещам от близките колеги съчувствие и искрено притеснение, но това е. Олекна ми, че казах на кръга от хора, с които работя ежедневно, да, очаквам да тръгнат приказки, да ме сочат някои с пръст, познавайки и шефката , вече имам голяма черна точка, но някак си трябва да се самоубедя, че най-важната за себе си съм аз в момента и това аз как се чувствам, а не техните коментари и мнение. Труден път ще се извървява, но явно има защо да минаваме и през това.
Мигла, аз също съм така с хората, дори като говорих в понеделник с шефката ( тя е в офиса във Варна, а аз съм в Софийския) и ми казва - добре, не мислиш ли, че ще ти е по-добре да си сред хора? Казах й абсурд, не стига, че не съм ок физически, а и хора около мен не мога да търпя, като някой ми говори с малко по-силен глас и все едно ми бърка в мозъка, телефонът ми е на вибрация без звук, защото подскачам от мелодията и стоя през деня като съм сама на тишина и така. Като се сетя големи глупости й дрънках от притеснение, че си признавам колко съм зле, че чак й казах, че всички вече сме луди Simple Smile ако скоро ви кажа, че са ме помолили да си взема дълъг болничен, отпуск и накрая ми кажат чао, заради този разговор ще е

# 499
Хорааа, ще откача.
Втора вечер поред не мога да спа. Започнах плавно по 1/4 серопрам от четвъртък насам. Днес ми е втори ден, в който включих флуанксол 1 табл. 0,5мг. И втора вечер не мога да спа. Изпитвам същото като при предходните кризи. Вътрешно напрежение в сърцето, като сърцебиене, но и като мъждене, не ме свърта, обливат ме вълни, препотява ме. Направо имам чувството, че ще полудея. Иде ми да си бръкна в гърдите и да го изкарам това тревожно кълбо в сърдечната област. Днес първи ден минах на 1/2 сутрин серопрам, а на обед 1/4. Какво да правя? Атаракса не ми действа, а прегабина изобщо още не съм го започнала. От страх да не започна всичко заедно, започнах с по 1/4 серопрам сутрин и обед, на 5 ден включих Флуанксола. Трябва и прегабина да пия, но ме е страх.
Да ходя ли до психи, какво да правя? Не се издържа и от работа не мога да отсъствам тази седмица. С Атаракса първи вечери успявах да поспа, но с всяка изминала вечер все по-малко. А тези 2 нощи изобщо. Cry

# 500
  • София
Хорааа, ще откача.
Втора вечер поред не мога да спа. Започнах плавно по 1/4 серопрам от четвъртък насам. Днес ми е втори ден, в който включих флуанксол 1 табл. 0,5мг. И втора вечер не мога да спа. Изпитвам същото като при предходните кризи. Вътрешно напрежение в сърцето, като сърцебиене, но и като мъждене, не ме свърта, обливат ме вълни, препотява ме. Направо имам чувството, че ще полудея. Иде ми да си бръкна в гърдите и да го изкарам това тревожно кълбо в сърдечната област. Днес първи ден минах на 1/2 сутрин серопрам, а на обед 1/4. Какво да правя? Атаракса не ми действа, а прегабина изобщо още не съм го започнала. От страх да не започна всичко заедно, започнах с по 1/4 серопрам сутрин и обед, на 5 ден включих Флуанксола. Трябва и прегабина да пия, но ме е страх.
Да ходя ли до психи, какво да правя? Не се издържа и от работа не мога да отсъствам тази седмица. С Атаракса първи вечери успявах да поспа, но с всяка изминала вечер все по-малко. А тези 2 нощи изобщо. Cry
Ти си герой щом в това състояние се справяш и с работа...
На мен атаракс също не ми понася, смисъл става ми още по-замаяно и не ме успокоява. Пси даде ли ти бензодиазепин?
Имам и аз изписан от невролог Прегабин по 1 вечер , като ми каза, че няма проблем да го пия с АД. Изписа ми го заради невропатията от дисковата херния - не съм го пила, но започвам да му се чудя. Някой мнение за него?

# 501
Vencho82 аз също не знам, до кога ще издържа. Чувствам се съсипана като парцал съм. Чувствам се в тотална безизходица и черни мисли, че никога няма да се оправя.
Не знам как стигнах до работа днес, а до края на седмицата ми е много натоварена програмата и не мога да си позволя да отсъсътвам, защото имам краен срок. Това допълнително ми напряга тревожността.
Нещата които ми изписаха са Серопрам с постепенно и увеличаване, Флуанксол 05мг по 1 табл. на обяд, Прегабин 1 капс. вечер в 21ч. и Атаракс 1 табл. преди лягане. Първо започнах Серопрам и атаракс. 5 нощи спах, като с всяка изминала вечер часовете на сън намаляваха. В деня, в който започнах флуанксола не можах да спя, снощи също цяла нощ.
Моля Ви прочетете ми поста по-горе и ми дайте съвети, какво да правя. Това тревожност ли е, безпокойство ли е, депресия ли е. Сърцето не ме оставя на мира, такова напрежение изпитвам в гърдите, че не ме свърта. Сякаш пулса трудно го улавям, а сърцето сякаш се опитва да мърда, да мъжди, претупва от време на време. И само да тръгна да се отпускам веднаха ме събужда със стряскане. Бебета като спят как се стряскат и подскачат, аз съм по същия начин. И това се повтаря цяла нощ. Не издържам... Cry Има ли край това нещо?

# 502
  • София
Лиана, съчуствам ти, колко време пиеш АД? Дали са минали поне месец, защото подобрението идва евентуално чак тогава. Венчо, все едно пиша аз- и аз казах , че всички са луди, подскачам на позвъняване или друг внезапен шум. Лиана, и аз искам като ме боли да си бръкна в главата и да си махна мозъка, като ме боли корем да си извадя червата, отделно черните мисли и самото нахлуване на мисли ме съсипва. Опитвам се да не мисля, но не става. В момента имам някакъв период на относителна стабилност, но е ужасно крехка. Няма ден без мини криза, нито сутрин съм във форма.

# 503
  • София
Лиана, според мен се посъветвай с пси, аз лично така бих постъпила

# 504
Vencho82 аз също не знам, до кога ще издържа. Чувствам се съсипана като парцал съм. Чувствам се в тотална безизходица и черни мисли, че никога няма да се оправя.
Не знам как стигнах до работа днес, а до края на седмицата ми е много натоварена програмата и не мога да си позволя да отсъсътвам, защото имам краен срок. Това допълнително ми напряга тревожността.
Нещата които ми изписаха са Серопрам с постепенно и увеличаване, Флуанксол 05мг по 1 табл. на обяд, Прегабин 1 капс. вечер в 21ч. и Атаракс 1 табл. преди лягане. Първо започнах Серопрам и атаракс. 5 нощи спах, като с всяка изминала вечер часовете на сън намаляваха. В деня, в който започнах флуанксола не можах да спя, снощи също цяла нощ.
Моля Ви прочетете ми поста по-горе и ми дайте съвети, какво да правя. Това тревожност ли е, безпокойство ли е, депресия ли е. Сърцето не ме оставя на мира, такова напрежение изпитвам в гърдите, че не ме свърта. Сякаш пулса трудно го улавям, а сърцето сякаш се опитва да мърда, да мъжди, претупва от време на време. И само да тръгна да се отпускам веднаха ме събужда със стряскане. Бебета като спят как се стряскат и подскачат, аз съм по същия начин. И това се повтаря цяла нощ. Не издържам... Cry Има ли край това нещо?

Лиана, дали не ти идват в повече атараракса и прегабина вечер. И при двете лекарства страничиня ефект е умора, сънливост и замаяност. Относно флуанксола той се пие до 16 часа. Говори с психиатър дали да не го пиеш сутрин, за да не ти влияе на съня. Ако от скоро пиеш серопрам, рано е още за подобрение. Би било подходящо да ти изпишат бензо в първите седмици. Аз също пия серопрам, вече два месеца и усещам подобрение. Пиех го с 1/2 лорапам от 1 мг, който вече постепенно спирам. За сън взимам тритико. На мен обаче от цялата комбинация доста ми пада пулса, под 60. Сега постепено спирам лорапама, след това тритикото и трябва да остана само на серопрам. Имай предвид, че от серопрама също пада пулса. Пожелавам ти скоро да имаш подобрение. Не се отказвай, а говори с психито за редукция на лекарствата и дозите, ако е необходимо.

# 505
Evigg, аз още не съм започнала прегабина. Флуанксола го пия към 13 ч. Атаракса май изобщо не ми действа, защото не мога изобщо да заспя от сърцето, иначе ми се спи.
Серопрам пия от седмица. Като първите 5 дни сутрин и обед по 1/4. От вчера започнах сутрин 1/2, обед 1/4. Трябва така да го пия още седмица и след това минавам на два пъти по 1/2.
Въпросът е, че безсънието ми идва от сърцето, стягане, напрежение, сякаш претупва, сякаш се опитва да се намести, и започват вълните по тялото и край няма капка сън. За това безпокойство и напрежение, кое лекарство от изписаните ще ми помогне? Серопрам, флуанксол, прегабин, атаракс?

# 506
Evigg, аз още не съм започнала прегабина. Флуанксола го пия към 13 ч. Атаракса май изобщо не ми действа, защото не мога изобщо да заспя от сърцето, иначе ми се спи.
Серопрам пия от седмица. Като първите 5 дни сутрин и обед по 1/4. От вчера започнах сутрин 1/2, обед 1/4. Трябва така да го пия още седмица и след това минавам на два пъти по 1/2.
Въпросът е, че безсънието ми идва от сърцето, стягане, напрежение, сякаш претупва, сякаш се опитва да се намести, и започват вълните по тялото и край няма капка сън. За това безпокойство и напрежение, кое лекарство от изписаните ще ми помогне? Серопрам, флуанксол, прегабин, атаракс?

Лиана, аз също първо за сън пих атаракс, но по 1/2. Спря да ми действа и минах на тритико. Серопрама ще ти помогне, но още е твърде рано. Аз го пиия от два месеца, като първия месец пих 1/2 и от втория още по една 1/2. За да ми се потуши тревожността и напрежението психито ми изписа лорапам, преди това бях на флуанксол. Прегабина защо ти е изписан ? Говори с психито да ти изпише бензо, да го приемаш докато започне да действа серопрама. Щом не ти действа атаракса и то в тази доза, по-добре и него да смениш. Не се отчайвай, аз смених няколко лекарства докато ми се уцелят. Първо бях на деанксит, който спря да действа, пих го 1 година. След това на бифлокс, от който ми беше много зле, пих го месец и половина и го спрях. Много зле се чувствах от него вкл. и не можех да спя, въпреки приема на тритико. Само не се отчайвай, просто с лекарствата малко е на проба-грешка докато се уцелят. Ти с каква диагноза си ?

# 507
evigg Аз не знам, с каква диагноза съм, защото пси не ми даде амбулатотеб лист предния път.
Ендокриноложката ме е писала фобийно тревожно разстройство, неуточнено.
Отделно аз съм с хипофункция на щитовидната жлеза и Хашимото. От 2 седмици съм на 100мг. еутирокс, защото ТсХ ми е завишено.

# 508
Хора от екстрасистоли може ли да тупти между гърдите или е от тревожност и вълнение? На някой да му тупти между гърдите като трептене?

# 509
  • София
Хора от екстрасистоли може ли да тупти между гърдите или е от тревожност и вълнение? На някой да му тупти между гърдите като трептене?
Пулса как ти е?
На мен ми се е случвало така да ми трепти стомаха, не като мускулни спазми, а си е точно трептене. Няма да се учудя да е от превъзбудена нервна система

Общи условия

Активация на акаунт