ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 762
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Минавам да помрънкам😄
Снощи не плака както винаги от 18 до 21ч, и си помислих, че да минали коликите.
Да ама не, започнах да приспивам след банята, около 21ч, и тъкмо заспи на гърда, оставя я, ококорва се, и така няколко пъти до 00ч, съпроводено с истерия когато не е на гърда...
Този път и мъжа ми не успя да я приспи, а го прави перфектно.
Накрая бях каталясала и легнах, сложих я до мен на гърда и заспахме и двете до 3ч, после станах, тя продължи да спи до 6ч.
После хапна вяло, тази сутрин пак...
Мисля че съм я развалила с това спане на гърда, и нито суче ефективно защото заспива, нито може да спи самичка.  Дано да е било единична криза де...не знам.
Нали уж не можеха да правят асоциации до 3тия месец, но мисля че точно това се случва...

Бебефон имаме Чиполино Поларис, много съм доволна. Термонетър електронен бякакъв китайски от емаг, имаше много добри отзиви.

# 421
И аз не съм за моловете, ама направо взе да ми писва да си стоим вкъщи, пък то тепърва взе да става много студено навън 😃

Ние нямаме бебефон, но имаме wi-fi камера в стаята, ММ я е закачил над кошарата на стената. Като се приближи дори и вечер мога да видя дали се кокори или спи 😬 Но пък той много държеше да е това, а не бебефон заради по-ясната картина. Дала съм му срок до първата почивка да видя дали ще ни е удобно на интернет, а не радио връзка и ако не е си купувам Авента, дето си бях харесала. Такава ни е сделката 😄

За инхалатор и аз щях да ви питам. Има някакъв на Омрон с една котка дето се върти по групите из ФБ.
Безконтактен термометър взехме някакъв на Чиполино от Хиполенд на ЧП. Ползвах го в началото да меря температурата на шишетата преди да си купим ел кана на Шаомито 😃 Пробвали сме го с ММ на нас и на бебка съм го пробвала, но дефакто не е използван истински за да дам мнение. Ние имаме обикновен с дисплей, ама спиртният най-го признавам вкъщи.

# 422
  • Варна
Мале Ели бебетата ни са били с един и същ график снощи. И ние къпахме се, вечеряхме спокойно и 22:30 часа всичко беше спокойно 😳 и изведнъж истерия до 00:30 часа. Заспа на слинга и аз легнах с него опитах се поне от слинга да го махна пак голям рев, махнах го дадох му малко да яде и до 4 часа спахме той върху мене аз облегната на възглавница. После яде и си спа в леглото до 7 часа.
И аз се притеснявам кога ше спят сами в леглото. Сега заспа събуди се и пак спи на слинга,че няма много време до другото хранене и малко алчно,но така мога и аз да свърша нещо. Иначе седя над кошарата той плаче става време да яде и нищо не сме направили и двамата освен ,че съм го изтормозила да плаче ...
Няма два еднакви дена при нас ...

# 423
Тези, които давате чая на Хип с копър - по кое време го правите? Преди хранене, след хранене, между храненията?
Иначе и аз записах час за д-р Фурлакис. Надявам се прегледа да си заслужава наистина, че моя ще ме линчува, заради пътуването от Стара Загора до София

# 424
С каката така се мъчехме всяка вечер, докато не я взех при нас да спи. С Емили бях решена да спи в стаята с кака си, а ние в спалнята. Ха-ха, мечти... спим заедно в леглото двете, а каката и бащата  в отделна стая. Вечер заспива дълбоко в интервала 23-00.30 и често, за да заспи, я кърмя легнала, та да не се налага да я местя и разбуждам. Но пък така и двете сме спокойни и се наспиваме. Ето, снощи заспа в 23.15, стана в 4.20да хапне, в 7 и40пак, изпратихме другите на работа/училище и сме заспали до 10.50. Ако я оставя пък в кошарата, това значи по 2часа приспиване и разбуждане..

Имам камера на Mappy, включена е, но не се ползва често. Сложила съм я на високо и далече, виждам я, но я чувам, само ако плаче. Примрънкването не се хваща от микрофона, защото е далече. А заплаче ли, си я чувам и без камера.

Вчера минах през нашето Лили с бебчето, като ме видяха ми "ъпдейтнаха" картата, но не давали памперси.

А ромпъри с цип има в Пепко, вчера минах от там, имаше от рипсено трико с цип(за момиченце), за момченца не съм гледала. Има и многа бодита, взех й размер 74, че се събират в сушилнята. От там 68вече са й малки, а от другите марки 62 й стават.

# 425
Тези, които давате чая на Хип с копър - по кое време го правите? Преди хранене, след хранене, между храненията?
Иначе и аз записах час за д-р Фурлакис. Надявам се прегледа да си заслужава наистина, че моя ще ме линчува, заради пътуването от Стара Загора до София

Чайчето го давам между храненията.

# 426
  • Варна
А доволни ли сте от чая, майка ми настоява да му давам , съдържа ли захар?
Altaya при нас странното е че не иска в леглото до нас , а буквално върху мен. Иначе всяка вечер му правим място между нас, но най много сутрин между 8 и 10 да поспи малко, като не спира да се върти и мрънка нещо. Само в слинга или на гърдите ми вечер след кърмене спи без да мръдне и звук не издава....

# 427
И нашата бебка най-обича да спи върху мен. Само след сутрешното хранене спи в кошарата с кеф. През останалото време са едни безкрайни приспивания.
Чая на Хип пише, че е без захар. Нашата не го харесва и спрях да го давам, и ефект не видях.

# 428
Препоръчвам за тези без режим като нас 😀 да си купят книгата Да станем мъдри родители-бебето от 0 до 6 месеца. Страхотни насоки и схеми за изграждане на режим. За тия дето заспиват на гърда, обърнете режима-хранене следвано от бодърстване и сън, а не да се събуди от сън да поиграе да се измори и после да го нахраните и приспите. В книгата са описани много от проблемите със съня и тн

# 429
  • Вестерос
Ралица ни чаят на хип иска да пие, ни онзи разтворимия, който бяхте препоръчали. Явно много концентриран ѝ идва и ѝ бие на анасон. Отказва ги тотално. Пиеше по една, две глътки аз като ѝ правех чай от смес копър и анасон, но аз го киснех в повече милилитри вода.
Иначе снощи като яде в 11 и заспа 11:30 в мен, сложих я на спалнята с чувала до 12 и тогава реших да я местя в кошарата и пак се събуди. Накрая спа до мен в некс ту ми и се събуди чак в 5.

# 430
И при нас най-лесно ги приспивам на спалнята като се размрънкат, а още не е станало време за хранене. Проблема е, че са две бебета и постоянно се будят един друг. Вярвайте ми изпитвам ужас като стане време за хранене и се разреват истерично. Не знам какво по напред да направя и се ошашквам. На спалнята като спят при мен като се разбуди някой, бутам бибата в устата и се унасят. Иначе след няма и две седмици стават на 3 месеца. Спряла съм всички капки за колики, защото не виждам ефект. Давам само био гая. Сякаш почнаха да понамаляват коликите. Забелязвам сутрин рано към 5-6 започват да ги хващат. Започва едно пръцкане, чак те самите се стряскат от собственото си пърдене и почват да плачат истерично. През деня нямат. Виждам някаква светлина в тунела Joy
Иска ми се да направя някакъв режим, но е без успех. Ако не спят преди къпането ще е ок, защото къпем, хапване и сън. А при нас става къпане, хапване и почва играта. Мятат крака и ръце, оповръщат се едно хубаво, пак преобличане и така съвсем се разсънват. Пускам тв понякога да се успокоят като гледат светлините, но го отчитам като грешка. И така след банята, храната следва около час-два игра, но не в кошарите, защото не искат там. Единия на дивана, другия на повивалника, който местя в хола и заспиват, но не в леглата си( още една грешка от моя страна). Като тръгна да ги слагам в кошарите се размрънкват и ги оставям кой където е заспал. Съответно и аз не мога да си легна на мястото. Някакъв кошмар е. Имам една позната, която има близнаци казва, че много пъти и идвало да скочи през прозореца( това в кръга на майтапа). Та така. Коликите ще отминат, ще почнат зъбите....купона е пълен. С умората успях някак да се справя. Свикнах явно с неспането.

# 431
Алтая с какви размери е Емили ? Стана ми интересно как 68размер са ѝ малки . Сина ми е едричък и дори бодита размер 62-68 са му големички . Вчера минахме на 3размер памперси , имам останали 6 памперса 2ки , но много пропускат на почти всяко пишкане се мокрят бодита и ританки , с 3ката ни е идеално . И при нас снощи имаше повече хранения , макс на 2часа искаше гърда . При нас , ако каже че няма да спи в кошарата дори да го взема в леглото плаче , иска задължително на ръце . Странното е че вечерта сравнително лесно си спи сам в леглото , но през деня иска само на ръце . Сега разбирам как се отслабва след раждане , направих си принцеси в 11часа , още не съм закусвала . Joy
Вики с какъв слинг си ? Направи ми впечатление че доста го носиш , особенно през нощта . Как успяваш да го връзваш толкова бързо особенно когато ти се спи ? Аз все още се гледам в огледалото докато го слагам , а се опитвам през деня да го нося често .

# 432
Откъде поръчвате дрехи на бебенцата? По-точно от кои магазини сте най-доволни?

Аз имам от Н&М и другите дрешки ни бяха дадени, но почват яко да намаляват като бройка, защото ѝ омаляха и искам да се заредя с по-големи размери. 😊

# 433
Утре сме на консултация и ще я премерят, но само бодитата от Пепко са се свили, 68размер, а й опъват. Подобни проблеми с други марки нямам. Имам от Лидл, Н&М, Майорал, и някакви други от бебешки магазини.

# 434
Аз купувам от Пепко, от Синсай, от Waikiki, от HM. Но честно казано гледам на намаление от последните два. Имам малко от баткото,но той се роди прекалено малък и сега бебчо носи дрехите му за 3 месеца и в един момент ще се разминат в сезоните. В групи във Фейбук също пускат мами дрешки с етикето, които са им били подарени и не са обличани. Бодита и ромпъри само от Джордж. С баткото така и сега пак. Има една жена, която продава и от нея. Вчера даже поръчах три ромпъра 3-6 месеца за 22 лева

Откъде поръчвате дрехи на бебенцата? По-точно от кои магазини сте най-доволни?

Аз имам от Н&М и другите дрешки ни бяха дадени, но почват яко да намаляват като бройка, защото ѝ омаляха и искам да се заредя с по-големи размери. 😊

Общи условия

Активация на акаунт