ДЕКЕМВРИ месец мина вече, гушкаме си вкъщи малкото човече -- тема 1

• 22 763
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, да сте използвали клизма/свещички за бебетата - коя и от къде? Май ще ни се наложи, не е акал от вчера сутринта.. а явно не му е много комфортно.

Аз кърмя, но още не съм стигнала до това да трябва да кърмя навън. Ако излизаме се съобразям и кърмя преди това.

# 376
  • Варна
Кестенче все повече прилики намирам с тебе. И аз обичам да пътувам и нощния живот (нощна птица съм и сега ми се връща с детето 😁). Ние сме планували март ходено до Варна, април Великден в Копривщица, лятото със сигурност до Варна може и някъде ма южното черноморие и октомври почивка в Турция. Та съм много смела в плановете понеже миналата година пътуванията ни бяха много малко (основно Варна-София) и искам да наваксаме 😆
Явно трябва да отложат захранването всички казвате кърмачета към 6 мес дано да имам кърма до тогава.
Не се притеснявам да кърмя навън сега в студено и гледам да не ми се налага, но по принцип не мисля да се спирам (ест ще се покривам с нещо, но няма.да хвърча до вкъщи при нужда)
А за пазенето на ушите като бяхме на спа понеже ми беше голям пояса на главата и малко му се мокриха ушите и ест се притесних , но казаха че няма проблем при плуване ги потапяли целите без да пазят ушите.

# 377
Момичета, да сте използвали клизма/свещички за бебетата - коя и от къде? Май ще ни се наложи, не е акал от вчера сутринта.. а явно не му е много комфортно.

Аз кърмя, но още не съм стигнала до това да трябва да кърмя навън. Ако излизаме се съобразям и кърмя преди това.
Ние днес бяхме така и почистих връхчето на термометъра с вряла вода , после го намазах със преварено зехтиново олио(преварено си го имам ,защото я мажа с такова) и така я накарах да се изходи . Това ми е за втори път и все има успех не я ровипкам ,много да не и е гадно и се изхожда веднага след 5мин.

# 378
Вики е не , и ние мислим края на септември или началото на октомври да сме в Турция . Grinning Във Варна ще съм някъде лятото , но незнам кога точно . Все си мислих че малкия ще се роди на 8.12 ама на , подрани с ден .
Аз не бих бързала с клизмите , мисля че беше нормално да не ака до три дни ,но не съм сигурна все пак . Затопляй коремчето, прави масажи , върти крачката като колело , сигурно си ги правила вече по няколко пъти ама ..
Кадерай как го преваряваш този зехтин ? Колко често мажеш Айлиз с него и в какво го съхраняваш ?

# 379
Кестенче, благодаря за отговора, ще спра да се притеснявам, че хапва само от едната страна на хранене. Нямам дискомфорт, запушване или болки. Вече и напрежение като че ли нямам като се напълнят, а мляко има, изтича от устата и го виждам и чувам. 😁

Това с термометъра е опасно, с първото бебе педиатъра специално ме предупреди - каката имаше запек и когато звъннах на док., ми предписа бебешка клизма, каза да не си и помислям да ползвам термометър, че може да се перфорира и да стане беля. Взех клизмата, и след минутка напълни памперса без никакви усилия. Беше около 40.ден, от тогава зная, че по това време се очаква забавяне в изхожданията.
Днес бяхме на детски рд за първа годинка  в ресторант, оставих малката на майка ми, и когато отидохме, гостите бяха малко на брой, около 30човека в целия ресторант и бяха или бременни, или с бебета. В събота пък кръстихме Емили и се събрахме в ресторант отново -нашите, свекърите и кумовете. Добре че на мястото не се пуши, та има малко хора в залата. Това са ми двата пъти, които сме били сред хора, дано не сме прихванали нещо. То и каката може да донесе нещо от училище, та стискам палци и се моля да ни подмине.
Аз съм кърмила навън веднъж-2пъти с първото дете. Покрита естествено, но сега като че ли ми е по-притеснено. Работата ми е такава, че много хора ме познават, живея в малък град и този път съм по-резервирана. Естествено, че няма да държа детето си гладно, но бих предпочела да се прибера и да я нахраня и пак да излезем. Сега ми се е случвало навън да кърмя, но само в колата. Прозорците са затъмнени и не се вижда. Но в завединие, или на пейка в парка не смея.

Последна редакция: вт, 24 яну 2023, 23:35 от Altaya

# 380
Алтая, честито ти християнче! Да е здрава и благословена!
Аз също кърмя от едната гърда от втората седмица насам (вече над месец и половина) и отдавна се регулираха. Както Кестенчето е написала, в началото на храненето теква и другата но само няколко капки и спира. Като правих консултация с Хедра ме посъветва един път на ден (следобед или вечер) да предлагам и втората гърда, но досега тя все си се нахранва. Понеже почна да прави по-дълги паузи вечер и реших тогава да се цедя и да замръзявам по 100тина мл.

Относно пътуванията, ние вече планирахме едно в края на февруари и лятото на южното черноморие.  Ние също много пътува(х)ме с ММ, потеглями сме без цел и посока посред нощите ей така за кефа. Сега се бъзикаме, че ще направим и бебка Патиланче. 🤗 

Аз също мисля да кърмя покрита навън, когато се наложи. Досега излизаме за по няколко часа или сме в колата и там кърмя, но ако се случи навън, не виждам нищо срамно, нито смущаващо. Има далеч по-неприемливи неща, които се случват в обществото ни и на никого не му дреме. Ако на някой минувач му е странно, да не гледа.

# 381
  • Варна
А трябва ли само от едната гърда да се храни? Аз му давам по малко и от двете, като винаги се задържа повече на лявата, но от дясната винаги тече по малко като наближи времето за хранене .

# 382
Аз винаги давам и от двете. От консултацията миналата седмица имаме по около 13 хранения на ден, като се опитвам да давам и двете  поне по 2 пъти,  но заспива и доста често е само по 1 път за 10тина минути на гърда (5-6 минути активно сучене).

За изхождането - правя колелото, масаж на корема , топла вана, но не помагат или просто няма какво да се изходи , но се притеснявам. Доста често пръцка, особено след като спрях еспумизана и взех инфакол-а

# 383
Мамчета, вашите бебчета задавят ли се? Какво правите в такъв случай?

Нашият лакомник започна все повече да се дави, дори стигнахме до бърза помощ, защото посиня и не се от кашля, сега осъзнавам че в колата си беше спокоен, движеше и дишаше. От тогава съм на тръни и при всяко задаване се стресирам. Ще ми е полезна всякаква информация.

# 384
Аз винаги давам и от двете. От консултацията миналата седмица имаме по около 13 хранения на ден, като се опитвам да давам и двете  поне по 2 пъти,  но заспива и доста често е само по 1 път за 10тина минути на гърда (5-6 минути активно сучене).

За изхождането - правя колелото, масаж на корема , топла вана, но не помагат или просто няма какво да се изходи , но се притеснявам. Доста често пръцка, особено след като спрях еспумизана и взех инфакол-а
Точно инфакола запича след време и аз го давам.
Викиту , купувам турски зехтин и си го преварявам на котлона , не всичкият колкото за едно малко бурканче,не го държа в хладилник , а на стайна температура в шакафа. Даже бебешката кал си я мазах няколко дни така и вече няма. Първо я мазах със Далин после Мустела ,но от както я претоплихме и се напъпчи яко. Уплаших се и смених , даже от време на време мажа гърдичките със св.мас.

# 385
Благодаря за отговорите! Емили започна да се наяжда доволно и бързо от едната, понякога хапва и от другата, но после не спира да повръща. Мляко си тече спокойно и от двете преди кърмене, а в началото и от свободната. Ето например сега се наяде за 4мин.само от едната и заспа блажено и дълбоко, а аз ще се изцедя, защото през нощта се стимулира най-добре лактацията. С първото дете не бях така-винаги хапваше от двете страни, бавно и спокойно.
В началото се дави от силната струя, но я изправям и й минава. Каката се задави с твърда храна като бебе, обърнах я надолу с главата, като междувременно я разлюлях леко нагоре- надолу и се оправи. Беше ужасно, не искам да си спомням дори, но се случва и трябва да сме подготвени.

# 386
Нашият се дави докато го преобувам и е много гладен - предимно със собствените си лиги. Публикувам инфо какво се прави при задавяне:

# 387
От бърза помощ на нас ни казаха само изправен да го държим. Дави се на ден по сто пъти.Предполагам от рефлукса.Идея нямам.Има  тежки случаи ,не може да поеме дълго  въздух и си извива назад главата. Направо умирам от страх.
Днес има един дрезглав глас,покашля,гърчи се.Дали  от рефлукса,дали непоносимост към млякото  не знам.  Някоя мама май беше писала нещо подобно?!

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 11:09 от Edelvais123

# 388
Айлиз първите 20 дни се дави по хиляда пъти сигурно , даже съм я пощипвала за да си поеме въздух беше някакъв ад🥴. После пак се дави ама не толкова , често и накрая смених шишето от Нук на Dr. Brown и сега от седмица не се дави , но преди не беше от шишето. Тя много силно си стиска въздуха и направо ипадахме в паник ама вече свикнах.

# 389
  • Вестерос
Като идвате във Варна може да ми пишете да се видим, ако искате Simple Smile

Мерси за схемата на Хипп.

Много странно на кутията ми пише до 8 седмица е 120 мл с 4 лъжици, 5-7 пъти на ден и после пише от 3 до 5 месец 150 мл с 5 лъжици, 5 пъти на ден. Какво става с от 2 до 3 🤔🤔🤔
В 5 часа като яде мрънкаше за още, та сега й направих 150 мл, изяде почти всичко, ама накрая върна 😁 голяма лакомница.. Иначе и тя някой път покашля като се задави със слюнката си.  Вчера през деня хич не е спала като хората, мен ме нямаше за три часа някъде, ММ не я е приспал и до 11 вечерта спи по 20 минути и се буди. След последното хранене не искаше да си спи в кошарата пак, мрън мрън голям, взех я при мен на спалнята и като талпа заспа до 5 сутринта.
..

Момичета, в Лили като кажете, че имате бебе, дават пакет с памперси от техните.

Последна редакция: ср, 25 яну 2023, 10:23 от Tiffany А

Общи условия

Активация на акаунт