ПАРИЖ - 17

• 36 513
  • 792
  •   1
Отговори
# 615
  • Варна
Ние ще ходим в края на май и се оказва, че няма билети. Изобщо не предполагах, че изчезват толкова рано. Дали има минимален шанс да се появят часове?

Големите туристически фирми купуват много билети за всеки ден в който имат групи там и ако им останат ги препродават последната седмица преди съответната дата , така че последните дни проверявайте няколко пъти на ден

# 616
Ние слязохме от самолета и докато минем проверките буквално на опашката купихме билетите за шатъла  онлайн .Няма нужда да ги купувате по-рано.И на мен ми даде отначало грешка, но после успях.Пробвайте отново ,без регистрация не може.

# 617
За стадиона обиколката е между 1-2 часа .Цената на билета е 25 евро .Има опашка пред магазина , но не се чака много …….организацията на охраната е перфектна Магазинът е по-голям от този на Щанз Елизе и си заслужава.Ние останахме много доволни и мисля че и цените са поносими

# 618
Ние слязохме от самолета и докато минем проверките буквално на опашката купихме билетите за шатъла  онлайн .Няма нужда да ги купувате по-рано.И на мен ми даде отначало грешка, но после успях.Пробвайте отново ,без регистрация не може.
Сърдечно благодаря. Нещо явно ми бъгваше сайта. Успях да се регистрирам и да закупя.

# 619
  • София
Ние ще ходим в края на май и се оказва, че няма билети. Изобщо не предполагах, че изчезват толкова рано. Дали има минимален шанс да се появят часове?
Вторник купих билети за днес. Имаше във всички часове пояси. В понеделник нямаше никакви за тази седмица. Проверявайте.
За тези, които се чудят къде да отседнат. Ние сме в Латинския квартал и не го сменям за нищо. Пълно е с ресторанти, сладкарници, барове. Цените са супер нормални. Атмосферата е страхотна и има много малко туристи.

# 620
  • София
И от мен глас за Латинския квартал.

П.П. Ние днес се върнахме. Бяхме отседнали на Rue de Buci. Не препоръчвам апартамента, затова не давам линк, но районът е страхотен. На пешеходно разстояние от Лувъра, музея Орсе, Арката, Айфеловата кула, Пантеона, Нотр Дам...

Последна редакция: пт, 14 апр 2023, 17:48 от milenaka

# 621
  • София
И от мен глас за Латинския квартал. Бяхме  отседнали в хотел срещу Сорбоната, на същата улица. Пеша ходихме почти навсякъде. Монпарнас, Лувър, Кулата, Люксембургските градини.

# 622
И ние ще ходим Юни.Взех билети за върха на Айфеловата кула в 6 часа сутринта на 12.04 за 12.06.Повечето часове бяха изкупени,и отделно докато видя,че ми отчитат време за регистрация и плащане,  втемето изтече 😀 При повторното ми влизане,часа ,който бях взела първо,вече не беше активен.После,към 9,9:30 сутринта,бяха освободили  по-хубави часове,а към 11часа ,вече нямаше билети за върха.

# 623
  • ВАРНА
И от мен глас за Латинския квартал. Бяхме  отседнали в хотел срещу Сорбоната, на същата улица. Пеша ходихме почти навсякъде. Монпарнас, Лувър, Кулата, Люксембургските градини.
Извинявам се ако вече сте писала, но може ли да споделите името на хотела

# 624
  • София
Появиха се билети за втори етаж на Айфеловата кула за нашите дати. Дали е по-добре да купя поне за втория етаж или да рискуваме на място да се опитаме да вземем до върха?

# 625
Страхотен разказ на Smile:)!
Нив ще смв 3 пълни дни в Париж лятото с две деца на 6 и 11 год….
 Ден 1: Мисля да посетим Монмартър, като там съм набелязала да видим освен Сакре Кьор, розовата къща, Мулен Руж, стената на любовта и сладкарничката на Калинката и котаракът.Ако правилно съм разбрала е в района. Какво представлява тази сладкарничка точно, не намирам снимки. Пеша можем ли да видим тези неща или пак трябва да хващаме метрото?
Близо ли е магазина на ПСЖ? Заслужвала ли си да го търсим или по-добре да видим стадиона – и кой от двата си заслужава повече – ПСЖ или Стад Дьо Франс?
 Ден 2: Лувъра отвън, градините Тюлери, Операта, Галери Лафайет – пеша можем ли да ги обиколим или пак трябва да хващаме метрото за по 1-2 спирки? Ако има друго в района, споделете да добавя в списъка 😊
 Искаме да видим сградата на Луи Витон, но не знам къде е. Галери Диор също – ако някой даде насоки с какво да ги съчетаем ще съм благодарна.
Разходка в Латинския квартал заслужава ли си? С какво можем да го съчетаем?
Всичко, което искате да видите в Монмартър е на пешеходно разстояние, няма нужда от метро.
Сладкарницата от Калинката и Черния котарак се намира ето тук: https://www.google.com/maps/place/Boris+Lum%C3%A9+Boulangerie/@4 … .334805,17z/data=!3m1!4b1!4m6!3m5!1s0x47e66e506199047d:0x860c3130bb319b82!8m2!3d48.8889874!4d2.334805!16s%2Fg%2F1yf_9rk2g
Ние отидохме в края на деня и нямаше голям избор от десерти, но това, което опитахме беше вкусно.
Магазин на ПСЖ има по Шанз Елизе, малък на два етажа, има избор. Този, който е на стадиона изглежда по-голям, но имаше дълга опашка и не влязохме, а и вече бяхме посетили другия. Относно стадионите не сме били на Стад дьо Франс и не мога да ги сравня. Ако имате футболни фенове в групата, най-добре да кажат какво предпочитат- да видят стадиона или да си купях нещо на ПСЖ. Ако не държат на стадиона, можете да се отбиете до магазина, който се намира на Шанз Елизе, за да имате време за други обекти.
Лувъра отвън, градините Тюйлери, Операта, Галери Лафайет спокойно се обикалят за един ден. Бих добавила площад Конкорд, той е точно след градините Тюйлери, а малко след това са Малкия и големия Палас и мостът на Александър III.  Ако отидете до тях и видите, че сте изморени и времето напредва, може да си хванете метро до Операта.
На няколко места видях сгради на Луис Вултон. Ако имате предвид Фондация Луис Вултон, чиято сграда е с уникална архитектура-тя се намира в Булонски лес:
https://goo.gl/maps/gjmPjrkXQ3udyhfc6

Може да се комбинира с Триумфалната арка, с модерния квартал Де Фанс, където също има сгради с впечатляваща съвременна архитектура.
Галерия Диор https://goo.gl/maps/Bv1ZxvyYd9kHj5eG9
Също може да се комбинира с Триумфалната арка

Разходката в Латинския квартал си заслужава, особено Люксембургските градини, много са красиви. Освен обектите, които са ви посочили по-горе, бих добавила и Сент Шапел, намира се съвсем близо до Нотр Дам.

Чета че децата до 9г. пътуват на половин цена - това само за билетчетата, купени на място ли важи, или и за карти?
Не може да се пътува с кредитна карта, както на много други места, вкл. и София, нали така?
Има ли начин да ползваш електронни карти/билети, т.е. има ли някакъв апп, който можеш да следиш и зареждаш при нужда?

- Паркове, в които може да направиш пикник на тревата? Май само Трокадеро? Люксембургските и Тюйлери май са само с пейки?

Намалената цена за децата важи само за билетчетата. Доколкото знам има приложение, което може да се свали на телефона и там да се зареди карта Навиго, но ние предпочетохме да имаме пластики. Вижте няколко страници назад, беше коментирано за дигиталните карти.
Пикник може и в градините Тюйлери, там е пълно с хора, които са поседнали или полегнали на тревата

За стадиона на ПСЖ колко време да си предвидим? Има ли друг официален магазин  освен на стадиона, защото четох някъде назад, че в този ма стадиона има голяма опашка и се чака доста?
За Айфеловата кула от кой сайт купувате билети? Ние ще ходим през юни, кога е добре да ги купим?
За стадиона описах по-горе.
Билетите за Айфеловата кула закупихме от посочения по-горе сайт точно в 01:00 часа наше време два месеца преди датата за посещение
https://

# 626
  • София
Извинявам се ако вече сте писала, но може ли да споделите името на хотела
https://www.hotel-cluny.fr/
В Букинг не е наличен, резервирахме през сайта на хотела. На място си доплатихме и закуска по 7 евро на човек.

# 627
Smile777,
Благодаря за отделеното време и изчерпателния отговор. 🥰
А какво ще ни посъветвате за билети за метрото - да вземем карнетки или карти навиго?
3 дни от понеделник до сряда ще ги позлваме 🤷♀

# 628
Вземете карнети.

# 629
Smile777,
Благодаря за отделеното време и изчерпателния отговор. 🥰
А какво ще ни посъветвате за билети за метрото - да вземем карнетки или карти навиго?
3 дни от понеделник до сряда ще ги позлваме 🤷♀
Ако нощувките ви са в 1 или 2-ра зона,  които се покриват от карнетите, няма смисъл от карта Навиго, вземете си карнети.
Нашите нощувки бяха в предградие, билетчето до което е 4.95 евро и реално за 3 дни отиване и връщане до центъра, избихме цената на картата,  отделно имахме ходене до Версай и Дисни, където билетчето също е по-скъпо.
Мисля, че с вашата програма карнетите ще ви свършат идеална работа.

Общи условия

Активация на акаунт