ПАРИЖ - 17

• 36 923
  • 792
  •   1
Отговори
# 465
  • Русе
За Лувъра в този час 9.30 ще са ви нужни около 30 мин за чакане на опашката за Мона Лиза, ако искате да  я видите от близо и да се снимате. Ако това е основното, което искате да видите 4 часа са ОК, ако имате интерес към изкуство, отделете деня. На мен един ден ми стигна само за тази част и то не цялата. Влязох в 8.30 мисля с отварянето и излязох някъде около 18 и то през октомври, когато нямаше много туристи. Ако имате конкретни неща, които искате да видите си ги набележете точно къде се намират и вървете направо там, ако сте като мен без гайд и с желание да се потопите в изкуството за 4 часа няма да ви се получи, мое мнение. И един съвет, удобни обувки -ходенето ви е много, не само в Лувъра. Ако ходите основно пеш, се навъртат едни 30+километра на ден.

# 466
На моята сестра два час в Лувъра и бяха достатъчни...
На мен - изобщо не..
Следващият път ще отделя най - малко половин ден за Лувъра. Петък работи с удължено раб. време.

За ходенето - за разходки съм, за да се усети атмосферата на Париж Heartpulse Стига човек да няма здравословни проблеми или да не е с малки деца.

Ние купихме карти за метрото и .... ходихме предимно пеша Grinning . Правихме по над 30 хил.крачки дневно.

# 467
  • София
За Версай половин ден е малко.
Четвъртият ден също е много нагъчкан. Лувърът е минимум половин ден. Да не кажа цял. Много народ, опашки...
Макар че някои хора отиват само за селфи с Мона Лиза. Ако не сте големи фенове на изкуството и не потъвате в съзерцание, може и да сварите.
Ако сте само с карта, без гайд, няма шанс да видите нищо. Доста е объркващо вътре.
На мен не ми стигна половин ден, хем бях със стегнат аудиогайд (не на Лувъра) с маршрут по най-известните експонати.
Tintina, можеш ли да споделиш кой е този аудиогайд?

# 468
  • Berlin
Аз също се интересувам.
Има ли и други аудиогидове, които могат да се свалят? За други забележителности.

# 469
  • Бургас
Izi.travel
Touring bee
Тези двете съм ползвала - на руски и английски.
Има и платени, и безплатни екскурзии.
На Touring bee конкретно за Лувъра е много хубава екскурзията, има и комбинирани, излизат по-изгодно.

# 470
Някой има ли представа от къде може да получим информация за насрочени национални стачки през следващара седмица? Летим четвъртък, като сме купили предварително билети за почти всички забележителности.
Освен това, някой актуална информация какво е положението тези дни в Париж (ако има завърнали се)?

# 471
# 472
Благодаря много за информацията. За сега има насрочена общонационална стачка за вторник, 28.03. Да видим какво ще се случва след това.

# 473
  • Панагюрище
Здравейте! Има ли някой, който ще пътува този петък 31.03? В неделя ще посетим мача на ПСЖ, подарък за РД на дъщеря ни, много се вълнувам ☺️☺️☺️☺️

# 474
Здравейте! Има ли някой, който ще пътува този петък 31.03? В неделя ще посетим мача на ПСЖ, подарък за РД на дъщеря ни, много се вълнувам ☺☺☺☺
Здравейте. Ние ще пътуваме н 14.4 и също ще ходим на мач. Ще се радвам, ако след завръщането споделите отзиви от мача и преживяването, както и всичко полезно - организационно и по пътуването от/до парк де Пренс.
Аз мисля да прекараме целия ден в Булонския лес и 2 ч преди началото на мача да сме на стадиона.

# 475
  • Панагюрище
Здравейте! Има ли някой, който ще пътува този петък 31.03? В неделя ще посетим мача на ПСЖ, подарък за РД на дъщеря ни, много се вълнувам ☺☺☺☺
[/quote]
Здравейте. Ние ще пътуваме н 14.4 и също ще ходим на мач. Ще се радвам, ако след завръщането споделите отзиви от мача и преживяването, както и всичко полезно - организационно и по пътуването от/до парк де Пренс.
Аз мисля да прекараме целия ден в Булонския лес и 2 ч преди началото на мача да сме на стадиона.
[/quote]
Ще пиша задължително! Ние ще сме за 3нощувки и ми се иска рано сутринта да отидем до Триумфалната арка, преди мача. Ще бъдем с кола, за транспорта няма да мога да помогна. Също мисля да отидем до магазина на ПСЖ, за да купим нещо за спомен за децата. Малко ми е притеснено с шофирането, надявам се да се справим безпроблемно.

# 476
  • Sofia
Току-що в новините на Нова казаха, че от днес Лувърът затваря, заради стачката.

# 477
  • София
Не от днес, а за днес.

# 478
Току-що в новините на Нова казаха, че от днес Лувърът затваря, заради стачката.

На сайта на Лувъра пише, че днес сутринта няма да отварят, а не че е затворен въобще.

# 479
  • Балчик
Искам да купя билети за Лувъра от официалния сайт. Но, за да платя, иска да се логна. До тук добре, но не виждам къде да се регистрирам. Някой може ли да ми помогне?
Или е от мобилната версия?

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 11:59 от Джемма

Общи условия

Активация на акаунт