ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 742
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Ние имахме режим до преди 1 седмица. Спеше и ядеше горе долу по едно и също време. Не знам какво се обърка, но в последните дни тотално се развали режима. Може би защото се мъча да махна 7мото хранене. Единствено вечер имахме железен режим. До 20ч е изкъпана, до 20:30 сме започнали храненето и заспива след това.
Тази вечер издърпахме къпането и храненето в 19ч, за да е последно преди нощния сън. Е, няма такъв рев. За пръв път плаче толкова неутешимо, направо се засиня от рев. Само по памперс ѝ дадох 20мл да се успокои, за да я облека. Хапна, пи вода, помрънка малко и се отряза Joy Но и не беше спала близо 2 часа. Заспа си в 17ч. и щях да я оставя до към 18:30 да спи. Отидох да правя набързо вечеря, свекървата се качи и понеже виждаш ли ритала и тя да вземе да и говори и да ѝ люлее кошарата и то горкото се събуди. Усети, че скоро не е яла и нямаше приспиване.
Сега мисля към 23-23:30ч да я храня и дано спи после спокойно, а следващото хранене да е поне към 4:30-5ч, за да влезем в някакъв режим с 6 хранения. Стискайте палци Grinning
Иначе дори да е заспала за къпането я събуждаме, къпем, яде и пак заспива. Понякога още докато яде, понякога ѝ трябва малко помощ, но рядко заспива след 21-21:30ч.

# 541
И ние гледаме да е изкъпана до към 20ч, като се опитвам е и ние да сме вечеряли дотогава, че след това с мазане, гимнастика, хранене, оригване минават още час-два и на мен също ми се доспива. Аз обикновено я събуждам да суче на 4-5ч през нощта ако тя не се е събудила.

# 542
При нас започна са се оформя някакъв режим. Хранене през 4 часа, като това в 00 много често го пропуска. Като се събуди памперс, хапва още малко го занимавам и го слагам да спи (час - час и половина будуване), спане докато стане време за следващото хранене. Баня в 19:30, хапване в 20:00-20:30 и тука ми будува до към 22-22:30 (понякога доста плаче от колики), като заспи спи до към 4.

# 543
Здравейте. Бихте ли казали как се прави гимнастика за исхождания?
^правя гимнастика за газовете и тя се изхожда веднага.^
Здравейте момичета, не съм влизала скоро да ви чета. Нямам време незнам защо не ми стига Grinning вие сте писали по толкова много теми .
 Нашата бебка е на кърма , от няколко дена през нощта започна да прави паузи от по 5-6 часа, но снощи нещо не беше спокойна буди се през 2-3 часа и заспива на гърда .Коликите я мъчат от около месец като преди това имахме но те бяха отшумели ама като се разболя преди месец и от сиропчетата пак се появиха Angry
Пие пандичка, Лефакс и от 2 дена Колийф но няма май ефект , незнам . През деня когато спи се гърчи и стене от болка , има ли при някое дете такова нещо или да търся на друго място проблема ( може да не е колики). Изхожда се редовно по 2-3 пъти дневно и има много газове, но аз и правя гимнастика за газовете и тя се изхожда веднага.
Миналата седмица и поставихме ваксините и на двете крачета , много плака милата .
За памперси бяхте питали ,ние  имахме проблеми с Памперс започна да се изрива от тях и ги сменихме с Литъл Ейнджъл доволни сме даже сега ще преминаваме от 2- ка на 3-ка. Heart Eyes
През деня си седи на шезлонг в дневната при мен без проблеми, заглежда се в играчките имот седмица някъде си лапа пръстчетата или юмручето много е сладка ,не  гука много още, но се смее с глас редовно когато се е наспала ( много е смешна прилича на беззъба баба Simple Smile ).
Аз преди да родя бях 61 кг на височина 167 , влязох да раждам 72 кг , изписаха ме 60 кг и сега съм 65-66 кг. Незнам какво се случва с мен , понякога немога да се сдържа да не ям сладко или солено . Започнах много да ям и то по цял ден все нещо мляскам. Вярно е че кърмя но това не значи че трябва да ям като за двама. Въпреки че се ограничавам от видовете храна , не ям всичко заради коликите , но ям много глупости като кроасани, вафли , солети и други такива боклуци. Коремът ми е отпуснат и мекичък а като излязох от болницата беше се прибрал Cry .
Спирам до тук че стана много дълго . Хубав ден !
Има още какво да пиша , но ще е другият път Stuck Out Tongue Winking Eye

# 544
Аз забелязах , че ако малкия спи след 19часа (примерно ако заспи в 19:10) , после става супер сложно и целия режим се обърква . В идеалния случай трябва да се събуди в 19часа после да суче, малко усмивки , смяна на памперс , последно миене на дупе за деня ( или направо къпане) в 20:10 някъде кърмя , песничка , шъткане и сън . 2седмици след кърменето в 20часа се будеше чак към 1-2часа през нощта и после пак в 8 сутринта , но сега явно има скок в растежа , супер е кисел и през деня , събужда се с плач , и иска да суче в 20:00 после пак в 21:00 и накрая към 23:00-00 часа . Не го спирам, доста е изморително , но квот такова нека си суче , виждам че и на него не му е лесно през тези скокове , кисел е ,гадно му е , а и рефлукс май има , повръща след хранене , още се затруднява да изкарва пустите му газове , ако и аз го спра от кърмене или се опитам да сменям режима ще я втасаме съвсем . Аз пък се къпя сутринта . Той суче в 7:30някъде аз ставам ,пия кафе и после се къпя с бебефона в банята . Първите пъти излизах с шампоан на косата ,за да успокоявам , но сега съм супер бърза . За тоалетна още е супер сложно .
Веси не ги къпи всеки ден , не се тормози и с двамата мии дупетата и толкова . Щом заспиват преди вечерния тоалет , тогава опитай да дръпнеш  часа за вечерната рутина . С две само мога да си представя колко е сложно .
Аз не слагам малкия в активната гимнастика вечерта , явно му идва много цветна и го измаря и изнервя , тя е за през деня през най дългото будуване .

# 545
Ние също не къпем всеки ден, само дупе. Онзи ден опитах сама да го изкъпя, доста се поизпотих но пък не беше трудно много. Аз не обичам вечер да правя нищо и го къпем към 17:30-18;30 или даже по-рано ако е уикенда.А като свикна сама през деня ще си го къпя, че вечер да не ангажирам ММ. Масажи му правя за коликите час след храна, а цялостен пак през деня или когато е на кеф, за да не плаче. Макар, че вече така се кефи на масажа и стои и не мърда, а само охка и пъшка хаха.

# 546
Малката я къпем към 21:30-22:30 макс ( както дойде според храненето през деня ) , коликите като че ли бяха понамаляли , но тези дни пак се върнаха нещо , е не като преди , но 2-3 часа си поплаква .Все още няма режим на спане през ноща , НО пропускаме от 3 седмици храненето в 1 и се буди чак към 2-3-4 като легне в 22-22:30 .Понякога се буди и в 6( ставало е 2 пъти досега , но е яла по късно към 23:00) В момента пиша и ми е странно , защото снощи яде в 23:00, порева до към 00 и сега е 07:20 и още не е ставала 😃Иначе активна гимнастика главно сутрин като се събуди ( тя хубаво се събужда към 9-10 , през другото време само за ядене) Аз съм по цял ден навън с нея горе долу от 10:30 до към 19:00.Ходим в офиса , но там съм само аз и моята колежка и когато си искам я разхождам по няколко пъти до 19:00 , храня си я там , там също си има гимнастика и общо взето от понеделник до петък сме така .Миналата седмица бяхме на плуване -мноооого и хареса ,плува 20 мин , днес сме пак като казаха че днес ще е 45 мин .Иначе след къпане спа супер много дори се наложи след 5 часа непрекъснат сън да я будя да яде .

# 547
Здравейтее, не съм спирала да ви чета, но не успявам да ви насмогвам, за да се включа.

Лек ъпдейт за нас, все още сме с 2 бебета в къщи а третия ни 600 грамов шампион, вече е 3100 и скоро ще си дойде у дома.

За наше щастие имаме кротки бебета, нямат колики (което аз дължа на шишетата им, тъй като тяхния "випуск" от неонатологията нямат този късмет) спинкат по цяла нощ, но ги будя да се хранят все още на 3 часа, тъй като трябва да наваксват тегло.

Минахме всички задължителни за недоносените бебета прегледи ( кардиолог, пулмолог, невролог, офталмолог и т.н) и заключението е , че децата ни са здрави.

Излизаме на разходки често, по съвет на пулмолога, според която противопоказно е само  при температура от под - 10, мъгла, вятър и дъжд.

Някой попита за дрешки. Ние сме се запасили основно с ромпъри на марката Topolino.

Искам да ви похваля ел.люлките Chipolino Yoga, от както ги имаме пия сутрешно кафе, ходя до тоалетна и правя вечеря 😁

Искам да ви похваля и подложката/мрежа за вана на Sevy baby, къпя ги сама без проблеми.

Това за сега, бъдете здрави ♥️

# 548
MM happiness страхотни новини! Много се радвам за вас 😍 в групичката имаме едни малки герои ❤️ Дано в най-скоро време да се съберете всички вкъщи! 👶👶👶

# 549
  • София
MM happiness, толкова се радвам за хубавите новини от прегледите!

Чакаме да пишеш и че сте в пълен комплект скоро ❤️

# 550
Страхотни новини🥰 дано и 3тото щастие да се прибере скоро❤ възхищавам ти се,страхотно се справяш❤️ бъдете здрави

Здравейтее, не съм спирала да ви чета, но не успявам да ви насмогвам, за да се включа.

Лек ъпдейт за нас, все още сме с 2 бебета в къщи а третия ни 600 грамов шампион, вече е 3100 и скоро ще си дойде у дома.

За наше щастие имаме кротки бебета, нямат колики (което аз дължа на шишетата им, тъй като тяхния "випуск" от неонатологията нямат този късмет) спинкат по цяла нощ, но ги будя да се хранят все още на 3 часа, тъй като трябва да наваксват тегло.

Минахме всички задължителни за недоносените бебета прегледи ( кардиолог, пулмолог, невролог, офталмолог и т.н) и заключението е , че децата ни са здрави.

Излизаме на разходки често, по съвет на пулмолога, според която противопоказно е само  при температура от под - 10, мъгла, вятър и дъжд.

Някой попита за дрешки. Ние сме се запасили основно с ромпъри на марката Topolino.

Искам да ви похваля ел.люлките Chipolino Yoga, от както ги имаме пия сутрешно кафе, ходя до тоалетна и правя вечеря 😁

Искам да ви похваля и подложката/мрежа за вана на Sevy baby, къпя ги сама без проблеми.

Това за сега, бъдете здрави ♥️

# 551
ММ Хепинес, много много се радвам за вас! Дано възможно най-скоро сте си всички заедно! ❤
Много полезен съвет от пулмолога, защото аз все се чудя кога е “прекалено студено”, за да излезем. Според нашият педиатър е по-добре да не я изкарвам на под 5 градуса, но това значи зимата почти да не излизаме, а на мен не ми се струва редно така.

Аз вече като я оставям в активната гимнастика и започва да “говори” на играчките и имам време да се изкъпя с бебефона, а на следващото будуване или по-дълга дрямка и да сготвя.

Като ви чета и изглежда, че всички вече си влизаме в някакъв ритъм с бебоците, така че браво на най-добрите мами!

# 552
MM happiness толкова се радвам за теб и семейството ти🥰
Момичета,малко да се изфукам😄
Томас днес прави 2 месеца и тази нощ за пръв път яде в 00ч и после чак в 5 и малко 😊
Не че аз не бях будна от 4ч,защото за мен това не е нормално негово спане толкова време ,нооо ако не е било инциденто,  а си го прави всяка вечер ще свикна да спя отново🤣

# 553
  • Вестерос
Много се радвам и аз! Simple Smile Чудесна новина!

# 554
Hapiness и аз много се радвам за вас.Дано бързо и малкия юнак да си приберете у дома  .
Днес мериха моето и за два месеца е качил 1.700кг,а според  моя мъж е шишо. 🤣
Сложихме Ротавирусната ваксина.Другите ще отложим  със седмица,две.
При нас проблем е  гърченето след  храна.Така се гърчи и постоянно се буди.Явно са колики и съответно спи супер неспокойно.Не знам кога ще дойде и моето време като легна в 00 и да спя до 6ч без да ме е събудил  7474 пъти и без да съм го гушнала да спи в мен.

Общи условия

Активация на акаунт