ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 753
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Ние сложихме Хексацима + ротавирусната. След месец на следващата консултация ще слагат и пневмококовата + втора доза ротавирусна.

С ММ правихме опит за нежни ласки, но изпитах сериозен дискомфорт и сега не знам кога отново ще се престраша. Но когато стане ще се пазим с кондом. АГ многократно ме предупреди, че липсата на цикъл и кърменето не са абсолютно никаква гаранция.

# 466
Въпрос към мъжките мами - говорили ли сте с педиатъра дали се забелва?

# 467
Неонатолозите казаха, че не се забелва. При ежедневният тоалет съвсем лекичко да го дръпвам, за да почистя със физиологичен разтвор, а после той като започне да се открива и да си играе, от само себе си ще се забели полека чрез играта.

# 468
Това са пълни глупости! Ще разчитате на самозадоволяването на детето ли? Забелвайте си го от бебе. Това е най-разумното, което ще направите! Да не стане на 15г и да го водите при уролог за обрязване и провален първи полов акт. Или пък като порастне да го бърникате да видите дали си е играло детето достатъчно... стига, звучи абсурдно само като го пиша 😀
Неонатолозите казаха, че не се забелва. При ежедневният тоалет съвсем лекичко да го дръпвам, за да почистя със физиологичен разтвор, а после той като започне да се открива и да си играе, от само себе си ще се забели полека чрез играта.

# 469
Тукашните педиатри казват да не се забелва . Изобщо пишлето да не се пипа ,освен за почистване разбира се. Аз когато попитах за забелване ме погледнаха толкова уплашено и ми казаха , че това е стара и отхвърлена от тях практика . Аз слушам и изпълнявам , а и аз също не искам да забелвам ,според моята си логика и според това което попрочетох . Незнам кое е вярно и кое не и изобщо има ли правилно или грешно .Аз няма да забеля пък да видим времето ще покаже дали е правилно или не .

# 470
  • София
Разпитвала съм родители в чужбина, досега не съм чула в друга държава да се препоръчва забелване. Тук също вече все по-рядко.

Информация за забелването има доста в тази статия и ми звучи разумно: https://kidso.bg/mamapedia/zabelvane-pri-bebe-momche-vizhte-kakv … t-speczialistite/

# 471
И аз мисля, че не трябва да се забелва, но някой от нещата, които педиатърката казва са от старата школа и се зачудих дали ще си имам проблем с това.

Отделно ММ иска да забелваме, тъй като той е имал проблеми с това като малък- надявам се да постигнем компромис по този въпрос.

# 472
  • Варна
Аз ходих на лекция с уролог по тази тема. Препоръча да се забелва по-малко, защото последиците са жестоки. Сега не помнят, но като пораснат ще имат болезнено спомени. Стига се дори до оперативна намеса. .нашата педиатърка подкрепи този метод и на 6-ят месец ще ни прати на уролог , ако се налага хирургическа намеса да е тогава.
Иначе и уролога сподели за този метод дето само като порасне, но трябва да се започне от някъде и това сме ние. Вечепо време на баня леко го забелваме.

# 473
  • Русе
На мен повече ми харесва материята на дрешките lupilu от Лидъл.
Как 3ка 😳 Ние скоро сменихме на 2ка. Ние ли не ги слагаме правилно тези памперси и не мога да разбера ако са ѝ малки 😃 Постоянно са под пъпчето, но не пропускат и т.н. Дори на педиатър като бяхме на 14ти тогава я питахме дали 2ка не ѝ е голямо (бяхме сложили за първи път) и тя каза, че са окей, но ако имаме и 1ца можа да ги употребим и тях.

Мерси за дрешките, ще видя и тези магазини да взема някоя друга бройка. Аз давам глас и за дрешките в Кауфланд, много ми харесват като материя. И не се свиват.

# 474
Ох, темата със забелването ми е много болна, защото чета най-различни и то противоречиви мнения (включително и от лекари), та съм се видяла в чудо. Бебето е на 2 месеца, все още не съм правила нищо по въпроса…

# 475
Ние в банята го забелваме ,но дали въобще правим нещо не знам.ММ се оправя,там не пипам. Иначе после ще трябва да го реже уролог и боли доста от други мами знам.
За кекса само с презерватив,но засега желание няма.Не кърмя,но и цикъл нямам.Нещо прокървих около 50-я ден на бебето ,но беше за 1 ден.Съмнявам се да е било цикъл.Би трябвало вече да ми дойде вече,но защо го няма нз.
За ин витро мамите ,ако не исвате  скоро второ се пазете.Около мен  дами с години безуспешни опити,раждат едно ин витро и после забременяват нормално веднъж,че и два пъти. Няма нищо лошо в това,но ако сте били секцио e хубаво  малко да се изчака. 😉

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 12:25 от Edelvais123

# 476
Относно забелването: ние от близо месец вече всяка вечер след баня забелваме по малко. Педиатърката ни посъветва да го правим, а и преди това бяхме проучили и съветвани от приятели да го правим, защото наистина може да има сериозни болезнени последици след време, които да останат травма на детето.

# 477
За забелването не мога да се включа, че нали сме с момиче. На мен притеснението ми беше да не ѝ се появи течение. Пу - засега нямаме проблем.
За интимността - последно няколко дни преди да родя (секцио) бяхме близки. Сега имам желание, но изчаквам да ми свърши. Не кърмя, имах лохии до към 40тия ден и почти веднага след това ми дойде. Вече ми е 8ми ден, но изглежда ще приключва. Не знам как ще се пазим за напред. Преди години бях на противозачатъчни +прекъснат акт и нямах проблеми. След това и презервативи сме използвали.. ами няма такова мъчение. То са презервативи, то са лубриканти... Не ми се занимава отново като че ли, но ще видим..

# 478
Момичета, да сте използвали клизма/свещички за бебетата - коя и от къде? Май ще ни се наложи, не е акал от вчера сутринта.. а явно не му е много комфортно.

Аз кърмя, но още не съм стигнала до това да трябва да кърмя навън. Ако излизаме се съобразям и кърмя преди това.

И аз кърмя,два пъти прибягнах към клизма. Когато са на кърма усвояването е по голямо и съответно няма какво да изходят. Лекарка ми обясни да не насилвам нещата с клизма и други методи. Започнах да я оставям и си ака сама на 2,3 дни ,което било нормално

# 479
  • Вестерос
Забелването беше моят страх, ако имах момче.
На мен вчера ми дойде и наистина е една идея по-силно.

Общи условия

Активация на акаунт