Паническо разстройство - 56

• 36 343
  • 763
  •   1
Отговори
# 585
И моя мъж казва,че съм се докарала до тука,защото не пия...и все ми вика изпий една ракия и ще ти стане по добре...сигурно ще е така...ако не повърна ще се трупясам...
Някой от вас чува ли си пулса в ушите?Толкова силно и ясно го чувам и усещам и тупкането е в ритъм с пулса...и това ли пак е от тревожността ми...

# 586
И моя мъж казва,че съм се докарала до тука,защото не пия...и все ми вика изпий една ракия и ще ти стане по добре...сигурно ще е така...ако не повърна ще се трупясам...
Някой от вас чува ли си пулса в ушите?Толкова силно и ясно го чувам и усещам и тупкането е в ритъм с пулса...и това ли пак е от тревожността ми...
Въпроса , който задаваш, го задай на себе си, но в обратен смисъл?
Коя е тая ужасна болест, която причинява туптене в ушите?

# 587
Аз пък нито пия алкохол, нито някога съм пушила. Просто съм прекалено чувствителна, перфекционист, искам всичко да е наред, отговорна съм, с образование, професия, семейство и т.н. От много вживяване и мислене се  докарах до това състояние. Хората, които я карат през просото, са си много по-добре. Гледат на живота малко отгоре и са си ок.

# 588
И аз съм нещо подобно искам всичко да е перфектно и така не съм стигнала до никъде

# 589
И аз съм нещо подобно искам всичко да е перфектно и така не съм стигнала до никъде
И искам максимума. Защо? Да ме пита човек.

Цитат
и така не съм стигнала до никъде
Аз пък съм стигнала доста далеч по общите стандарти, ама какво от това? Цената е висока. Сега, ако мога да се върна 20г назад, по друг начин ще действам.

# 590
  • София
Здравословното хранене е желателно, но чак залитане в крайности към орторексия невроза, не мисля че може да доведе до нещо добро.
О, съвсем не съм обсебена от здравословно хранене, неправилно си ме разбрала. Даже не смятам, че се храня здравословно. Имам много проблеми с яденето защото мога да ям само, когато съм спокойна. Нито имам някакви наложени диети, нито изисквания към някого. Не съм се фокусирала изобщо на позволени и забранени храни. Всичко, което правя е станало някак естествено по стечение на обстоятелствата.
Сега си мисля, че спокойствието  е голям труд. Трябва да се уча на това.

# 591
Аз пък нито пия алкохол, нито някога съм пушила. Просто съм прекалено чувствителна, перфекционист, искам всичко да е наред, отговорна съм, с образование, професия, семейство и т.н. От много вживяване и мислене се  докарах до това състояние. Хората, които я карат през просото, са си много по-добре. Гледат на живота малко отгоре и са си ок.
Аз съм едно към едно с написаното. Никога не съм пушила, едва от година се уча да пия по чаша вино 1-2 пъти в месеца.
При мен проблема идва и че много се ангажирам с околните от семейството, не в микро семейството ми, ами и към родителските тела, моите и на мъжа ми. Те толкова свикнаха, че всичко им оправям, каквото и да стане на мен звънят, до мен се допитват като децата. Та, изпитвам огромна вина, ако някога се наложи да им откажа или отложа и затова почти не им отказвам. И сега като се докарах дотук, явно си дават сметка и в момента не ме товарят с неща, които могат и сами да направят. Отделно съм много чувствителна, съжалителна и имам високо чувство на отговорност и справедливост. Абе... мечтая да стана непукист.
За протокола - снощи успях да спа. 🥳 Не знам, дали е заради ксанакса, който вдигнах на 0.5МГ или заради това, че не пих Флуанксола. Днес реших да го пия, но сутринта към 10ч, а не към 13ч., както предните дни.

# 592
  • София
Лиана, поздравления! Сънят помага много.
Надежда, понякога и аз си чувствам сърцето в ушите, особено при разсънване.
Усещането за висока лична отговорност и перфектност, съчетана със силна чувствителност  го има и при мен.

# 593
И аз си усещам пулса,кога в гърлото ,кога в ушите.. Алкохол не пия от както ме треснаха ПА от няколко години, кафе пия само сутрин по принцип.

# 594
  • София
Значи съм единствения алкохолик в групата. Пия доволно вино, обичам , отпуска ме. Ще се мъча да го намалям, обаче до две чаши дневно.Отделно пушех, но вече не, като цяло съм и голям чревоугодник. И пак ме хванаха тия неща , макар като ме хванаха да не употребявах алкохол. Според мен е до тип нервна система. Моята е по- слаба , притеснителна съм, съвестна, макар с годините да не ми пука почти, ама файда….

# 595
Значи съм единствения алкохолик в групата. Пия доволно вино, обичам , отпуска ме. Ще се мъча да го намалям, обаче до две чаши дневно.Отделно пушех, но вече не, като цяло съм и голям чревоугодник. И пак ме хванаха тия неща , макар като ме хванаха да не употребявах алкохол. Според мен е до тип нервна система. Моята е по- слаба , притеснителна съм, съвестна, макар с годините да не ми пука почти, ама файда….
И защо трябва да го намаляваш след като те отпуска? Аз пък започвам лека полека да се насилвам за чаша вино. Вместо да ударя 2 валериан мента глог, удрям чаша вино и лягам. Не случайно по нашите ширини пиенето е толкова разпространено. Хората масово борят стрес с чашка.

# 596
  • София
Всичко е в количеството. В по- голямо количество и в дългосрочен план уврежда нервната система и влошава симптомите. Иначе една - две- три чаши да ден де са проблем, но повече не бива

# 597
Анонимен, нали ти пиеше Аритави от 30 мг. Винаги ли така ти е било назначено или в началото приемаше по 60 мг?

# 598
Всичко е в количеството. В по- голямо количество и в дългосрочен план уврежда нервната система и влошава симптомите. Иначе една - две- три чаши да ден де са проблем, но повече не бива
Това не е вярно Simple Smile Аз технически успях да мина най-трудните фази и да отпусна мозъка точно след много пиене. В един период беше бутилка водка на ден. И въпреки, че не се гордея, в онзи момент това беше правилното за мен. Не го и препоръчвам. Но при мен помогна. Сега вече не пипам изобщо. Но около 1 година и половина си беше голямо пиене.

# 599
  • София
За дългогодишно пиене имам предвид, че уврежда нервите. Но краткосрочно и на мен ми помага, затова и не искам да ставам съвсем  въздържател.

Общи условия

Активация на акаунт