Yellowstone Universe (Сагата за семейство Дътън) - тема за истинската свобода...

• 56 928
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Да, за мен със сигурност ще има значима смърт и край на ранчото.
За смъртта бях убедена още като гледах пети сезон, залагам на Джон и/или Кейси-Тейт.
Докато гледах 1883-та в един от епизодите май последния индианеца каза, че отстъпва
земите на Джеймс, но след 7 поколения те отново ще станат владения на неговите хора.
Има спор дали Тейт е 6-то или 7-мо поколение, но някакси ми се струва, че с него ще настъпи
и края на Йелоустоун и родът Дътън. Със смъртта на патриарха Джон ще дойде и края на ранчото.
Да не забравяме и за видението на Кейси, така че обзалагам се, че ще е доста разтърсващо.

# 211
  • София
Нее
Мхмхм, значи в Тейт може да има индианска кръв, но има и Дътънова кръв. Всъщност краят с Тейт би бил много добър, защото ще угоди и на двете... Защото той е наполовина Дътън и наполовина индианец.
Но това не значи автоматично край на ранчото... Край на ранчото би бил ако недвусмислено ни го кажат, т.е. подразбира се, че ще мине в ръцете на щата или на някой друг, а не на Дътън.
Според мен или Джон или Кейси ще умрат, жертвайки се за каузата. Не вярвам Шеридан да убие любимата двойка на милиони американци, Рип и Бет. Ние тук я хейтим ама тя е голяма любимка на запад. Не това означава, че не е застрашена, хехе. А и Шеридан има навика да убива силни женски образи.

Видението на Кейси. Той видя нещо лошо ама ако бе поел по другия път... Т.е. това което видя Кейси не би трябвало да се случи, защото той избра Моника и Тейт. Имаше два пътя, да избере ранчото или да избере семейството си. Той избра второто, така че видението е изтрито вече.

Мен ме безпокоият по-скоро пророческите думи на Рип към Бет. Че Джон със сигурност ще изгуби земята и ранчото, НО веднага бързам да напиша, че когато един сценарист вкарва такива думи, то не бива да се приемат като чиста монета, защото той в спойлер най-малкото. По-скоро го прави, за да държи на трън феновете, а и в крайна сметка пророци няма. Всичко до опира до решенията които се вземат. 😊

# 212
Джейми категорично трябва и ще умре.
Колебая се между Джон и Бет. По-лесно бих прежалила Бет, отколкото Джон, защото тя е самоунищожителен характер и логично ми се вижда омразата ѝ към Джейми да погуби и нея, пък и тя не иска ранчото. В крайна сметка, Шеридън уби Елза - най-светлия и чист образ от всичките сериали от поредицата, колко му е и Бет да убие. И пак  -  искам пети сезон да е последен.

# 213
Мисля, че живи ще останат Тейт и Моника, Бет и Рип. Джон и Кейси, а също Джейми и детето му, си мисля, че ще бъдат убити. Джейми е наследник на осиновител си,  а детето - негов. Всъщност нямам против и Кейси да остане жив, и да си родят още 2-3 деца с Моника (или с друга индианка - това, защото никак не харесвам Моника)

# 214
  • "Аз съм пътешественик и мореплавател - всеки ден откривам нови земи в душата си" Х. Джубран
Е не, ще е много гадно да убият Бет. Тя ми е огромна любимка и те двамата
с Рип заслужават щастие. А ако наистина Шеридан я убие ще ми е много тъжно за
Рип. Ако Бет е саморазрушителен образ, то съдбата на Рип е трагедия след трагедия.
Не, аз залагам /или ми се иска да е така/, че ако има убийство ще е на Кейси и Джон.
Джейми е пътник и според мен. Знаем ли кога ще излезе шести сезон?
Сега Шеридан работи доколкото си спомням от проченето тук и по 6666 или греша?

# 215
  • Вестерос
Само Йелоустоун съм гледала. Сега почвам 1883, после другият.

Според мен ще убият Рип, а от семейството Джон ще умре

# 216
  • София
Ако има убийство на някой в клана Дътън, залагам на Бет, колкото и да е един от най-силните образи - веднъж я пребиха, веднъж я гърмяха - излезе и запали цигарка жената, трети път вече би бил невероятен късмет...и оттам вече жална му майка на Джейми...Рип и Джон ще го намерят и гарата ще му се стори като Дисниленд. Ще си отиде бавно и с много болка. Той е слабохарактерен, притиснат в ъгъла прави всичко от отчаяние - и убийството на журналистката, на баща си - изнудване от страна на Бет и допълнете, ако съм забравила още някоя случка с него. Та ще има разчистване в клана Дънтън 100 %. Но Бет наистина не си я представям на пейка, прегърната с Рип и загледани в залеза. По-скоро Джон да обходи с тъжен поглед на залез слънце това, което не е могъл да опази. Имението, което е най-големия актив, the legacy, е толкова огромно, че е трудно за финансова поддръжка - та двете сюжетни линии в продължението, според мен, ще бъдат загубата на имението и "редуцирането" на клана Дътън...

# 217
И аз мисля, че може да умре Джон. Обаче не виждам засега никой от наследниците му да иска ранчото с типичната Дътънова упоритост. А би било много жалко сагата да завърши така. Ще хвърли сянка и на прикуълите  - защо са хвърляли няколко поколения кръв, пот и болка, ако накрая се разпилеят и загубят Йелоустоун.
Допълвам, че ми хрумна още нещо: нишката, която върви през поредицата да се отглеждат чужди деца, може да означава да оцелеят само Рип и Бет и да отглеждат Тейт. Или друг вариант - да останат живи само Моника и Тейт и тя да управлява ранчото. Така ще се сбъдне и пророчеството на стария индианец от 1883. И двата варианта ми се струват като окончателно приключване на основния сериал.

Последна редакция: нд, 12 мар 2023, 19:40 от Lemon Verbena

# 218
Дори и да умре някой - ще го преживея.
Единственото, на което се надявам е на сцена, в която Рип е гол до кръста. 🤭

# 219
  • в сърцето на един мъж...
Дори и да умре някой - ще го преживея.
Единственото, на което се надявам е на сцена, в която Рип е гол до кръста. 🤭

Няма да ни го покажат,  докато Бет се вее все полугола, той и в леглото е с ризи Simple Smile и като става, веднага се обува.
Не знам, съгласна съм Моника да не оцелее, Джейми, обаче ако може да не ми пипат Джон, Кейси, Тейт, Рип и Бет.

# 220
Е, Тейт, трябва да остане жив, няма защо да го убиват. По моите сметки той е 6-тото поколение Дътън. И ако той се ожени след време за индианка и тяхното дете е седмото поколение - ето, земята се връща в техни ръце, както каза Греъм Грийн. А идеята Тейт да бъде отгледан от Рип и Бет изобщо не е по вкуса ми, но и на мен ми хрумна като вариант, не за друго, ами за да има накъде да се развиват Рип и Бет като герои. Но пък Бет и Моника са толкова различни, че не се сещам как Шеридън би причинил такова нещо на Тейт.

# 221
Не искам никой да умира, все пак не сме в Дивия запад.
Искам Джейми да разбере как за пореден път се е оставил да бъде използван и да го натирят някъде далеч, изхвърлен от фамилията.
Джон след всички неща, които преживя, защо да умира, за него равнозначно ще  бъде ранчото да не е на семейството и понеже нещо все пак трябва да "умре", то ще е ранчото в този му вид.
Мисля че Кейси и/или Тейт ще предоставят част от него на индианската общност и по този начин ще се изпълни и обещаното за ползване на земята от няколко поколения Дътън.
И така няма да има място за Рип, може би той ще е жертвата, ако е така обаче, ще е задължително заедно с Бет (без Рип да я приземява, не я виждам), но не чрез убийство, а примерно защитавайки къщата от някой пожар или някое друго природно бедствие. Един от главните герои е природата и мисля, че трябва да има осезаемо участие на финала.
Честно казано, до сега не се бях замисляла как искам да завърши, какво да очаквам, това ми дойде първосигнално

# 222
  • в сърцето на един мъж...
Леле, какъв последен епизод имаше Йелоустоун Anguished Честно казано нямам нищо против да свитнат Джейми. Такова отвратително слузесто същество е... Той е идеалният пример как заради власт човек се променя.
Ох, нямам търпение да се появят новите серии на 1923 и на Йелоустоун. Искам да си остане цяло семейството, да успеят да се справят с кризата.
П.С. Дяволо, прав беше, че Вождът Дъждовна вода не е съвсем лош образ Simple Smile Харесвам го! Искам да разкара Анджела от гърба си.

# 223
Здравейте,
бих искала да попитам - изгледах "1883". Сега "1923" ли да гледам или Yellowstone? "1923" май не е довършен, не са излезли всички епизоди от сезона?

Мерси предварително Simple Smile

# 224
  • Вестерос
Гледай 1923, което е излязло и после Йелоустоун
...

Не мога да спра да гледам 1883 от вчера насам. Към края съм 😭😭😭 Много е хубав!
Елза 😍

Малко ми дава от началото вайб на Уестуърлд заради главния наратив, Елза както говори и си представям Долорес. Не съм съгласна с некои неща в историята, например като прекосяваха реката в началните серии, можеше да им помогнат да не се удавят. Дадоха после да прекарват добитъка през по-плитко, отколкото хората.

Последна редакция: нд, 19 мар 2023, 18:36 от Tiffany А

Общи условия

Активация на акаунт