Барселона - Тема 12

• 68 144
  • 894
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Ако решите единични билети и няма да ползвате много транспорт иначе - в 46 платих директно с банковата карта. На самата спирка нямаше машина или каквото и да е.
Ако има - вероятно е вътре в сградата.

# 466
  • Пловдив
Някой правил ли е резервация за Palau de la Generalitat? Какви са часовете с гид на английски?
Търся и отзиви за ELS LLUMS DE SANT PAU.

# 467
  • гр.Варна
Много, много благодаря! Ако знаеш колко ми помагаш....снощи до 3часа полунощ проучвах и ме обхвана паника, че нищо няма да успея да организирам...

Сега проучвам за транспорта- не ми е ясно, какви билети трябва да закупим за 2 възрастни и дете на 17г. за 3 дни , с които да обиколим забележителностите и да отидем до летище. И откъде да ги купим още като кацнем?

# 468
Здравейте, предстои ни пътуване до Барселона, следващата седмица и аз също имам въпроси за транспорта от летището до хотела ни, който се намира близо до спирка Drassanes.
Google maps ми показва следния маршрут:
Скрит текст:

Доколкото разбирам първото е влакче, което е на около 2 мин от летището, и цената на билет би трябвало да е 4,60 евро, който трябва да си купим преди да се качим. След това от Passeig de Gràcia трябва да хванем метро, билета за което е 2,40 евро и от там вече до Drassanes.
Дали това е най-оптималния вариант? Също така, до колко е подходящо да се ползва и за към летището, ако полета ни за връщане е в 9 часа сутринта?

# 469
Билетът е един от летището. Слизате на Passaig de Gracia, следвате табелите на линия на метрото и продължавате, без да излизате на изходите.

# 470
  • ново
Poli_D, може да си купите карта за 10 пътувания, има автомати от които се купуват. Излизате от летището и следвате табелите за влака. Трябва да минете през целия ръкав(нещо като наземен тунел).

# 471
Има карти и за 8 пътувания като едно пътуване излиза по евро и нещо. Може да си ги купите от машините на летището/ спирката на влака.

# 472
Благодаря ви много ☺️ Имат ли някакво име тези билети или лесно ще ги познаем на място?

# 473
Благодаря ви много ☺️ Имат ли някакво име тези билети или лесно ще ги познаем на място?
T-familiar, T-usual

# 474
  • ново
Според зависи колко време ще сте в Барселона може да си купите карта за 10 пътувания за 11,35 е. Ние септември бяхме за 10 дни и си купихме месечна”и карти за по 20 е.
https://www.tmb.cat/en/barcelona-fares-metro-bus/single-and-integrated/t-casual

# 475
5 дни, като реално само 4 ще имаме възможност да обикаляме.
Това е плана ни, според вас дали е ок:
Първия ден ще имаме само следобяд - искаме да отидем до Plaza de España, национален музей на изкуствата и да видим гледката от Las Arenas. По принцип и фонтаните, но доколкото разбрах те не работят в момента.
Втори ден - замък Montjuic и ботаническата градина на Барселона. Тук не съм сигурна, дали е малко за деня, така че може би ще посетим и аквариума в този ден и част от готическия квартал.
Трети ден - Boqueria и парк Гюел
Четвърти ден - Sagrada Familia и после по пътя на връщане casa Batllo, casa Mila, тиумфалната арка, известни площади и други забележителности, които съм си набелязала на maps и предполагам че на тях няма да се бавим много.
Мислим да ходим предимно пеш, но колкото повече разглеждам ми се струва, че все пак ще трябва да се ползва и транспорт, поне за едната посока и за четирите дни.

Последна редакция: сб, 28 окт 2023, 22:19 от Poli__D

# 476
Здравейте, преди няколко години ходих с приятелка в Барселона, а сега планувам пътуване с дъщерята януари.

Имам следния въпрос 
Колебая се за закупуването на Барселона карт, която предоставя доста безплатни входове, както и намаления за други забележителности.

В същото време виждам и други карти, които се предлагат на някой от популярните сайтове за билети за забележителности, и не мога да преценя кое е по добре.
Барселона кард е  53Е, а другият тип който гледах е 119Е. Оттук

https://www.tiqets.com/en/barcelona-attractions-c66342/tickets-f … on-pass-p1066858/

# 477
  • Бургас
Взех купон за 50% Камп ноу оттукОбаче на количката на сайт-а на музея, като го приложа нищо не се случва.
Датата е преди 31.12. - 8.11. Сряда.
Някой по-запознат защо не се получава. Опитах първо за цялото семейство да взема 4 билета, но и само с един билет за възрастен - пак не стана.
Ариел - и аз имам проблем с отразяването на купона от Групон  при закупуване на билет за музея на Камп ноу, нищо не се случва, не прилага никаква отстъпка. Отговориха ли ти на имейла, който им изпрати?

# 478
  • Пловдив
Някой ползвал ли е T-usual ? Какъв документ въвеждате?

# 479
  • ново
Някой ползвал ли е T-usual ? Какъв документ въвеждате?
Номер на лична карта.

Общи условия

Активация на акаунт