ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 760
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
  • Русе
На мен ми дойде  Confused
Мамите,които не кърмите дойде ли ви цикълът?Минаха два месеца и все още нямам. Имах едно зацапване леко червено-кафяво за ден,но не смятам да е било такъв слаб цикъл. Докторката каза,че вижда фоликул уж и да чакам ,но мина време и нищо.

# 511
На мен ми дойде на 38мия ден от секциото и продължи 8 дни сравнително обилно и не по-болезнено от преди, но и аз малко кърмих.
Сега ще изчакам може би следващия цикъл и тогава при АГ, тъкмо ще мога спокойно да оставя малката при майка ми. Досега за по час-час и половина съм излизала и свекървата я гледа, но за по-дълъг период предпочитам да е с другата баба Grinning
Нослето го чистя с ел. аспиратор за нос, като преди това капвам по няколко капки физиологичен разтвор. Сутрин и вечер е задължително при нас. На парно сме, въздуха не е много сух, но си образува сополчета и започва да прихърква.
Коликите още си ни мъчат, но сме едва на месец и половина. В комбинация с уроки, вчера беше ад докато се усетя и се обадя да ѝ баят. Който вярва в такива неща, ще ме разбере.
Аз вече се чудя какво да я правя.. Все е гладна. Изяжда по 150мл почти на всяко хранене, не повръща, че понякога и още иска. Вода пие по 100-150мл на денонощие. Опитвам се поне 7мото хранене да премахнем, но не се получава. Вечер си спи спокойно и от 20ч.-20:30ч до 8ч. Се храни през около 4-4.5 часа, но през деня е гладна като вълче. Първия месец наддаде 1.600, а сега (2 седмици по-късно) е още +800гр. и вече е 5.400.
Не знам до колко да се водя по нея. Не искам да я държа гладна, но и да не ѝ разширя стомахчето.

# 512
Кестенче ти къде живееше? Много се зарадвах, като прочетох как се правят курсове за физическа активност на родили жени! И то след одобрение от акушерки! Така трябва да бъде.
 В България сме още далеч от това...
Аз наскоро изкарах курс за тренировки преди и след раждане, и вече съм сертифицирана. Беше проведен от полския университет в Гданск, и много съм се надъхала да започна тренировки на живо в София! Засега обаче ще е онлайн, заради липсата на време покрай бебчето.
Ако някоя мацка има въпроси относно сваляне и фигура, свържете с мен, нищо няма да ви взема😅 За мен ще е удоволствие!
Общи съвети мога да ви дам, но е най-добре да е индивидуално, защото всеки човек е различен😊
Аз лично имам още 7-8кг да сваля цялостно, но корема почти го прибрах с тези упражнения:  https://www.instagram.com/p/CnB-KYroeQ6/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Съжалявам, ако се повтарям😅

# 513
Ели, та ти изглеждаш прекрасно! Още предишния път те последвах в инстаграма и правя упражненията за диастазата. Когато си оправя и храненето, ако имам въпроси, ще ти пиша.
На преглед при АГ се ходи до 30дни след раждането(поне зо тогава важи направлението за майчина грижа). Аз отидох на 43ден, погледна ме с ехограф ш каза след първия цикъл да отида пак за обстоен преглед.

# 514
  • Русе
Това е другото което си вземах от там. Любими са ми вече. Много е удобен.
Не ми дава да кача снимка, по късно ще опитам пак.
https://shaperfit.bg/products/diosa-sports-bra/?utm_source=share&utm_content=A012

Не знам коя мама пусна линк за оформящи шорти, но наистина страхотни. .наложи ми се да изляза без детето , т е нямам оправдание за външния си вид 😁, но с тях се чувствах много добре .ще си седя и вкъщи с тях , взех си бюстиета за кърмачки, които са ми по удобни от сутиените и целите потници.

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 16:34 от annchi

# 515
meri.d.3-Толкова много изяжда, а имате още седем хранения? А аз си мислех, че ние ядем много. Интересно ми е по колко пъти се изхожда вашата принцеса? Къде го събира това цялото количество? И ние даваме по 150 вече но не го изяжда винаги. Коликите при нас вече ту ги има ту ги няма, отминават и това е, хич няма да ми липсват.

# 516
elistoy В Германия съм аз . Тук цялата система и подхода са по различни . На мен за това ми е интересно да чета как е в България . Много хора си мислят че тук системата “претупва” и е бавна , но когато вникнеш всичко си има смисъл . Аз нямам за сваляне , никога не съм гледала кантара и за ме той не е показателен . Но съм доста отпусната , корем , крака , дупе даже и ръце .  Трябва да започна да правя упражнения ама … да видим кога ще стане

# 517
IRusinova нашите бебчета са родени на една дата, та ще се надявам и при нас да понамалеят скоро поне Simple Smile

# 518
Момичета, бях взела от братовчедка ми стерилизатор, но се развали. Сега трябва да купуваме нов. Какъв бихте препоръчал?

# 519
  • Вестерос
На мен ми дойде на 47-ият ден след секциото, кърмих двайсетина дни. Как почиствате нослето на бебето? Купила съм аспиратора на НУК но нищо не изтегля.
Kaпя физиологичен разтвор, две, три капки в ноздра, изчаквам малко и така дърпам. Моят е най-обикновен с уста да се дърпа.

Като дете много ме урочасваха. Вярвам донякъде аз. След погачата ѝ мих лицето със светена вода Grinning Че орева вечерта, а по принцип така не беше ревала.

Мери
, като спи вечер спокойно как се храни, ти ли я будиш или тя сама? Аз вече отдавна не будя Ралица като преди на 4 часа. Оставям си я сама да се събуди. Вече ѝ давам последно да яде 11, 11 и нещо и сутрин 5-6 ми се събужда за ядене. Като цяло е спокойна, само снощи до 2 и нещо рева, че не беше хубаво акала и като се изака и заспа до 9 часа сутринта. В 5 и нещо само примрънка за ядене, ама яде и спа. За 15- мл количество даже пишат да е 5 пъти на ден.

Мириам, аз съм с един 3 в 1 на Cangaroo, доволна съм, не суши обаче. Като ги изкарам са с конденз и аз ги сплаквам с водата за АМ и наливам веднага вода в тях и правя АМ. Все още не съм ползвала функция за готвене на пара или за топлене.

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 19:17 от Tiffany А

# 520
  • София
Аз имам Лорели с функция сушене и съм доволна. Обаче е обемен.

Тези оформящи сутиени подходящи ли са за кърмачки? Аз не мога да търпя нищо да ми докосва зърната, та май не са за мен :Х.

# 521
  • Варна
Стерилизаторът ни е на Philips с опция за сушене . Не сме на АМ и не ми се налага много често, но буквално го вкл и след  малко нещата са готови за употреба.

# 522
Не става дума за тинейджърските години, а за бебешкото "откриване" на собственото тяло. Според лекарите, най- естествено и безболезнено ставало по този начин. Може да са пълни глупости за вас, но не идват от мен, а от специалисти. Споделих каквото знам.
Това са пълни глупости! Ще разчитате на самозадоволяването на детето ли? Забелвайте си го от бебе. Това е най-разумното, което ще направите! Да не стане на 15г и да го водите при уролог за обрязване и провален първи полов акт. Или пък като порастне да го бърникате да видите дали си е играло детето достатъчно... стига, звучи абсурдно само като го пиша 😀
Неонатолозите казаха, че не се забелва. При ежедневният тоалет съвсем лекичко да го дръпвам, за да почистя със физиологичен разтвор, а после той като започне да се открива и да си играе, от само себе си ще се забели полека чрез играта.
Въпрос към мъжките мами - говорили ли сте с педиатъра дали се забелва?

# 523
И аз четох доста за пишлето и наистина вече се отрича това забелване. Нашата педиатърка също го отрича, а е с над 30г. мед.опит. Ние сме със стерилизатор Томи Типи, спуквам го от работа. Всичко има конденз после и ги слагам на сушката на Нук (не че има време да изсъхнат добре😃) Това е най-ползваният уред вкъщи.

# 524
Здравейте. Някой знае ли кога изплащат тази еднократна помощ за раждане на дете/второ дете?
Подадох заявление в социална служба още 5 януари все още няма превод.

Общи условия

Активация на акаунт