ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 767
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • Варна
Браво Кестенче и в блока една мама така къпе детето, но аз едва ли ще се справя.
Браво и на мъника и самостоятелното спане дано вече да е така 🤷
За захранването ще се опитам лека полека от април месец. Ще натоваря родителите ми да осигурят чисти зеленчуци и месо (самите те си гледат някои зеленчуци без препарати) и се радвам, че точно пролет-лято ще започнем захранването и ще има пресни неща.

# 361
Каката я захраних на почти 5навършени месеца по препоръка на педиатъра. Точно тогава започнах да имам проблеми с кърменето и да давам добавка от АМ. Каза ми, че изцяло кърмените бебета е добре да се захранват към 6месец, а тези на АМ, след четвъртия. Също ми каза, че е по-добре да захраня, вместо да давам добавката от АМ, но рязко отказа сучене тогава и нямаше как. Сега, ако са си ок нещата с кърменето, ще захраня около 6м., ако не са добре, и по-рано. Иначе захранване се почва, когато бебето може вече да седи, така са ми казвали.
С каката давах първо пюрета -морков,тиква, пащърнак, картоф, карфиол, после оризова каша, и накрая бяха плодовете. Сега се чудя дали първо да не е с оризовата каша, пък после зеленчуците на пюре, но има време, ще реша допълнително.
Кестенче, ти кърмеше на хранене само от едната гърда по препоръка на акушерката, нали? (Извинявам се ако бъркам) Какво се случва с другата гърда на това хранене, изцежда ли се или я оставяш така до следващото. Емили рязко започна да се наяжда от едната и се чудя какво да правя с другата, за сега цедя от страх да не намалее млякото(въпреки че не изпитвам физиологична нужда).

# 362
  • Русе
При нас са от 50я ден до годинка. А за къпането под душа, как пазите ушите?
И аз като Вики ще пробвам да за храня водена от бебето .Но аз ще изчакам да навърши 5месеца , така че Вики ще чакам отзиви от теб .
Аз след 3тия месец мисля по веднъж на ден да се изцеждам и да замръзявам .
Да похваля малчо , снощи го изкъпахме в 19часа накърмих го и го приспах . До сега спеше в хола , докато си легнем ние , което означава до 23-00 часа спеше на светнати лампи и на шум от телевизор . Снощи за пръв път спа самичък в спалнята от 20часа до 23:30 събуди се да суче и пак заспа и удари 5часа сън . Обикновено в хола особенно след 19часа започваше едно мрънкане , едно разнасяне на ръце , а снощи сам в спалнята на приглушена светлина спа като пич . Едниствения проблем е че моите гърди се напълниха и започнаха яко да текат Joy но ще се регулира кърмата . От 3 дни давам капки само веднъж преди да си легнем , дори незнам дали има смисъл да ги продължавам , той с доста напъни си успява сам да изкара газовете вече , аз не се бъркам .
Явно това връщане на мляко е нормално в тия седмици , и моя много връща , сложих навита пеленка под гнездото за да е повдигнато май върши работа .
Тук за бебешко плуване ги искат бебетата да са на 4 месеца , задължително ще го запиша бебо , сигурна съм че голям кеф ще падне . Аз вече не го къпя във ваната всяка вечер  ,  влизам под душа , взимам го и него на ръце и така , по бързо и лесно ми е .

# 363
Аз доста се чудя дали и при нас не е от напъването, макар че сега съм филмирана и всяко нещо следя и ми се струва не ок. Една майка декемврийка каза, че всяко дете има някаква степен на рефлукс и е така.
Момичета вие как сменяте млеката по препоръка на лекар или си решавате сами? И по схема ли се сменя или от раз?

Боже вие мислите за захранване вече, аз само за настоящия момент🤣 боря ги едно по едно-сега коликите и ако има дупка между тях и зъбите ще разгледам подробно захранването.

Иначе съм чувала от много места, че метода на  Hipp е много хубав Simple Smile

# 364
Ние от вчера сме на ново мляко. Никой не слушам аз-само себе си😊. Сега сме на Аптамил органик пък да видим. И аз ще захранвам рано. Ще почна да давам изцеден сок от морков или ябълка по лъжичка две на ден след като навърши три месеца. После (като навърши 4 месеца) ще почна да си варя картоф, морков или тиквичка за обяд. И после ще видя. Степ бай стеб🤔

# 365
Аз пак се сетих нещо. То като не пиша, не пиша. Ама като почна и съм супер досадна.... та - някъде бях срещала, че ползвате хомеопатия. Аз също за баткото и се консултирм тук в Стара Загора. Но се чудя, ако дойдем на ортопед до София, дали да не опитам да съчетая и с един час за д-р Юрукова. Някоя от вас посещавала ли я е? Следя й страницата и тя между другото за колики препоръчва във вечерния ритуал да се включи шуслеров мехлем 7 и разбира се Коликинд на Мама натура.
Моят юнак прави 40 дни в петък и днес звъннах да запазя час за църквата. Разговарях с Отеца, който ми каза, че няма църковен канон според който на Молитвата и след това на Почерпката да присъстват само жени. Учудих се честно казано

Последна редакция: вт, 24 яну 2023, 15:32 от kristina112233

# 366
Не бих дала сок на бебе, още повече да е с непреварени плодове. То всеки си решава сам за себе си, но да й дам сок от плод , и после да се чудя защо има колики, не мерси. Надявам се да не звуча рязка...
Когато захранвах каката, четях много Маги Пашова...

# 367
  • Вестерос
Пак да питам какъв е методът на Хип?

От кога почват да се потят бебетата?

# 368
# 369
Напълно съм съгласна с Алтая! Разбира се всеки си решава за себе си , но аз лично като чуя “сокче от 3месец” лошо ми става . Цялата ми рода сме захранени от рано със сокчета и прословутото козе мляко на 2,3месец и един човек нямаме от родата без стомашни проблеми .
За кърменето ,да аз храня само от едната гърда , другата просто си стои . То моя се наяжда и заспива като се насуче от едната гърда само . След време явно се регулира защото не ми се пренапълва другата примерно . Само в началото леко потича . Примерно кърмя от лявата , дясната много леко потича в началото и после спира , но дясната не е напрегната или пълна . На следващото хранене в дясната усещам много леко напрежение и храня от нея.
Аничи не пазя много ушите . Е гледам да не влиза много вода , но и като влезе не драматизирам . При първото къпане с акушерката във ваната ми казаха да потапям целите ушички на детето във водата ,признавам че бях в шок и гледах с тих ужас как се потапят ушите на детето , да не говоря за свекърва ми като видя че ги потапям как реагира . Joy Акушерката беше ми казала,  че тъй като бебетата са във вода в утробата , за това не ги дразни да са потопени ушите във вода , а напротив точно така се чувстват в сигурност . И наистина забелязах излязат ли ушичките рязко от водата и бебо се стряска .  Аз клякам или сядам във ваната,  ММ ми подава бебо ,взимам го все едно детето седи в слинг , ММ го полива с душа , а аз хем го гушкам хем с другата ръка го къпя . После го взимам все едно ще го кърмя и му мия коремчето , галя го и готово . В седмицата веднъж вана , но вечерта само така с топла водичка го поливам . То бебо нито се поти , нито е мръсен . Сега да не ме обявите за луда, но аз на всяка смяна на памперса (освен през нощта) му мия дупето на мивката с вода и почти не ползвам мокри кърпички . Така че си е чисто бебето .
Момичета има ли сред вас , които още от сега мислят за лятна отпуска ? Аз нямам търпение да закарам бебо на море . Аз съм от Варна , ММ и той дълги години е живял във Варна . Обожаваме морето , водата . Дано и малкия да обича като нас . Ние като цяло много обичаме да пътуваме , особенно с кола на дълъг път и нямам търпение да започнем да пътуваме и с бебето . Разбира се ще правим повече почивки , но все пак мисля че ще е супер забавно с бебе на път и на море . Вие имате ли планове за това лято ? Или ще пасувате ?

# 370
Ние мислим края на март да отидем някъде за 3-4 нощувки. За сега сме се ориентирали към самостоятелни къщички на язовир Доспат. След това живот и здраве някъде, където има минерална вода и лятото на море. Тази година клоним към бунгала, на като чета по групи вече хората са резервирали.
Относно това кога да започне захранване, четох, че за деца на АМ е препоръчително да е след навършени 4 месеца, а за деца на кърма - 6 месеца. Но всичко е строго индивидуално и въпрос на личен избор

# 371
Аз мисля да започна да захранвам Айлиз на 4месеца , тя изцяло е на АМ. Моето бебе все още има дни когато си спи много често и ми е скучно . Даже понякога си мисля да не би да и има нещо , че спи🥴😅. Винаги съм си мислела , че ще имам непослушно бебе с рев и истерия , защото самата аз съм така🤣🤣
Ние още не сме увеличили Ам и си пием 120.
След две седмици става на три месеца и вчера за първи път се обърна от гръб по корем.
Kristina112233 За Доспат точни и ние мислихме ,края на Април ,но после се спряхме на Велинград. Сякаш в Доспат нямам много хотели , а аз искам да сме в Хотел. Не знам каква почивка ще е с бебе на 5месеца и половина, но ще видим🤣🤣🤣
Как се пазите в тази епидемия аз давам вит.Д и витЦ малка ампула разтворена в 40мл вода.(предписано от педятър) + глюкоза(не всеки ден) и почиствам носа всекидневно с физ.разтвор спрей. Няма да ви лъжа често идват гости и роднини и се притеснявам ,гледам да се ограничавам ама някой идват без да кажат🤔🤨. Винаги след тях провретявам  и дезинфектирам.  Неделя вечер оставих малката на свекървата и ходихме на ресторант и дискотека , дойде ми много добре. Чрез цялата бременност не бях ходила никъде освен на море. Мисля , че и ние жените имаме нужда от развлечение ☺️☺️

# 372
Момичета, всеки сам си решава как ще си гледа детето😊. Въобще не се сърдя на коментарите. Нали за това сме тука, да си говорим и обменяме опит и знания, да си помагаме. Бебето и живота ще си покажат. Четох, че СЗО вече отричат тотално даването на сокове от плодове преди 8-месец. Заради захарта и отключване на алергии. Моята логика с ранното захранване е, че може по-рано да си оправи коремчето и да спрат тези колики. Но пък не се знае, дали ще му е развита хр.система достатъчно. Не съм категорична какво ще направя но съм с такива намерения.

# 373
Честно казано не искам хотели аз. На язовир Доспат изпрахме “Сомат”. А на Велинград ходим всяка година края на юли. И след това на море.

# 374
Kaderay за спящото бебе -радвай се и си плюй в пазвата . А за ресторант и дискотека благородно ти завиждам , най вече за дискотеката .Моя мъж хич не обича нощния живот , а аз точно обратното и не се разбираме по тая тема . Joy
Русинова разбира се , всеки сам си решава. Хората сме различни .
Аз да питам кърмещите майки ,кърмите ли навън ? Аз тук кърмя навсякъде и хич не се притеснявам . Разбира се се покривам , то нищо не се вижда реално . Никой никога нищо не ми е казвал , но съм чувала че в България не се гледа с добро око да се кърми навсякъде . Вие как процедурате ? Няма да имам възможност да се прибирам всеки път вкъщи когато огладнее малкия . А и си идваме в годината веднъж и немога да стоя само вкъщи . Ако някой ми каже нещо защото кърмя навън ще стане скандал , аз не си мълча. Но не искам и да се стига до там . Пак казвам разбира се че се покривам , не говорим да ми се виждат гърдите.

Общи условия

Активация на акаунт