Барселона - Тема 12

• 67 998
  • 894
  •   1
Отговори
# 825
"ani4ka1983
И аз взех билети за парк Гюел, от официалния сайт на 16.02, и също получих имейл с талони за 50 процента отстъпка за Тибидабо и за зоологическата. Имейла беше в папка "Спам". Възползвах се от талона за Тибидабо и взех билети и за там с отстъпката. На зоологическата не мислим да ходим.
https://parkguell.barcelona/
[/quote]
Да ви попитам къде ви е изписан промо кода, който се въвежда за намалението за Тибидабо -не го намирам в мейлите и билетите за Гюел?

# 826
Освен имейла с билетите за Гюел, получих и друг имейл, само с двата талона за отстъпка. Беше в папка Спам и също за малко да го изтрия, защото там обикновено не ги отварям и трия наред. Но видях, че пише нещо за 50 процента, малко се усъмних, но го отворих. Няма код, има два линка, един за Тибидабо и един за зоологическата. Като последваш линка направо ти отваря страницата от където се купуват билетите, с цена наполовина намалена. Основния билет за Тибидабо е 19 евро, а през този линк ми беше 9,50.
Аз искам да питам тези, които са ходили на Тибидабо с предварително закупени билети. Доколкото разбрах, с този билет чак горе на входа ми дават гривничка за парка, как тогава ще се възползвам от безплатния фуникуляр до там?
И другия въпрос - билета ни е за Panorama park  и атракциите там, но ако ни харесат и искаме да се пуснем на някоя от другите атракции, ще можем ли да си доплатим за по-скъпия билет или няма да можем да ги ползваме?

# 827
  • Пловдив
Сканира се кодът от билетите на автомати, като в метро, за да ви пусне в "гарата" на фуникуляра. Горе вече си вземате гривни.

# 828
Благодаря ani4ka1983, видях, че по-долу в линка препратка трябва само да си попълня данните и се получи.

# 829
Здравейте, бихте ли споделили от парка Гюел с какво се предвиждате до музея на науката, на мапс ми дава някакви възможности, но не ми изглежда много удобно - с прекачване,с ходене.....

И още един въпрос към завърнали се или местни,  след 19 ч. какво би могло да се посети, прави ми впечатление че всички обекти са с това раб време, кулата на Колумб пък съвсем рано затваря.....?

# 830
Здравейте. Някой посещавал ли е във Ферари ленд? Чудим се дали има смисъл да отделим един ден до Ферари ленд ( няма да имаме време за целият парк Портавентура) или посетим само развлекателния парк в Тибидао? Ще бъдем с 9 годишно дете и се опасявам, че част от атракционите във Ферари ленд няма да бъдат подходящи за него...

# 831
До CosmoCaixa от парка Гюел се придвижихме с автобус V19 и след това малко ходене. Имаше и други автобуси, които стават, но този дойде най-бързо.
След 19 часа сме посещавали Casa Batllo.
Нашите деца на 9 и 6 години Ferrari Land не ги спечели, но за Portaventura са готови да тръгнат отново, ако им се дадат 5 минути да си стегнат багажа. Във Ferrari Land ни харесаха Racing legends и Flying Dreams, но Ви съветвам да помислите пак за Portaventura.

# 832
  • София
Здравейте. Някой посещавал ли е във Ферари ленд? Чудим се дали има смисъл да отделим един ден до Ферари ленд ( няма да имаме време за целият парк Портавентура) или посетим само развлекателния парк в Тибидао? Ще бъдем с 9 годишно дете и се опасявам, че част от атракционите във Ферари ленд няма да бъдат подходящи за него...
Погледнете от колко часа работи Ферари ленд в периода, в който иската да го посетите. Ние бяхме април месец и работеше от 16.00 до 22.00. Парка е малък с една коляма атракция, която дете на 9 мисля че не може да ползва. Пистата ми изглежда пък прекалено бебешка и не знам дали ще му хареса, единствено остава да посетите виртуалните турове, които са много хубави и разходката в парка.
Портавентура си заслужава много повече, но за един ден ще ви е много натоварено ако решите да пътувате от Барселона без да преспите в Салоу.

# 833
Погледнете от колко часа работи Ферари ленд в периода, в който иската да го посетите. Ние бяхме април месец и работеше от 16.00 до 22.00. Парка е малък с една коляма атракция, която дете на 9 мисля че не може да ползва. Пистата ми изглежда пък прекалено бебешка и не знам дали ще му хареса, единствено остава да посетите виртуалните турове, които са много хубави и разходката в парка.
Портавентура си заслужава много повече, но за един ден ще ви е много натоварено ако решите да пътувате от Барселона без да преспите в Салоу.

Да, точно това са и нашите опасения. Погледнахме и Ферари ленд работи от 16 до 22 часа. За целият парк Портвентура, си трябват два дни с една нощувка, които ги нямаме. Та, вероятно ще се задоволим само с парка Тибидао....
Благодаря много за мненията.

# 834
  • Велико Търново
Мамс, днес беше вторият ни ден в Барселона и първият реално туристически. Много благодаря за всички мнения и насоки, изключително полезни сте!!!
Утре пак ще препускаме и ще останем без крака, но е толкова красиво, атмосферата  е така свободна и се усеща безгрижие, че просто е несравнимо прекрасно.
Ще имам нужда от помощ за третия туристически (четвърти от престоя) ни ден тук. Досега съм планирала стадиона камп ноу (не мога да взема билети онлайн), магическите фонтани за вечерта и все още се чудя кой фуникуляр да търся. Кой ми е пешеходно близко до фонтаните. Испанското село също ми стои с въпросителна в списъка. Помагайте с предложения,  моля ви.

# 835
Фонтаните работят ли?

# 836
На официалния сайт пише, че не работят...то там пак има какво да се види...най-близкия лифт е Телеферик Монтжуик, който качва до крепостта Монтжуик - ние се качихме там и ни хареса. Побле Еспаньол също е в района, ние не ходихме там, защото нямахме време - нещо като Етъра е..

# 837
Фонтаните не работят по това време.

# 838
  • ново
Фонтаните не работят от миналата година поради безводието, което за  жалост продължава.
Испанското село на нас ни харесва. Два часа може да се убият там. Има нещо като малък киносалон, в който прожектират кратко филмче за традициите и празниците. Има и заведение.

# 839
skk007, ако особено сте с деца и все още се чудите, посетете Poble Espanyol . Мисля няма да съжалявате, защото в момента има мултимедийна изложба за Пинокио.
Извън това, в Poble Espanyol сградите са построени в различен архитектурен стил - ренесанс, барок, готик и т.н. и за различни области от Испания и е интересно, толкова, колкото и разходка из Готическия квартал.
Има и изложба за историята как и защо е построено селището. Само трябва да се ориентирате къде да я намерите. Не помня точно сграда, но беше на втория етаж.

Общи условия

Активация на акаунт