ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 749
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Здравейте. Някой знае ли кога изплащат тази еднократна помощ за раждане на дете/второ дете?
Подадох заявление в социална служба още 5 януари все още няма превод.

Казаха до 15 февруари Simple Smile.

# 526
Интересно ми е по колко пъти се изхожда вашата принцеса? Къде го събира това цялото количество? И ние даваме по 150 вече но не го изяжда винаги.
По 2, понякога и 3 пъти за денонощие. И на мен не ми го побира акъла това количество... През ден-два успяваме да ограничим до 6 хранения.

Оо, не я будя въобще вече. 20ч най-късно е изкъпана, до 21ч е яла и вече когато се събуди. Понякога в 1ч, понякога до 3ч спи спокойно и не огладнява. Тази вечер яде в 20ч, в 1ч. и в 5ч. и сега малко трудно удържа 3те часа до 8ч.
Опитвах в 20ч и в 00ч да яде, за да не търси до 5-6ч примерно, но не се получи и я оставих. Правила е и по 6часа пауза от храненето след баня. Пробвах и да намаля количеството, но по-често да ѝ давам.. И това не приема. Flushed

# 527
Аз също  смятам да почна да давам  по 150мл+5лъжици АМ.Така сигурно ще хапва по-рядко нощно време.Вече успява да издържа два пъти по 5часа без храна.Снощи яде 00.30 и сутринта до 6,но давам бибата и така се уняса иначе надали ще издържи. Искам без бибата да си държи и да не търси мляко.
Също спи доста  неспокойно,хем е до мен.Така и на мен ми и трудно и общо взето си прекарвам нощта във Фб или Гугъл.

# 528
  • Вестерос
Здравейте. Някой знае ли кога изплащат тази еднократна помощ за раждане на дете/второ дете?
Подадох заявление в социална служба още 5 януари все още няма превод.
Февруари ги очаквай.
Аз подадох началото на декември и януари ми ги изплатиха.
meri.d.3 и аз къпя до 20 часа най-късно,  тогава хапва и после в 23 часа яде и вече ляга за нощен сън. Събужда се 5, 5 и нещо, после в 9, 9 и нещо.
Аз ѝ давам от вчера така: правя 130 мл вода и слагам 4 лъжици и половина някъде. Става 140 мл като количество. За нейните кг по формулата така излиза. Кг делено на 6 и после делиш на 6 хранения. Бях почнала да ѝ правя по 150 с 5 лъжици, стана към 170 мл, изяждаше 160 мл и след това връщаше повече. Явно ѝ идва много още.

Edelvais123, аз пък спя по-спокойно като е до мен. Слагам я по настрани от мен. Вече поредна вечер я намирам се е завъртяла леко по диагонал, главата и ръката ѝ да е до възглавницата ми Grinning Явно иска да ме усеща детето. ММ е болен от петък и съм го изолирала в спалнята, ние спим с нея в хола. Слагах я първата вечер в некст ту ми-то до мен, рева и не заспиваше дълго време. Взех я при мен на дивана и за минута заспа.

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 11:27 от Tiffany А

# 529
Моята бебка си откри ръцете, яката си смуче юмручето, не признава биберэна нищо. При вас как е? Седят ли на люлки гимнастики

# 530
Tiffany А я пак кажи тази формула за кг и милилитрите, че нещо не можах да разбера😁

Аз Томас също го слагам при мен и като се напъва, че го боли корема сш слагам ръката отгоре, той се успокоява и заспива и аз с него Simple Smile Иначе прави интервали през ноща до 4ч и половина най-много.

Относно гимнастиката на Томас му е интересна вече, сменям играчките и гледа  Simple Smile В шезлонга го слагам, но или се изнервя след 10тата мин или заспива 😄

# 531
Формулата е хубава, ще се опитам да ѝ "наглася" времево 6те хранения за 24 часа пък да видим дали ще ми се получи Grinning
Пример: Йоана в момента е 5,400:6 = 900мл, което разделено на 6 хранения е по 150мл.

Ние коликите ги успокояваме по корем върху моята или на баща ѝ ръката, или на рамо, шш-кане и обикаляне на стаята. При нас не е много страшно и минава за около половин час +-10мин. През нощта се е случвало 2-3 пъти да е много неспокойна, пръцка и се стряска. Взимам я на спалнята и за 2-3 минути заспива. Ако не заспя и аз, я връщам в кошарата, но ако остане - спи без да шава.

Подариха ни разкошна активна гимнастика, но още не ѝ обръща много внимание. Влюбена е в една обикновена плюшена звездичка с мелодия. Въртележката над кошарата също я заглежда, но е с навивен механизъм и я прецаках Joy сега съм поръчала нова - с батерии. В шезлонга заглежда дамаската, но не е кой знае колко впечатлена.

Едва вчера се сетих, че леглото ѝ има люлеещ механизъм Joy отключихме го и о, чудо - отново започна да заспива там, а не на ръце или хранейки се.

За облеклото бяхте коментирали.. Моето момиче въобще не е зиморничаво. В началото държахме 23 градуса през деня, за баня 25 и през нощта най-малко 20. Обаче откакто се опъпчи на 15-16тия ден разбрахме, че не ѝ е хубаво толкова топло. Вече през деня сме на около 20 градуса, а вечер падаме и до 16-17. Спи с тънък спален чувал и гащеризонче, или зимен с боди и чорапки. Ами когато и да я проверя все е топличка и вече няма пъпки. Шегуваме се, че мръзнем заради нея, но по-добре така, отколкото да се изнежи. И без това времето не ни позволява да излизаме, все е ветровито. Досега 3-4 пъти съм я изкарвала на терасата за по 10-15минути.

# 532
Аз имам чувството, че нашата или я изнежихме или е наследила от мен и в студ не вирее. Държим 22-23 и ако не е с две одеала не заспива. Преди малко точно рев, не е памперс, не е топло/студено, не е ядене, търпяхме, търпяхме, сложих още едно одеало и нокаут. А иначе и по къс ръкав може да стои по някога. Не мога да ѝ свикна още 😃

Нашият стерилизатор е на Кикабо с опцията за сушене. Стерилизация+сушене е 60мин (Филипса е 45мин), ама ММ се запъна и не даде да дадем 130лв отгоре за тия 15мин 🥲😄

# 533
Здравейте момичета, не съм влизала скоро да ви чета. Нямам време незнам защо не ми стига Grinning вие сте писали по толкова много теми .
 Нашата бебка е на кърма , от няколко дена през нощта започна да прави паузи от по 5-6 часа, но снощи нещо не беше спокойна буди се през 2-3 часа и заспива на гърда .Коликите я мъчат от около месец като преди това имахме но те бяха отшумели ама като се разболя преди месец и от сиропчетата пак се появиха Angry
Пие пандичка, Лефакс и от 2 дена Колийф но няма май ефект , незнам . През деня когато спи се гърчи и стене от болка , има ли при някое дете такова нещо или да търся на друго място проблема ( може да не е колики). Изхожда се редовно по 2-3 пъти дневно и има много газове, но аз и правя гимнастика за газовете и тя се изхожда веднага.
Миналата седмица и поставихме ваксините и на двете крачета , много плака милата .
За памперси бяхте питали ,ние  имахме проблеми с Памперс започна да се изрива от тях и ги сменихме с Литъл Ейнджъл доволни сме даже сега ще преминаваме от 2- ка на 3-ка. Heart Eyes
През деня си седи на шезлонг в дневната при мен без проблеми, заглежда се в играчките имот седмица някъде си лапа пръстчетата или юмручето много е сладка ,не  гука много още, но се смее с глас редовно когато се е наспала ( много е смешна прилича на беззъба баба Simple Smile ).
Аз преди да родя бях 61 кг на височина 167 , влязох да раждам 72 кг , изписаха ме 60 кг и сега съм 65-66 кг. Незнам какво се случва с мен , понякога немога да се сдържа да не ям сладко или солено . Започнах много да ям и то по цял ден все нещо мляскам. Вярно е че кърмя но това не значи че трябва да ям като за двама. Въпреки че се ограничавам от видовете храна , не ям всичко заради коликите , но ям много глупости като кроасани, вафли , солети и други такива боклуци. Коремът ми е отпуснат и мекичък а като излязох от болницата беше се прибрал Cry .
Спирам до тук че стана много дълго . Хубав ден !
Има още какво да пиша , но ще е другият път Stuck Out Tongue Winking Eye

# 534
meri.d.3-Какво мляко давате и какъв пробиотик и/или капки? Нашият Матей не се изхожда редовно откакто минахме от Хип на Аптамил органик. И нашия си откри ръчичките и аз даже се радвам, че си ги хапе, защото така пуска бибата за малко, а и така сам се успокоява, когато нещо го мъчи.

# 535
  • Вестерос
Отдавна си смуче ръцете, бях чела, че в 6-та седмица се появяват слюнките и почват да си смучат ръцете, за да си помогнат да преглътнат слюнките. Понякога Ралица даже си смучи палеца Grinning Иначе седи в шазлонга, много ѝ харесва, заспива там също. Вчера излизах за малко и тя е спала 2 часа и половина в него. Има висящи едни звезди гледа ги и се опитва да ги пипа. На активната не ѝ е интересно още, но аз малко съм я слагала. Писва ѝ след 5 минути.

Формулата е 1/6 от грамовете на детето, делиш на 6 хранения за деня и така получаваш количеството мл ам. Пример 5000 гр. делиш на 1/6, полученото делиш на 6 хранения и става 140 мл.

# 536
И при нас е същата история с ръчичките все гледа да я на бута в устата 😁 много е смешна. А иначе ние в нас сме 23, 24 градуса сякаш и е добре. И аз да се похваля снощи яде в 12 и се събуди в 6 чак не можах да повярва, хапна и пак заспа и така до 10 аз все още и давам по 120- 4 лъжички и понякога връща по малко и се чудя дали не и е много щом връща 🙄 а ми се искаше вече да минем на 150

# 537
IRusinova, на фризолак сме, но то си е до организъм мисля.
Инфакол слагам в млякото, а Биогая ѝ давам сутрин или следобяд. Донесоха ми инфаколик (гръцки инфакол).. Ами определено има разлика. Едвам измивам биберона, толкова е мазен. Понякога се изхожда веднъж на ден, а днес на обяд преди и по време на хранене стабилно си напълни памперсите, следобяд отново.
Оо, и Йоана започна да се плюнчи, но ръцете като че ли само ако е гладна ги смуче и то палеца.

# 538
Момичета, успявате ли да направите режим със спането и къпането? Моите близнаци спят точно преди вечерния тоалет и след това ми спират тока до полунощ. Не знам как да ги държа будни преди банята като са кисели, спи им се и мрънкат. Като се събудят в 20 ч и са гладни. Трябва да ги нахраня, иначе плачат много. И понякога прескачаме къпането. Мия само дупетата. От утре таткото тръгва на работа. Не знам как ще се оправям сама. Не че той много ми помагаше, но самия факт, че е в нас ме успокояваше. Сериозно се притеснявам за психичното си здраве. Joy
Усещам, че ще се сдухам съвсем с тези бебета по цял ден сама. Не мога да вляза до тоалетната спокойно, да не говорим да се изкъпя. И как ще направя вечер да не го будя , за да се наспива за работа. Направо ми е пълен филм. Пре нощта като се събудят и е хаос. Вземам едното бебе, нося го в другата стая, за да не събуждаме брат му. Местя повивалници, правя мляко. През това време има плач, докато сменям памперса и правя млякото. Направо не знам какво ще правя.

# 539
  • Вестерос
Имаме някакъв режим само за вечерното спане. Ако е заспала за къпането и аз прескачам. Гледам обаче преди да стане време да я сложа по корем, в активната гимнастика, песни, танци поне половин час, после къпане и ядене.
Аз като бях сама гледах да се къпя, ям, тоалетна като заспи дълбоко и скоростно действам. Къпането основно обаче е вечер като не съм сама. Случвало се е с шезлонга да си я нося пред тоалетната Grinning Една позната се къпеше с бебефона. А за плача, Ралица поне не реве като ѝ сменям памперса, много рядко, ако е много гладна, а сме се забавили, тъй като се е наакала или редовният ѝ номер да се изпикае, докато сменям. Като ревне я оставям да реве и си върша работата по смяна, приготвяне на ядене.

Общи условия

Активация на акаунт