Барселона - Тема 12

• 68 141
  • 894
  •   1
Отговори
# 615
Тонка, аз съм любопитна, сподели линк моля, за апартамент за 10човека.

Що се отнася до стадиона, в ремонт е и реално може да се види само музея. Дори и в отзивите в Гугъл го пише.
Не ми е ясно при това положение как продават билети и за самият стадион, освен ако не ви се гледат разкопки.
Това е от преди 2месеца.
https://lh3.googleusercontent.com/p/AF1QipOmQC0HoclkA6Wf02u08pxM … s3840-w3840-h1838

Последна редакция: пт, 26 яну 2024, 16:16 от Essentiall

# 616
  • София
Момичета, тъй като двама от компанията ни са под въпрос, гледах апартаменти за 7 човека. Зададох филтър в Буукинг за 3 нощувки, 7 човека и цена до 2500 лв. Излязоха ми над 40 апартамента и няколко си ги запазих в Любими.
Sagrada Familia 360
MH Apartments Gracia
Apartamento Sants

Това е на първо четене. Не съм задълбавала. Когато дойде време, ще огледам всеки апартамент детайлно и ще преценя кой точно да резервирам.

Essentiall, и аз се учудих, защото стадионът е тотално изринат, така че ще посетим само музея. Как ме е яд, че ще отидем малко преди официалното му откриване. До октомври може пък да е придобил някакъв вид вече.

# 617
Не може парк Гюел да се посещава безплатно. За чужденци не може. Само за техните е безплатно, -- ученици, ветерани от войната, пенсионери и т.н.
А преди началото на работното време, може ли да се посещава безплатно от туристи?
Сякаш бях прочела такъв коментар тук, че може да се влезне преди работното време в платената част, и ние сме планували така да направим. Не толкова да спестим от входа, а по-скоро за да избегнем навалицата и да можем да разгледаме и да снимаме в по-спокойно време.
Някой може ли да потвърди дали е така?

# 618
Не може парк Гюел да се посещава безплатно. За чужденци не може. Само за техните е безплатно, -- ученици, ветерани от войната, пенсионери и т.н.
А преди началото на работното време, може ли да се посещава безплатно от туристи?
Сякаш бях прочела такъв коментар тук, че може да се влезне преди работното време в платената част, и ние сме планували така да направим. Не толкова да спестим от входа, а по-скоро за да избегнем навалицата и да можем да разгледаме и да снимаме в по-спокойно време.
Някой може ли да потвърди дали е така?
Не. Само за испанци.

# 619
  • Mediterraneo
Как се удостоверява, проверяват документите ли?

# 620
Това съм го пропуснала, кой може да влиза безплатно.
Иначе документи не са проверявали,  само показваш билета и това е.
Преди нас една баба просто си влезе в парка. Със сигурност е била тамошна.

# 621
  • Горна Оряховица
Мн съм ядосана на wizz,смениха ни полета за връщане на 11.06 от 21 часа на 9 сутринта...слизаме от круиза по обяд и трябваше да си сменя полета за 12.06. Няма останали хотели на нормални цени под 400лв нощувката...В Ел Прат, ако запазя нощувка дали ще има какво да се прави цял ден...че и куфари ще мъкнем + 2 деца...кошмар.

# 622
  • ново
Как се удостоверява, проверяват документите ли?
Дъщеря ми каза, че става и с NIE, но трябвало да си направиш някаква Гауди карта, каквото и да значи това😀

# 623
Това съм го пропуснала, кой може да влиза безплатно.
Иначе документи не са проверявали,  само показваш билета и това е.
Преди нас една баба просто си влезе в парка. Със сигурност е била тамошна.
Това, което казва Soft_Rain го прочетох и в сайта им, тук го пише.
https://parkguell.barcelona/ca/un-parc-per-a-tothom/per-que-la-regulacio
Но и аз не бях сигурна дали и как се контролира, дали проверяват документи.
Някъде, може би в предната тема, бях чела съфорумка, които бяха влезли преди да отвори парка, по изгрев слънце, разгледали са спокойно, без хора, направили са чудни снимки... Надявах се да можем и ние така, но щом са го обявили и в сайта  им, не бих рискувала да им нарушавам правилата 😏

# 624
Това ми го разказва дъщерята,  която след посещението на каса Батло беше толкова впечатлена от Гауди,  че чела за него до 2ч през нощта. На сутринта ми изнесе цяла беседа.
Никога досега не е била толкова впечатлена от някого или нещо. Simple Smile

# 625
  • БГ
...мен, но главно си ме вълнува Камп Ноу. В тази връзка, тези които са посещавали стадиона, какво ще рече базов билет?
Базовият билет е за музея и кръглата зала с видео филм. След това може да посетите фен магазина, на втория етаж в дясно има стълби, които водят до зала, намираща се зад централната трибуна. Там има екрани, предаващи ремонтите дейности на стадиона.
На място, на гише, билетите са по-скъпи от тези в сайта им. Направих резервацията 10 мин преди часа за влизане, платих с карта, изтеглих QR кодовете и без проблем минахме проверките и влязохме в музея.

# 626
  • ВАРНА
Започвам да чета темата,защото планирам семейно посещение на Барселона. Последните няколко години при пътуване до нови места се доверявам изцяло на Вас. Трябва да си направя план като имаме три цели дни. Обичаме пешеходните разходки и не наблягаме много на музеите.Естествено приемам съвети и предложения. Дори ако някой има готов  план и иска да сподели ще е супер. ☀️

# 627
Тонка, пускам разкошен апартамент в Барселона, в който съм била. Шест човека платихме под 800 евро за четири нощувки. В Hospitalet de llobregat е, близо до аерогарата и с много удобен транспорт до центъра. Стига се до Пласа Каталуня с метро за десетина минути.
https://bg.airbnb.com/rooms/35333648?guests=1&adults=1&viralityE … _S6oLFccG4X1tpjZv

# 628
  • София
La farina, благодаря, но ние надхвърляме капацитета на апартамента. Станахме 8 човека.

megivarna, и ние сме като вас. 3 пълни дни и не ходим по музеи, освен ако не са на Мадам Тюсо. Grin Ще следя за отзиви къде и какво да се види, въпреки че като си вземем 48 часови карти за туристическите автобуси и ще направим график на кои да слизаме, за да разгледаме.

stefaniika, много благодаря за разясненията!
Ще умувам дали си заслужава да ходим до музея на Барса и да гледам разкопките на монитори. Grinning За момента ми звучи зловещо.

# 629
megivarna, за 3пълни дни, нашата програма беше следната.
Уточнявам, че вече някои от забележителностите сме ги виждали.

1ви ден - Каса Мила и двореца Гюел
2ри ден - Каса Батло и парк Гюел
3ти ден - Саграда Фамилия и свободна разходка
Разглеждахме още Триумфалната арка и парка Цитаделата
Рамбала и пазара
Катедралата на Барселона и готическия квартал

Общи условия

Активация на акаунт