Барселона - Тема 12

• 68 107
  • 894
  •   1
Отговори
# 585
  • София

Това на излизане от аквариума ще е екстра. Simple Smile  Едит: Сега видях в IG, че има някакви ненормални опашки! Open Mouth
Ние бяхме в делничен ден около 14ч. и беше спокойно, но зависи и от сезона предполагам. Бих изчакала и по-голяма опашка за там.

# 586
  • София
Записвам се в темата, тъй като планираме екскурзия до Барселона през октомври, но вече се оглеждам за самолетни билети.
Ние ще сме около 9-10 човека, женска компания. Досега съм наемала големи апартаменти през booking, но ако някой може да ми препоръча хотел на нормални цени, ще ви бъда благодарна. Или голям апартамент, в който някой е отсядал. За предпочитане е мястото на настаняване да е близо до спирка на hop-on hop-off автобусите.

# 587
Здравейте, въпроса ми е отновно транспорта. Разбирам, че билетите Т-10 са за 1 човек, а Т-фамилиар за 4 човека (в нашия случай). От летището мисля да използваме влака RENFE Train, за който прочетох, че може да ползваме билети Т-10, но не можем да ползваме Т-Фамилиар? Така ли е? Малко се обърквам с билетите:)) В Барселона сме 5 дни, 4 човека - Т-Фамилиар ли е най-удачно да ползваме? Моля, за съвет. Благодаря!
Също някъде прочетох, че ползвате приложение за транспорта в Барселона - кое е то?

# 588
Тонка, ние бяхме тук, на 20крачки от Саграда Фамилия, там спират и автобусите.
Хотела се казва Hostemplo, предлага апартаменти и стаи. Мисля че ще има стаи за толкова човека ако резервирате рано.

Mila_MN, ползвайте си метрото, но мисля че Т-10 не важи и за това от летището.
Ние бяхме с карти Hola Barcelona, в които е включено и метрото от летището.

# 589
  • София
Essentiall, благодаря!
Хотелът засега има опция за резервция до 15 септември, не и за по-късни дати.
Би ли ме ориентирала относно цената на нощувката.

# 590
Essentiall, благодаря!
Хотелът засега има опция за резервция до 15 септември, не и за по-късни дати.
Би ли ме ориентирала относно цената на нощувката.

Провери пак след 1-2месеца, дотогава трябва да пуснат и за по-нататък.
Цена за нощувка за 2ма беше 230лв.

# 591
С  карти Т10 се придвижихме с автобус 46  до летището. Там автобуса спира на терминал 2, а първата му спирка е на Пиаца Испания.
Ние отседнахме в Your home in Barselona резервирах през букинг. Много удобно, комунукативно местоположение - на 2мин от Саграда фамилия. Изключително любезни и отзивчиви домакини. Апартамента имаше всичко необходимо за  нас поне.

# 592
  • София
Аз проверих през букинг като дадох произволни дати в началото на сетември и ми излезе цена 1400 лв за 3 нощувки за двама (с включената ми отстъпка от 15 %), което лекинко не ме устройва.
Ти директно от сайта на хотела ли направи резервацията?

# 593
Аз проверих през букинг като дадох произволни дати в началото на сетември и ми излезе цена 1400 лв за 3 нощувки за двама (с включената ми отстъпка от 15 %), което лекинко не ме устройва.
Ти директно от сайта на хотела ли направи резервацията?

От Airbnb правих резервацията.
Винаги гледам успоредно и Букинг и Airbnb.

# 594
  • ново
Цените през януари нямат нищо общо с цените в сезон.

# 595
Цените през януари нямат нищо общо с цените в сезон.

Естествено, че е така, но понякога в едната платформа цената е по-ниска от другата.
Не пречи да проверят.
Иначе е ясно, че на тези цени от февруари нататък, няма как да се намери място в центъра.

Тонка, виж този, с най-прилична цена е и местоположение е.
https://www.booking.com/hotel/es/hostalin-barcelona-gran-via.bg. … type=total;ucfs=1&

Последна редакция: чт, 25 яну 2024, 17:08 от Essentiall

# 596
  • Пловдив
Здравейте, въпроса ми е отновно транспорта. Разбирам, че билетите Т-10 са за 1 човек, а Т-фамилиар за 4 човека (в нашия случай). От летището мисля да използваме влака RENFE Train, за който прочетох, че може да ползваме билети Т-10, но не можем да ползваме Т-Фамилиар? Така ли е? Малко се обърквам с билетите:)) В Барселона сме 5 дни, 4 човека - Т-Фамилиар ли е най-удачно да ползваме? Моля, за съвет. Благодаря!
Също някъде прочетох, че ползвате приложение за транспорта в Барселона - кое е то?
Надявах се някой да отговори, защото и аз се интересувам от темата за картите за транспорт в Барселона. От къде могат да се закупят? И ние ще бъдем 4 човека и търсим оптимален вариант за карти. Ако може някой да сподели опит🙏, моля! Ще съм благодарна.

# 597
  • ново
Преди няколко страници сме писали за картите. Изберете си според това колко ще пътувате. Ние, когато сме за повече дни взимаме месечна за 20 Е и си пътуваме без да броим. Последният път бяхме за 4 дни и ни стигна карта за 10 пътувания. Да отбележа, че апартамента ни е в периферия и ползваме транспорт ежедневно. Картите ги купуваме от автомат на летището.
https://www.tmb.cat/en/barcelona-fares-metro-bus/single-and-integrated

От/до летището се придвижваме с влака, защото с едно прекачване стигаме до апартамента.

# 598
Преди няколко страници сме писали за картите. Изберете си според това колко ще пътувате. Ние, когато сме за повече дни взимаме месечна за 20 Е и си пътуваме без да броим. Последният път бяхме за 4 дни и ни стигна карта за 10 пътувания. Да отбележа, че апартамента ни е в периферия и ползваме транспорт ежедневно. Картите ги купуваме от автомат на летището.
https://www.tmb.cat/en/barcelona-fares-metro-bus/single-and-integrated

От/до летището се придвижваме с влака, защото с едно прекачване стигаме до апартамента.

За влака се купуват отделни билети, нали? и аз мисля с него да пътуваме - спирката му е на 200 метра от апартамента ни.

# 599
  • ново
Картите важат за целия транспорт, само за метрото от летището не. За автобуса, който се движи само от-до летището също не важат.

Общи условия

Активация на акаунт