Барселона - Тема 12

• 68 146
  • 894
  •   1
Отговори
# 630
Ноу камп е в ремонт, а пеещите фонтани не работят, правилно ли съм разбрала?

# 631
  • ново
Ноу камп е в ремонт, а пеещите фонтани не работят, правилно ли съм разбрала?
Да.
За питащите напред - може да се качите до Музея на Националното изкуство на Каталуния, гледката пт там към града е страхотна. Ако ви представлява интерес може да видите и Испанското село.

# 632
Да попитам ползвалите карта Ола Барселона - как точно се валидира? Маркираш я на машинка в метрото (това ще ни е първия транспорт), когато влезеш там и ти слага печат с дата и час или се сканира и вече ти си помниш часа.
Слад това нужно ли е да я валидира човек на всеки следващ транспорт, на който се качва или няма нужда? Нали е за определено време и неограничено пътуване, за мен е логично да се валидира само първоначално, но може да имат други изисквания.

Също така, някой купувал ли си е картата онлайн и после да си я вземе от гише на летището, лесен ли е процесът?

# 633
Карта Hola Barcelona купих онлайн, има 10% отстъпка през сайта.
Дават ти код, с който отиваш на автоматите на летището и го въвеждаш. 
Дава ти картата.
Първото валидиране отчита часа и съответно до кога е валидна.
При всяко влизане в метро или където и да е се поставя в автомата. Иначе няма за ви се отворят вратите за метрото.
Ако не я минете през машинката в автобус, глобата е 200Е мисля,  пише го в автобуса.

# 634
Ясно. Благодаря много! Hug

# 635
Мн съм ядосана на wizz,смениха ни полета за връщане на 11.06 от 21 часа на 9 сутринта...слизаме от круиза по обяд и трябваше да си сменя полета за 12.06. Няма останали хотели на нормални цени под 400лв нощувката...В Ел Прат, ако запазя нощувка дали ще има какво да се прави цял ден...че и куфари ще мъкнем + 2 деца...кошмар.
И на нас ни смениха по същият начин полетите за началото на Май месец. Супер много име се нервирахме и за сега решихме да изчакаме дали случайно няма да върнат първоначалният полет - миналата година по същият начин ни прецакаха за друга дестинация и ние в бързането си потвърдихме промяната. От там, цялата ни програма се промени - отпуски, хотел, програма за посещение.....
Та за сега се връщам да чета темата от началото, защото за пръв път ще бъдем в Барселона. От програмата ни отпада Ноу камп, след като е в ремонт - вероятно ще продължи до Май месец?

# 636
  • sf
Ще продължи и след май.

# 637
А фонтаните ще ги пуснат ли по някое време?

# 638
По сайтовете пише, че са спрени за неопределен период от време и не се знае дали и кога ще ги пуснат.
Един човек обясняваше, че ако се "върнел дъжда" в района и валяло с дни и дни, тогава можело да ги пуснат. Явно дъждът го няма все още.
Честно казано, като се сетя каква криза беше последните две лета в Европа с водата - разбирам ги.

# 639
  • ново
А фонтаните ще ги пуснат ли по някое време?
За съжаление никой не знае. Причината е безводието.

# 640
Картите важат за целия транспорт, само за метрото от летището не. За автобуса, който се движи само от-до летището също не важат.
Важат за автобус 46

# 641
Ние като бяхме миналата година в средата на май абсолютно всеки ден валеше. До обяд слънце, следобяд се изсипваха някакви ненормални дъждове, имах дъждобран и той не ми свърши работа, подгизнах до костите няколко пъти. Изобщо страхотно време.

Последна редакция: вт, 30 яну 2024, 12:55 от Soft_Rain

# 642
  • ново
Картите важат за целия транспорт, само за метрото от летището не. За автобуса, който се движи само от-до летището също не важат.
Важат за автобус 46
Имам предвид Aerobús.

# 643
Едната година бяхме от 21.06 до 29.06.
Прекрасно време, както за разходки, така и за плаж.
Другия път като ходихме беше началото на октомври. Също много хубаво време, но си бяхме с лека връхна дреха. И пак плажувахме.

# 644
Имам въпрос за влака Барселона - Салоу. Сега видях на сайта на Renfe, че билетите не могат да се купят онлайн. От машина могат ли да се купят или трябва да е от гише? Защото мислим да хванем влака от Пасаж де Грация, а там не знам има ли гишета? 🤔
Билета може ли да се купи отиване и връщане след 3 дни?

Общи условия

Активация на акаунт