ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 756
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • Русе
На нас 3ка памперси много скоро ще ни умалеят от сега съм се подготвила с 1 пакет 4ка.
Килограмите не отговарят,  на това което пише на пакета, но са късички вече.
Алтая с какви размери е Емили ? Стана ми интересно как 68размер са ѝ малки . Сина ми е едричък и дори бодита размер 62-68 са му големички . Вчера минахме на 3размер памперси , имам останали 6 памперса 2ки , но много пропускат на почти всяко пишкане се мокрят бодита и ританки , с 3ката ни е идеално . И при нас снощи имаше повече хранения , макс на 2часа искаше гърда . При нас , ако каже че няма да спи в кошарата дори да го взема в леглото плаче , иска задължително на ръце . Странното е че вечерта сравнително лесно си спи сам в леглото , но през деня иска само на ръце . Сега разбирам как се отслабва след раждане , направих си принцеси в 11часа , още не съм закусвала . Joy
Вики с какъв слинг си ? Направи ми впечатление че доста го носиш , особенно през нощта . Как успяваш да го връзваш толкова бързо особенно когато ти се спи ? Аз все още се гледам в огледалото докато го слагам , а се опитвам през деня да го нося често .

# 436
Как 3ка 😳 Ние скоро сменихме на 2ка. Ние ли не ги слагаме правилно тези памперси и не мога да разбера ако са ѝ малки 😃 Постоянно са под пъпчето, но не пропускат и т.н. Дори на педиатър като бяхме на 14ти тогава я питахме дали 2ка не ѝ е голямо (бяхме сложили за първи път) и тя каза, че са окей, но ако имаме и 1ца можа да ги употребим и тях.

Мерси за дрешките, ще видя и тези магазини да взема някоя друга бройка. Аз давам глас и за дрешките в Кауфланд, много ми харесват като материя. И не се свиват.

# 437
  • Вестерос
Откъде поръчвате дрехи на бебенцата? По-точно от кои магазини сте най-доволни?

Аз имам от Н&М и другите дрешки ни бяха дадени, но почват яко да намаляват като бройка, защото ѝ омаляха и искам да се заредя с по-големи размери. 😊
От пепко, уайкики Simple Smile
Имам от фб едни бодита с къс ръкав на Джордж, взех ѝ за 3-6 месеца, 9-12 месеца, че нямаше 6-9, от които исках. 7 бодита за 25 лв мисля ги продаваше жената.
И мен ми е интересно за бебе Емили. Ралица не е дебеличка, но е дълга, вече е някъде 62 см и този номер носи, въпреки че са ѝ широки леко, но на дължина са точно. А 68 ехаа Имам обаче няколко 56 размер, още ѝ стават. Явно зависи марката.
И аз бях взела 3-ка пуфис, че 2-ка ѝ пропускат някой път, но много над пъпа ѝ идват още.

# 438
  • Варна
Кестенче слинга е Слинг Caboo и един път го връзвам после само като потник го намятам отгоре и нямам проблеми. И аз ходя в банята, за да видя крачетата му дали са добре, но със самия слинг нямам проблеми със слагането.
 Сутринта ставам  и го слагам, така съм в готовност по всяко време да взема детето .
Случва се и да спя с него малко отстрани не са ми удобни халките ама желанието за сън е по голямо .
Буквално всичко правя с него до сега готвехме, пране оправях... само клякането ми е трудно ама справям се 😆😆
Ние сме на 2-ка на памперс премиум смених ,когато другия започна да пропуска често. Но 2-ка от Лидл са му големи  ,така че не зависи само от размера , но и от марката .
Веси знам, че не е но звучи забавно при тебе. Сигурна съм ,че се стига до крайни мисли (то при мен ги има 😁😁), но ще се справиш. Направо си представям как всеки заспива някъде, ние трима човека така спим ,който където го хване съня ,защото знае че ще е за кратко 😆😆
Днес на една лекция казаха да се хранят едновременно 🤷 аз едно дете трудно кърмя, а две не мога да си представя. И все бях чувала ,че не се будят едно друго, но явно не е така
А какво стана с тризнаците ни , нещо отдавна не съм срещала инфо за тях, там лудницата ще е още по голяма☺️

# 439
И аз се сетих за тризнаците.
Милата майчица сигурно няма време да стигне до нас,но ще се радвам да каже на бързо как са Simple Smile

# 440
  • София
Момичета, съжалявам, ако вече е коментирано: Фурлакис в кои седмици препоръчва преглед, знаете ли? Аз записах час, когато малкият ще е на 7 навършени, но мога да му пиша да го преместим.

Иначе дотук най-голямата ни драма с мъжа ми ще се окажат памперсите. Чувствам се не много умна 😅. Редовно изпуска някой и особено през нощта ми е мъка да му сменям дрехите и да го разбуждам. Не е винаги това, но достатъчно често, че да се чувствам, че нещо не правим оптимално. И клипчета гледах, и различни техники, различни марки памперси и размери...  И все тая. Не знам колко е нормално.

А относно режима, кърмя си все така на поискване. Успявам да поспя с прекъсвания, та не се и опитвам да внасям "ред" засега.

# 441
  • Вестерос
Зиги, сигурно не ги стягаш достатъчно, трябва да може да си вкараш пръстите. Аз като не стегна и изпуска.

# 442
  • Варна
При момчетата е често срещано ,защото пишкат нагоре . При мен през нощта понякога така става той като плаче, рита и на мен ми се спи и стават гафове. Аз се притеснявам да не му го стягам много, но като се изпишка от тежестта се отпуска . Иначе и ние все си мислехме ,че размера не е ок правихме всякакви и за сега от време на време се случва,но само през нощта

# 443
Здравейте. Моето момиче е почти изцяло на АМ. Преминах от аптамил на лактана био.
И сега се чудя, ако бебето е изцяло на ам трябва ли да даваме вода? Аз давам, пие малко.

Има силни колики и даже не може да се храни достатъчно. На 1м и 7 дни е. Максимум 80 изпива наведнъж. По често 60. Храня я често обаче и през ноща също.

Забелязах, че colief много и помага. Ако не сложа капките, рев.

# 444
Здравейте. Моето момиче е почти изцяло на АМ. Преминах от аптамил на лактана био.
И сега се чудя, ако бебето е изцяло на ам трябва ли да даваме вода? Аз давам, пие малко.

Има силни колики и даже не може да се храни достатъчно. На 1м и 7 дни е. Максимум 80 изпива наведнъж. По често 60. Храня я често обаче и през ноща също.

всяко бебе е различно , това че пие 60/80 не значи , че не се наяжда. Но ако реве и не се изхожда достатъчно ,може и да не се наяжда. Аз бих предпочела Аптимал пред лактана био. Тази марка много се харесва на бебета и мирише сладичко(Аптамил). Аз смених за картко от Фризолак1 на Хипп био , дъщеря ми която пиеше 120 смъкна на 70мл след няколко дни се усетих и се върнах на Фризолак1.

# 445
Зиги, ако не е от стягането, провери дали наистина всеки път вадиш къдричките на крачетата. Там пак стават големи гафове ако не са извадени 😊

Споделете повече за Аптамил пред Лактана.
При мен заради лично моя непоносимост към прясно мляко и по-лека такава към други млечни продукти ще се върнем за няколкото кутии на козето на Лактана да видим дали ще има разлика в коликите. Посетихме друга педиатърка, която ни го препоръча като вариант (каза или козето или НА мляко). Ако е имала и малката нетолерантност вече да знаем, но може да ѝ разтройва повече червата кравето така че ще пробваме. Тя е пила козе първата седмица, но нямаше колики за да помня 😃 Аз също съм така ако ям да кажем моцарела в салата мале как ми се подува корема, газове и дискомфорт.

# 446
  • Вестерос
И педиатърката ни, и гастроентерологът казаха да давам вода, щом е само на АМ, защото понякога скоро е твърдо и от недостатъчно течности, става и запек даже. В болницата се беше запекла именно, защото не й стигаше яденето и течностите.

# 447
Вашите бебоци хълцат ли ? И често ли? Томас през ядене сигурно хълца.  Много ми е гадно имам чувството, че го боли, а и че се връща млякото на горе Sad

# 448
Вашите бебоци хълцат ли ? И често ли? Томас през ядене сигурно хълца.  Много ми е гадно имам чувството, че го боли, а и че се връща млякото на горе Sad
Оо да с това хълцане и ние имаме проблем като започне няма спиране и мляко връща даже, особено вечер откачам по 10-15 минути си хълца.

# 449

Аз смених Аптамил с Лактама био, защото от Аптамила се запече. Започна да се изхожда нормално ама като започнаха едни колики, рев по 6 часа, нищо не помагаше. После реших да се върна на Аптамил и коликите спряха, изхождането си продължаваше до един момент. Сега взех Фризолак, колики все още не са се появили или са лекички понеже понякога се превиваше, но не плаче. Обаче още е запечен. Правих му клизма на няколко пъти..
Някоя от вас може ли да даде съвет за връщане на нормалното изхождане?

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 12:20 от Miriamm

Общи условия

Активация на акаунт