ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 777
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Отчет за нощта след спа-то. Не знам дали е от него все пак и го измори, но през деня поспа около 3 часа в леглото си.. после го държахме буден,,защото в 19 часа трябваше да изляза за преглед нахраних го в 18:30 часа и той заспа. Към 20:30 до към 21 часа  е имал лека криза на рев, но баща му я е овладял без да му дава мляко от шише. Прибрах с зае 21:15 час той спеше на слинг и малко след това се събуди да яде. След това беше сравнително спокоен пак го държахме в слинг почти заспа, но се събуди в леглото гледа си играчките и до говореше сам, докато вечеряме и после  успяхме да го приспимв леглото.  Събуди се чак в 1 часа и после си спазваше на 3 часа . Само след 4 часа нещо не заспа веднага, но го сложих до нас мрънка си нещо (без плач) и е заспал сам .
За нас това беше сравнително спокоен ден имайки в предвид, че ме нямаше и два часа. Ще следя следващите дни дано така да продължи....
Интересно ,че след като спа през деня повръщаше два пъти малко повече (даже изцапа косата и спешно преди да тръгна го къпахме), както и си акаше редовно и без много напъни (буквално докато яде). Явно добре си пречисти коремчето.
Не гарантирам ,че това е от спа-то, но може би повече движение по добре за тях, но ние и на гимнастиката не сме толкова активни. За да се движи много трябва по често да го оставям гол това също му помага да е свободен с движенията и да е спокоен. Вдигаме градусите на парното и чести въздушни бани. (Може първо това да пробвате)
А и само да кажа, че вчера няколко пъти пропуснахме капките Лефакс и Био Амика вкл и пандата не сме давали 🤷
Lastshade предпочитат лявата гърда, заради сърцето и аз мислех, че е нещо от самата гърда, но ми казаха, защото чувал сърцето и затова там му е по комфортно. Даже вчера шофьора на таксито говорейки за бебета това каза 9 месеца е слушал само това и затова го търси ( т.е иска да е в слинга не съм му говорила за кърмене 😁)
IRusinova ако детето си наддава няма място за притеснение. При нас е пети повръщането само водичка, гъста бяла течност, но няма проблеми с кг. Явно не всичко може да преработи , като се има в предвид, че е само на кърма и даже не знам кога колко изяжда. Видимо понякога в повече друг път по малко. Вечер прекъсне ли за малко   спирам да му давам, опитвам се да  яде по-малко тогава

Последна редакция: вт, 24 яну 2023, 08:18 от Викиту

# 346
И при нас има такива симптоми  , но педиатърката категорично каза, че не е рефлукс, а понеже Томас се напъва много от това става...🤷‍♀️

Когато връща мляко след храна или малко след това, може и час два след храна. Понякога връща като водичка бистро и то доста след като се е нахранил. От това връщане му става гадно и/или кашля или плаче. Веднага давам чай, вода или биберон, за да премине. Педиатърката нищо не каза но аз чета в нета и правя всичко, което се препоръчва. Днес сме при друг педиатър но на частно, че тези по здравна каса нещо май претупват нещата.
Може ли да кажеш какви са симптомите, как разбрахте и някакви мерки вземате ли? Simple Smile

[/b]
И ние сме с рефлукс, даже кашля все едно пет цигари е изпушил. Като стар пушач кашля ей. Костилките ги загрявам за една минута на 600 но винаги проверявам колко е топло, даже като сложа пак пипам под нея да видя, да не би да е много топло.

# 347
Викиту При мен е дясната, което е странно Thinking надявам се че ще се оправи като предлагам лявата по често, че по бански ще съм топ 🤣

# 348
  • Вестерос
И при нас има такива симптоми  , но педиатърката категорично каза, че не е рефлукс, а понеже Томас се напъва много от това става...🤷‍♀️

Когато връща мляко след храна или малко след това, може и час два след храна. Понякога връща като водичка бистро и то доста след като се е нахранил. От това връщане му става гадно и/или кашля или плаче. Веднага давам чай, вода или биберон, за да премине. Педиатърката нищо не каза но аз чета в нета и правя всичко, което се препоръчва. Днес сме при друг педиатър но на частно, че тези по здравна каса нещо май претупват нещата.
Може ли да кажеш какви са симптомите, как разбрахте и някакви мерки вземате ли? Simple Smile

[/b]
И ние сме с рефлукс, даже кашля все едно пет цигари е изпушил. Като стар пушач кашля ей. Костилките ги загрявам за една минута на 600 но винаги проверявам колко е топло, даже като сложа пак пипам под нея да видя, да не би да е много топло.
Ралица връща като се напъва да пръцка или като много рита с краката. Мляко, рядко като вода. Все пак минахме на ам ар. Повдигнала съм и матраците на кошарата и некст ту ми

# 349
Христо връща като се орига. Едно хранене му го давам на три пъти, защото е много лаком и яде бързо. Връща на 4-5 дни един път, но доста - примерно 2-3 супени лъжици. Не знам дали е рефлукс това или е от бързото хранене. Frowning1
Снощи запазих и аз час при Фурлакис. Ние сме от Стара Загора и се чудя да си го причиня ли това с пътуването... Не съм му писала още на Вайбър, защото не ми стана ясно това усказание - напишете коя е предпочитаната седмица за преглед. Нали той определя или аз пак не съм разбрала!
Другото, което мислех, докато не спя вечер - вие захранването от 4 навършени месеца ли ще започвате? Четох снощи и схемата на ХИП. Та от там се замислих! Ще приготвяте или готови? С баткото опитах да приготвям... не ми се получи, но и тогава .... абе и аз не знам. Чудя се сега дали ще правя и струва ли си да инвестираме в купуване на уред за пюрета?
И ое нещо - някоя от вас ползва ли памперси на Памерс? Само на мен ли ми миришат толкова лошо и сякаш на химикали? Колебая се да пробвам тези на Мама мия или Литъл ейнджъл, само да намеря тук. Но ми се иска да чуя и други мами.
Него още не съм го водила на редовна консултация на един месец, защото тук е обявена грипна епидемия и всички консултации и ваксини са спрени. Уж се качваме двамата на кантара, но реално не знам колко е наддал и дали Аптамил ще е неговото мляко

# 350
  • Вестерос
Аз мисля на пет да я захраня. А то как се броят? Пет навършени или почнати 🤔 сега на 29 ще стане на два навършени, ще почне третия, обаче реално тогава не е на 60 дни, а на 62 дни

# 351
Аз като четох схемата е 4 навършени

Аз мисля на пет да я захраня. А то как се броят? Пет навършени или почнати 🤔 сега на 29 ще стане на два навършени, ще почне третия, обаче реално тогава не е на 60 дни, а на 62 дни

# 352
  • София
Да се похваля, че купих двойна помпа за кърма на Медела Grinning. Надявам се да успявам да спестя време с нея. Днес ми е първия ден сама с новата помпа. Сега тя си работи, а аз намерих малко време да прочета какво сте писали.

Аз за захранване мисля от 6 месец натам. Повечето храни са от тогава. Мисля, че по-рано може бананова каша?

Вчера при нас след църквата беше неспокоен и заспа чак вечерта, спеше по 10-15 мин и се будеше с рев. Днес ще видим как ще е. Започна да разрежда съня и вече спи по-малко през деня, та двойната помпа ще ми свърши работа. Вчера го сложих на гърда следобеда и после доизцедих с помпата.

Благодаря за инфото за бебешкото спа и ваучерите за Грабо, ние живеем далече от там, но ще се опитам да навия ММ да отидем другия месец евентуално. Вчера при къпане не плака и ако се задържи така, мисля, че има шанс за СПА-то.

# 353
  • Русе
Нашия

На нас в банята ни е много хубаво,
та ще го запиша на плуване за бебета да видим дали ще му хареса и там. 
Да се похваля, че купих двойна помпа за кърма на Медела Grinning. Надявам се да успявам да спестя време с нея. Днес ми е първия ден сама с новата помпа. Сега тя си работи, а аз намерих малко време да прочета какво сте писали.

Аз за захранване мисля от 6 месец натам. Повечето храни са от тогава. Мисля, че по-рано може бананова каша?

Вчера при нас след църквата беше неспокоен и заспа чак вечерта, спеше по 10-15 мин и се будеше с рев. Днес ще видим как ще е. Започна да разрежда съня и вече спи по-малко през деня, та двойната помпа ще ми свърши работа. Вчера го сложих на гърда следобеда и после доизцедих с помпата.

Благодаря за инфото за бебешкото спа и ваучерите за Грабо, ние живеем далече от там, но ще се опитам да навия ММ да отидем другия месец евентуално. Вчера при къпане не плака и ако се задържи така, мисля, че има шанс за СПА-то.

# 354
  • Вестерос
Каква е схемата за захранване?
За мен 6 месеца е много късно, не искам да я тъпча само с АМ.

# 355
  • Русе
+1 Следя
[/b]
Каква е схемата за захранване?
За мен 6 месеца е много късно, не искам да я тъпча само с АМ.

# 356
  • Варна
Аз ще се опитам захранването да е водено от бебето. Много търпение се иска не знам дали ще издържа, но така ще започна след 4 месец. Общо взето видя ли ,че се заглежда като ядем и прави ли с устипла все едно дъвче ще започна. Той и сега го прави и много добре приема от лъжичка капките , но с ръцете още не е сигурен лапа ги ,но не хваща и да го лапа. Но и във форума има такава тема вече я следя.
Ох това с цеденето на мен ми е много трудно рядко го правя ама наистина е малко изнервящо ,възхищавам се на майките  които го прави постоянно съжалявам, че не си взех двойна 😔

# 357
  • Вестерос
И Ралица много обича да ме гледа как ям. Също с лъжицата добре се справя, давам така витамин д и вода.

# 358
  • Русе
И моя син много добре се справя с дъвченето, дъвче си езика като дъвка, но с капките в лъжичка не се справя особено добре.
 Предполагам че от сега нататък трябва да започне да задобрява с лъжичката и това трябва да ме насочи към захранване?
Аз ще се опитам захранването да е водено от бебето. Много търпение се иска не знам дали ще издържа, но така ще започна след 4 месец. Общо взето видя ли ,че се заглежда като ядем и прави ли с устипла все едно дъвче ще започна. Той и сега го прави и много добре приема от лъжичка капките , но с ръцете още не е сигурен лапа ги ,но не хваща и да го лапа. Но и във форума има такава тема вече я следя.
Ох това с цеденето на мен ми е много трудно рядко го правя ама наистина е малко изнервящо ,възхищавам се на майките  които го прави постоянно съжалявам, че не си взех двойна 😔

# 359
И аз като Вики ще пробвам да за храня водена от бебето .Но аз ще изчакам да навърши 5месеца , така че Вики ще чакам отзиви от теб .
Аз след 3тия месец мисля по веднъж на ден да се изцеждам и да замръзявам .
Да похваля малчо , снощи го изкъпахме в 19часа накърмих го и го приспах . До сега спеше в хола , докато си легнем ние , което означава до 23-00 часа спеше на светнати лампи и на шум от телевизор . Снощи за пръв път спа самичък в спалнята от 20часа до 23:30 събуди се да суче и пак заспа и удари 5часа сън . Обикновено в хола особенно след 19часа започваше едно мрънкане , едно разнасяне на ръце , а снощи сам в спалнята на приглушена светлина спа като пич . Едниствения проблем е че моите гърди се напълниха и започнаха яко да текат Joy но ще се регулира кърмата . От 3 дни давам капки само веднъж преди да си легнем , дори незнам дали има смисъл да ги продължавам , той с доста напъни си успява сам да изкара газовете вече , аз не се бъркам .
Явно това връщане на мляко е нормално в тия седмици , и моя много връща , сложих навита пеленка под гнездото за да е повдигнато май върши работа .
Тук за бебешко плуване ги искат бебетата да са на 4 месеца , задължително ще го запиша бебо , сигурна съм че голям кеф ще падне . Аз вече не го къпя във ваната всяка вечер  ,  влизам под душа , взимам го и него на ръце и така , по бързо и лесно ми е .

Общи условия

Активация на акаунт