Барселона - Тема 12

• 68 112
  • 894
  •   1
Отговори
# 600
Hola Barcelona важи и за метрото от летището и обратно.

# 601
  • София
При първото ни пътуване от летището до хотела стигнахме с такси, защото бяхме с късен полет. Запасих директно от букинг, но не съм много доволна от този вариант. Цена около 30 евро.
Ден 1 изкарахме изцяло без да ползваме транспорт. Голяма пешеходна разходка. След това взехме Hola Barcelona за 72 часа, индивидуална за всеки. Купихме картите от една метростанция. С тях стигхнахме и до летището с автобус от Площад Испания.

При второто пътуване също изпозлвахме такси от летищетo, защото бързахме. Взехме свободно такова от стоянката. Цената беше около 25 евро. За следващите дни купихме от най- близката метростанция T-familiar.- 8 пътувания за четиримата - 10,70 евро. Реално я използвахме да стигнем до централната част и вечерта да се върнем до хотела.

# 602
  • София
Тонка, виж този, с най-прилична цена е и местоположение е.
https://www.booking.com/hotel/es/hostalin-barcelona-gran-via.bg. … type=total;ucfs=1&
Благодаря! Hug
Този е много хубав и ще го имам предвид, като цена ми дава 858 лв за 3 нощувки за двама (с опция на безплатна анулация).
Тъй като тепърва търся хотели или голям апартамент ми прави впечатление, че цените в Барселона са уау. За пример давам Виена - там бяхме наели страхотно обзаведен апартамент с 3 спални, голяма всекидневна и 3 бани с тоалетни, като платихме около 70 лв на човек за нощувка. Аналогично горе-долу беше и в Неапол. Тук явно ще трябва да се бръкнем по-дълбоко. Blush

Ще се опитам да намеря, ако не голям апартамент, който да ни побере всички, то 2 апартамента в една сграда.

Още не смея да погледна цените на hop on hop off автобусите за 48 часа, но каквато и да е ще си купим, тъй като не ми се лашка с градски транспорт в търсене на забележителностите.

# 603
Тонка, такива са си цените в Барселона. Толкова голям апартамент трудно ще намерите там, или ако успеете ще е на безумна цена.
По-скоро се насочете към хотел от този тип, който ти показах и вземете стаи за всички.

Автобусите за 48часа са 90лв на човек.
Не знам доколко си заслужава, ние никога не използваме.
Пеша и с метро или автобус и ползвайки карта за транспорта, ще ви излезе далеч по-евтино. А реално правят същото. Аз лично предпочитам този вариант.

# 604
  • София
Essentiall, 90 лв идеално ме устройват, предвид спестеното главоболие. Навсякъде така правим и е несравнимо удобство. Със сигурност ще си резервираме и трансфер с такси от и до летището. Но нека първо оправя проблема с настаняването. Grinning

# 605
Здравейте,
наближава и нашата първа самостоятелна почивка в Барселона. Успях да изчета цялата тема, но със сигурност ще има неща, които съм изпуснала. Ще отседнеме в района на Зоопарка и Аквариума. Имаше назад в темата предложения, кой ден какво да се посети, взаимствах от там и което успеем със сигурност ще го видим. Тъй като сме двама възрастни, ще си вземем от картите по 10 пътувания, тъй като ако вземем фамилната за 8, предполагам, че няма да ни стигнат пътуванията, тъй като на доста места виждам се използва метро и автобус. Правилно ли съм разбрала, че за Парк Гюел и Саграда Фамилия няма безплатен вход в определени дни и часове? За тях ли е задължително да се направи предварително покупка на билетите онлайн и през кой сайт е най изгодно? Дали ги има няколко забележителности с отстъпка, да кажем като в пакет? Видях, че има за аквариума и зоопарка, така примерно да са включени Саграда, Гюел и други? Ако закупя онлайн за тези 4 места за останалите галерии, музеи, дали може на място при самото посещение? Има ли разлика в цените на място и тези, които се продават онлайн?  Кои други забележителности освен Пикасо включват безплатен вход, четох че 4 дни преди това трябва задължително да се букнат билети, независимо, че са без вход. В кой сайт става това? Картите Т-10 само на определени места ли има машини от където се купуват? Кацаме вечерта около 21:30 и приятелка каза, че толкова късно няма да сме могли да си вземем такива карти, автоматите не са ли денонощно? Май много ми станаха питанията, но съм в някаква еуфорияя. Благодаря ви за отделеното време

# 606
neli_20, Саграда Фамилия и парк Гюел, както и един куп други музеи са безплатни всяка първа неделя от месеца.
Отделно, в Саграда Фамилия може да се влезе всяка неделя безплатно, ако се наредите на опашка към 6.30ч сутринта. Към 8ч започват да пускат вътре, а в 9ч е литургията и продължава до 10ч.
Тогава не е разрешено да се снима вътре.

Билети купувам от официалните сайтове задължително.
Прекупвачите предлагат и различни пакети, разгледайте и вижте дали ви устройват.

# 607
neli_20, Саграда Фамилия и парк Гюел, както и един куп други музеи са безплатни всяка първа неделя от месеца.
Отделно, в Саграда Фамилия може да се влезе всяка неделя безплатно, ако се наредите на опашка към 6.30ч сутринта. Към 8ч започват да пускат вътре, а в 9ч е литургията и продължава до 10ч.
Тогава не е разрешено да се снима вътре.

Билети купувам от официалните сайтове задължително.
Прекупвачите предлагат и различни пакети, разгледайте и вижте дали ви устройват.
Ние ще сме втората седмица на Февруари, дали като е безплатен входа със сигурност ще може да се влезне? Така или иначе, ако купувам, ще е за часовете 9-10 през уикенда, ако се наредим рано и влезнем мога да купя за парк Гюел и да спестя купуването за Саграда. Как бихте ме посъветвали?

# 608
  • ново
Настаняването в Барселона наистина е скъпо. Ако не държите да нощувате в централната част може да намерите далеч по-сносни цени.
Скрит текст:
За сравнение, когато търсих квартира за дъщеря ми, за наем на стая от споделен апартамент на пл.Испания ми искаха 580 Е/месец. Взехме апартамент с две спални за 800 Е/месец на 15 мин. с транспорт от Ла Рамбла.

Барселона има изключително добре уреден градски транспорт.

# 609
neli_20, никой не може да ти даде гаранция, че ще влезете. Ако не отидете рано, както казах най-късно в 7ч може и да не успеете.
Ние просто се успахме в неделя и не отидохме изобщо до там. Купих билети за следващият ден.

Парк Гюел нас не ни впечатли особено и можехме спокойно да го пропуснем. На местата за снимки има огромно стълпотворение и не е по вкуса ни.

# 610
  • В центъра на моретата
Градината на Парк Гюел беше без вход едно време. Сега нямам представа.
Аз не бих рискувала с безплатните входове, особено за силно посещавана туристическа дестинация. Първо, се ходи изключително рано сутрин, както е писано по-горе, време, в което е добре да си почине човек, защото се е скапал предния ден от ходене. Губи се очарованието на такова препускане от място на място. Второ, даже и да не се стане толкова рано, се губят доста часове по опашки, а това време може да се оползотвори по много по-приятен начин. А е и рисковано (за някои места) и там на място да се купят онлайн билети, защото не е сигурно, че ще има.
По мое мнение, добре е човек да си степенува какво точно иска да види и какво най-много иска да види. Ако тези обекти стоят в началото на списъка - да си вземе билети предварително (та даже и най-евтините варианти). За останалите, които са по-назад - би могъл да рискува, ако не стане с безплатен вход - тогава на място да преценява дали ще купува билет или ще замени с друга забележителност, или просто ще се наслаждава на атмосферата.

# 611
Ние искахме да влезем в неделя в Саграда единствено заради литургията.
Точно защото бяхме супер изморени предния ден от пътуване и обикаляне, не успяхме да чуем алармите и да станем.

Бих препоръчала Каса Батло, и то да се купи златен билет, който дава достъп до стаи и зали, до които другите нямат такъв.
Останахме омагьосани от къщата и тя е на челно място в класацията ни.

Парк Гюел може да се посещава и безплатно, само частта на която всички се снимат е с билети всъщност.
Имаш куп местни, които си влязоха просто на разходка в парка, заедно с нас.

# 612
Не може парк Гюел да се посещава безплатно. За чужденци не може. Само за техните е безплатно, -- ученици, ветерани от войната, пенсионери и т.н.

# 613
  • София
Аз тепърва ще ви побърквам с идиотски въпроси, така че бъдете снизходителни. Hug

Всичката Мара втасала при мен, но главно си ме вълнува Камп Ноу. В тази връзка, тези които са посещавали стадиона, какво ще рече базов билет? Виждам, че в цената му влиза посещение на музея на Барса плюс construction viewpoint, но преведено на чист български това второто, ще рече ли, че с очите си ще зърна отнякъде целия стадион? Иначе виждам, че има и билети, с които можеш да се разходиш по терена, вип ложи и т.н., но точно в тоя базов билет не ми става ясно, аджеба, ще изляза ли на място, от което да хвърля поглед, без да се разхождам. И в момента не е ли в тотален ремонт? Щяха да го пуснат декември тази година, пък билети се продават на кило...

Пак гледах апартаментите в Букинг и има като за нас, на добри цени, явно преди съм задала грешни филтри.

# 614
  • София
Аз тепърва ще ви побърквам с идиотски въпроси, така че бъдете снизходителни. Hug

Всичката Мара втасала при мен, но главно си ме вълнува Камп Ноу. В тази връзка, тези които са посещавали стадиона, какво ще рече базов билет? Виждам, че в цената му влиза посещение на музея на Барса плюс construction viewpoint, но преведено на чист български това второто, ще рече ли, че с очите си ще зърна отнякъде целия стадион? Иначе виждам, че има и билети, с които можеш да се разходиш по терена, вип ложи и т.н., но точно в тоя базов билет не ми става ясно, аджеба, ще изляза ли на място, от което да хвърля поглед, без да се разхождам. И в момента не е ли в тотален ремонт? Щяха да го пуснат декември тази година, пък билети се продават на кило...

Пак гледах апартаментите в Букинг и има като за нас, на добри цени, явно преди съм задала грешни филтри.
Стадиона в момента е в ремонт и няма как да го видите, но иначе Да, с базовия билет излизате на трибуните и се вижда с цялата си прелест, слиза се и долу на терена, но есествено само до оградата, качвате се и горе на местата за журналиси, абе страхотно преживяване е.
Може ли да споделите по-нормалните цени за апартаментите, че и аз гледам за април, но нещо са бая скъпички. Миналата година пак бяха скъпо, но сега са още повече.

Общи условия

Активация на акаунт