ПАРИЖ - 17

• 36 915
  • 792
  •   1
Отговори
# 480
  • Berlin
Слагате билетите и накрая на последната стъпка има бутони за регистрация или логин, на английски също.

# 481
  • Балчик
Благодаря, намерих го.

# 482
Включвам се с още един въпрос. Може ли да ми дадете повече информация за влаковете стрела. От Париж трябва да отидем до Брюксел. Най-евтината цена, която успях да намеря е 82 евро еднопосочно на човек. Става въпрос за първата седмица на април. На място билетите по-скъпи ли са, тоест препоръчвате ли да ги купим отсега онлайн и може ли да ми кажете кои са официалните сайтове, от които мога да купя билети. Също така може ли някъде да се намери по-ниска цена или тези влакове са си скъпи. Разбира се стои вариантът и за пътуване с автобус, но е 4ч. Доколкото разбрах автобус се хваща от Bercy Seine. Интересно ми е и какво е усещането в бързите влакове или не се усеща дискомфорт

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 19:33 от blackstreet

# 483
От 49 евро има през май, явно трябва да се купят по-рано.

# 484
Момичета, пътуваме в понеделник-27/03/2023г, за вторник има планувана стачка, точно в деня, който съм платила билети с дата за Дисниленд, притеснявам се дали ще успеем да стигнем до там с RER A  и метро има да ползваме, дайте идея за алтернативи. Ивайло, който предлага трансфери иска 140евро за отиване и връщане..много ми е скъпо..

Здравейте,

Ние ще пътуваме след 10 дни и също имам билети с дата за Дисниленд.Ще съм ви много благодарна ако споделите как се придвижихте вчера по време на стачките и как е обстановката 🙂?

# 485
Момичета, пътуваме в понеделник-27/03/2023г, за вторник има планувана стачка, точно в деня, който съм платила билети с дата за Дисниленд, притеснявам се дали ще успеем да стигнем до там с RER A  и метро има да ползваме, дайте идея за алтернативи. Ивайло, който предлага трансфери иска 140евро за отиване и връщане..много ми е скъпо..

Здравейте,

Ние ще пътуваме след 10 дни и също имам билети с дата за Дисниленд.Ще съм ви много благодарна ако споделите как се придвижихте вчера по време на стачките и как е обстановката 🙂?
Здравейте, вчера се завърнахме. Париж е много красив град, но е и много мръсен в момента.
Относно притесненията ми за Дисниленд -  явно съм имала огромен късмет и метрото и РЕR A   в този ден работеха. Всъщност те не спират работа , а просто разреждат влаковете. Тръгнахме от Париж в 8:30ч и бяхме в Дисниленд в 9:40ч. За да е пълно щастието не се наложи и да плащаме за пътя, заради стачката входовете на метрата бяха свободни на отиване, на връщане си платихме - 5 евро е билета. Успяхме да видим и вечерното светлинно шоу на Дисни парк-а - беше много красиво. След това отново към Париж, транспорта е много добре уреден и работи до късно, въобще не се притеснявайте и се насладете на престоя си.
Имах билети за Лувъра за 27-и, но за съжаление входа беше блокиран от протестиращи и нямаше достъп до музея. Няма паника и ужас по улиците причинени от стачките, поне аз не видях нищо притеснително. Яд ме е, че не успях да вляза в Лувъра, казаха, че ще ни възстановят автоматично парите, ще видим...
На всички, които се притесняват, че нямат билети за върха на Айфеловата кула, искам да кажа, че на място отивате и си купувате без никакви проблеми, ние отидохме привечер не бяхме планували качване, но малката ми дъщеря реши, че иска да види Париж от високо и ние хоп на опашката- чакахме около 30мин, качихме се...гледката беше невероятна, струва си всяка стотинка.
За пътуването от/до Бове- пътя трае около 1:30мин , поне при нас, автобусите тръгват буквално един след друг, дори не се налага да чакаш, няма правостоящи, реда за багажа е много стриктен, имаше двама служителя, който охраняваха багажното.
Ходихме до Галерия Лафайет, гледката от там също много ни впечатли, не сме пазарували, но  самата сграда е уникална, пихме кафе в Старбъгс, който е в близост и с уникален "парижански" интериор, останах наистина впечатлена. На мен 4 дни не ми стигнаха да се насладя на всичко, но пък това е добър повод да отидем отново!
На всички в групата, който помогнаха  с организацията ми -  благодаря от сърце!
На тези, който им предстои среща с Париж - пожелавам незабравими моменти в града на светлините!

# 486
Момичета, споделете бюджетни хотели за двама възрастни с едно дете. Последната минута решихме че другия петък ще посетим Париж, но цените за нощувка ми се струват скъпи само за нощуване, при положение че ще сме в по голямата част от деня на вън обикаляйки. Незнам и кои са спокойните квартали. Търся нещо до 200лв на нощувка и паркинг,защото ще сме с кола. Благодаря

# 487
  • ВАРНА
Момичета, споделете бюджетни хотели за двама възрастни с едно дете. Последната минута решихме че другия петък ще посетим Париж, но цените за нощувка ми се струват скъпи само за нощуване, при положение че ще сме в по голямата част от деня на вън обикаляйки. Незнам и кои са спокойните квартали. Търся нещо до 200лв на нощувка и паркинг,защото ще сме с кола. Благодаря
На буукинг с филтри паркинг и нощувка до 200лв какво излиза като предложения?
Аз, например, под спокойни квартали разбирам 14, 15, 16. Точно в момента съм в процес на избор на хотел за средата на юли. Засега съм се спряла на хотел близо до Айфеловата кула. Чудя се още колко да отлагам плащането, защото се изисква плащане на цялата сума (1600лв за 6 нощувки 1 възрастен и 1 дете). В Париж трябва да сме на 14 юли и предполагам, че с наближаване на лятото, местата в хотели с достъпни за мен цени ще се изчерпят.

# 488
  • София
Търсех работното време на метрото и ако разбирам правилно, сутрин започва в 5.30. Така ли е или бъркам?

# 489
Здравейте отново. Букнах хотел но доста далеч от центъра. 30мин до гарата и 30мин с влака до центъра.
Плана който съм направила е взаимстван от тук:
ден 1 - Триумфалната арка, Квартал "Монмартър", Катедралата
ден 2 - Лувъра, Операта
ден 3 - Айфеловата кула, корабче по р.Сена
ден 4 - Версай
ден 5- свободна програма
Моля за съвет, тъй като много се обърках. Карта Navigo Decouverte ли ще е най- подходяща.
И все още не съм сигурна за хотела, тъй като е доста далеч, но сме с кола. Има безплатен паркинг, подходяща стая за трима ни и на поносима цена.
Много ще съм благодарна на всеки съвет.

# 490
  • ВАРНА
Ако сте през седмицата, понеделник-неделя, без преминаване от една на друга седмица, картата навиго е ок. Аз бих я купила, за да ми се махне от главата и да не го мисля Simple Smile

Нашето пътуване лятото ще е от четвъртък до петък следващата седмица и въпросът с картата за транспорт ми е малко Х, но имам време да го съчиня Simple Smile

# 491

Нашето пътуване лятото ще е от четвъртък до петък следващата седмица и въпросът с картата за транспорт ми е малко Х, но имам време да го съчиня Simple Smile

Ние сме в същата дилема. Само, че сме от петък до четвъртък, като се събират 7 дни за който щени трябва транспорт.
1 вариант: Paris Visite Ticket за 5 дни 43,30 евро + Paris Visite Ticket за 2 дни 22,05 евро = 65,35 евро на човек.
тези билети имат и някакви намаления за входове, но още не съм разгледал дали ще ни вършат работа за нашата програма.

2. вариант: Mobilis Day Ticket за всеки ден 7х8,45=59,15 евро,

разликата не е голяма, но още немога да разбера как въжат тези дневни билети. 24 часа от валидирането или за конкретния ден.Ако някой може да помогне.

# 492
  • Berlin
Вчера пристигнахме след доста инфарктно пътуване (за малко да си изпуснем полета, ама това в Берлин).🙀 Ние сме от понеделник до понеделник и Navigo weekly ни е перфектна, обаче нещо, което никъде не срещнах, докато четох за тия карти - искат снимка… та на летището в Париж съответно имаше малки опашки и на будките за снимки (общо 4 на брой около офиса, където продават картите), и на самото място за продажба на картите. 8 евро за снимки на човек, 5 евро за пластиката и 30 евро карта за всички зони. След още една инфарктна ситуация за мен, решихме, че няма да чакаме за карти, взехме билети за влака до Париж (близо 42 евро за 3 възр. и едно дете до 10г.) и пристигнахме в апартамента. Карти все пак си взехме от една метростанция, където правихме и снимки. Та така.😂 От днес ни почва програмата. Вчера се разходихме до Нотр Дам и Лувъра и вечеряхме в малко приятно ресторантче, децата опитаха охлюви за първи път и бяха очаровани - било по-хубаво от пица и бургер. Аз си пийнах розе, че ми се беше събрало много напрежение от това стигане до Париж.😁 Времето не е супер, има слънце, но духа и не е приятно, шапка и шал задължително, дано се пооправи.

# 493
Здравейте , някой да е посещавал Миниатюрите в Париж ?
https://www.franceminiature.fr/en/monuments
Ще водя една малка принцеса на 5 г , да види "истинските"😃
принцеси в Дисниленд .Имаме 2 дена в Париж , за първия ден имам план ,за втория се чудя  на миниатюрите -има атракциони и там , обаче ...пак тези ограничения 0,90 м , 1,20 м ..тя е 1,06 м 😃 може ли да ползва повечето от тях ? Заслужава ли си ? /като гледам е доста далечко , извън Париж - метро , влак  / Според мен ще и е интересно , но все пак бих искала и лично мнение от някои. Всяка информация ще ми е полезна  , ще сме само двете и ще ме улесните много .Благодаря предварително  !

# 494
  • ВАРНА
abs, бях писала мнооого назад в темата, че трябват снимки за картите навиго  Simple Smile
Насладете се на макс на Париж!

За пътуването ни през лятото вчера букнах хотел, който не изисква предварително плащане. След нво-тата на дъщеря ми през юни ще гледам пак за друг хотел евентуално.

Dimitrovdimi, ще прочета за билетите за транспорт отново и ще пиша

Общи условия

Активация на акаунт