Барселона - Тема 12

• 67 235
  • 894
  •   1
Отговори
# 105
На парк Гюел гледах цени на сайта 14.5 евро за възрастен, има ли значение часът, в който се влиза?
И по-добре ли е да се резервира AirBnB, отколкото хотел/хостел? Повечето, които намерих са в покрайнините и не знам дали ще има градски транспорт до там.
На хотелите цените са доста високи, та дори и на хостелите.

# 106
  • В центъра на моретата
Няой скоро да се е качвал до Монсерат? Интересуват ме актуални цени, разписания и препоръки.
Скоро не - преди пандемията. Това, което направихме ние: избрахме оферта от Tripadvisor, която включваше транспорт, гид и всичко за около 4 -5 часа (половин ден), платихме я. Доволни останахме, бяхме само ние тримата - с мъжа ми и дъщеря ми. Сутринта дойде да ни вземе екскурзовод с кола, говореше сравнително приличен английски и обясняваше добре.   Намерих си в мейла потвърждение за плащането - 207 USD за тримата.

# 107
Здравейте и от мен,планирам пътуване началото на Май,ходила съм вече веднъж преди няколко години,но нямам никакъв спомен къде бяхме отседнали 🤦🏽♀Оглеждам се за хотел и единственото,което си спомних е колко скъпи бяха хотелите.Загледах Catalonia Gacia като за 3 нощувки ми дава цена 1042 лв,намира се в района на Ешампле.Бих била благодарна ако някой сподели нещо по бюджетно в този район или близо до него.

# 108
Това изпълнимо ли е за един ден
1.   Площад Испания
2.   Мол арена-асансьор
3.   MNAC -вътре
4.   Испанското село -вътре
5.   Олимпийското селище
6.     Замък монтжуик
6.   Лифт монджуик до Сан себастиан Крайбрежие

и въпросът ми е олимп.селище и замъка струва ли се да се разглеждат вътре

# 109
Розали..., аз се интересувам от програмата и местата, които сте посетили. И аз следя за намаления на картите Go city, намерих и ваучер за 15%.

И мен ме интересуват тези карти, чудя се дали да купя.. за два или три дни. Някой има ли опит с тях?

# 110
Имам въпрос за T-casual - до 75 мин.се брои едно пътуване ли, нещо не разбрах това, че транспортът може да се сменя в рамките на 75 мин.

Да, в рамките на 75 минути се брои едно пътуване. Може да се качите на метро, да слезете и да вземете автобус, или влакче на железницата, при всяка смяна валидирате билета, но не се отчита като ново пътуване, брои се за едно. Не важи за линията от аерогарата (L9) до връзка с другите линии, за нея се купува отделен билет на цена около 5 евро.

Нещо интересно - като се прибирахме, хванахме линия 3, оттам се орикачихме на L9 за летището, за коята нямахме билети, без които не можеш да излезеш от метрпто. Купихме си билети на самия изход, валидирахме и излязохме. Както са писали, транспортът им е много добре уреден.

Розали..., аз се интересувам от програмата и местата, които сте посетили. И аз следя за намаления на картите Go city, намерих и ваучер за 15%.

1 ден
- Дворец на каталунската музика (не е включен в картата, но дъщеря ми свири на флейта и реших, че ще й бъде интересно, може да се замени с музея на музиката от картата, който е и по-близо до Саграда Фамилия, или пък кулата във форма на краставица);
- Recinte Modernista de Sant Pau - Museu;
- Sagrada Familia;
- Египетски музей.

2 ден
- Picasso walking tour + музея (турът е доста интересен, гидовете на агенцията са готини и забавни)
- Casa Batllo;
- Casa Mila (La Pedrera)

3 ден
- Casa Amatller (пускат на малки групи на всеки 30мин, ние отидохме в 10.30, ядохме течен шоколад с препечен хляб в сладкарницата долу, така бяхме първи за групата в 11ч. Не работи понеделник и вторник);
- Casa Vicens;
- Парк Гюел;
- Cosmo Caixa.

4 ден
- Камп Ноу
- Монтджуик (слязохме на площад Испания и се отправихме към фонтаните - не работят, заради сушата, пестят вода, но пак е красиво, после се качихме до горе, на връщане минахме през
- испанското село);

5 ден
- музей на илюзиите;
- музей на забавленията;
- музей на восъчните фигури;
- аквариума;
-  MOCO.

Ние бяхме с младежи, ако сте само възрастни хора, могат да се направят промени. Аз бих пропуснала илюзиите и забавленията. Аквариумът наистина не е нищо особено, влязохме заради пингвините. Пак заради младежите, не давах много зор, иначе бих се разходила и в зоологическата градина (така ще видите арката и цитаделата, ако нямате допълнителни дни за свободни разходки) + още някой музей от картата, реално имаше време.

Комбинирах нещата по местоположение, само втория ден разбутах, защото държах основните неща и най-вече къщите да са първите дни, защото предвид здравословните ми проблеми, не беше много сигурно докъде ще изкарам.

Пътуваме за Барселона за 3 дни /другите 2 са в полети и не ги броя/.  Аз съм била в този чудесен град 4 пъти, но този ще водя и синът ми. Аз съм от хората, които не си губята времето в разходки, а очакват максимално да оползотворя престоят си. Някъде обаче се изгубих в плановете си и имам нужда от съвети.
Можете ли да споделите, дали сте ползвали карта Go city? Цената и е висока 120 Е за два дни на човек, но включва безплатен достъп за доста от атракциите и музеите в Барселона и един безплатен ден с Hop On автобус. Смятате ли , че е изгодно?
Взела съм  Hola card, която за 5 дни е 39 Е на човек, но включва и трансфера от летището.
Ще успея ли да направя следните обиколки за 3 дни?

Първи ден - Восъчен мзеа, Колоната на Колумб, Аквариум, Музей на Пикасо, Зоопарк, Саса Мила, Египетски Музей, Каса Батйо

Втори ден -  ми е критичен - Хълмъ Тибидабо с фоникуляра, Саград Кор, Музея на науката, Парк Гюел .. всичко това трябва да се види преди 15.30 защото с картата  GO тогава разбирам , че е последният вход с гид /не че ми е притрябвал , ама не виждам как да вляза само с пас / След това искам да ми остане време за Торе Акбар , Евентуално Каса Висенс... Музеят на илюзиите

Трети ден - тука приключват безплатните входове, но за вечерта имаме билети за Барселона - Валенсия на Камп ноу и... явно трябва да пообиколим Монжуик.. Та с Телерифика.. плана е от сутринта да отидем в тази посока да видим крепостта, испанското село, Фонтана, Нац. музей на Каталуния, Ботаническа градина, евентулано Мол Арена и оттам стадиона ...ако взема Го карт за три дни.. .не знам дали си заслужава.. последният вход за стадиона е в 13,45 как ще ги разгледам всичките тия неща , като Телерифика тръгва в 11 ч..

Спим на Рмабала, та все ще има време за още някой музей и Ла Букерията.... за фламенко.. няма да останат пари и време явно..
Пропускам ли нещо важно? Ще ми стигне ли времето? Моля за съвет, ако нещо трябва да разместя?
Изтеглила съм доста гидове на телефона, но ако имате опит с някой подходящ, където може да се планира и комбинира и транспорт ще е добре да споделите?
Благодаря ви и за отделеното време!

# 111
Имам въпрос за T-casual - до 75 мин.се брои едно пътуване ли, нещо не разбрах това, че транспортът може да се сменя в рамките на 75 мин.

Да, в рамките на 75 минути се брои едно пътуване. Може да се качите на метро, да слезете и да вземете автобус, или влакче на железницата, при всяка смяна валидирате билета, но не се отчита като ново пътуване, брои се за едно. Не важи за линията от аерогарата (L9) до връзка с другите линии, за нея се купува отделен билет на цена около 5 евро.

Нещо интересно - като се прибирахме, хванахме линия 3, оттам се орикачихме на L9 за летището, за коята нямахме билети, без които не можеш да излезеш от метрпто. Купихме си билети на самия изход, валидирахме и излязохме. Както са писали, транспортът им е много добре уреден.

1 ден
- Дворец на каталунската музика (не е включен в картата, но дъщеря ми свири на флейта и реших, че ще й бъде интересно, може да се замени с музея на музиката от картата, който е и по-близо до Саграда Фамилия, или пък кулата във форма на краставица);
- Recinte Modernista de Sant Pau - Museu;
- Sagrada Familia;
- Египетски музей.

2 ден
- Picasso walking tour + музея (турът е доста интересен, гидовете на агенцията са готини и забавни)
- Casa Batllo;
- Casa Mila (La Pedrera)

3 ден
- Casa Amatller (пускат на малки групи на всеки 30мин, ние отидохме в 10.30, ядохме течен шоколад с препечен хляб в сладкарницата долу, така бяхме първи за групата в 11ч. Не работи понеделник и вторник);
- Casa Vicens;
- Парк Гюел;
- Cosmo Caixa.

4 ден
- Камп Ноу
- Монтджуик (слязохме на площад Испания и се отправихме към фонтаните - не работят, заради сушата, пестят вода, но пак е красиво, после се качихме до горе, на връщане минахме през
- испанското село);

5 ден
- музей на илюзиите;
- музей на забавленията;
- музей на восъчните фигури;
- аквариума;
-  MOCO.

Ние бяхме с младежи, ако сте само възрастни хора, могат да се направят промени. Аз бих пропуснала илюзиите и забавленията. Аквариумът наистина не е нищо особено, влязохме заради пингвините. Пак заради младежите, не давах много зор, иначе бих се разходила и в зоологическата градина (така ще видите арката и цитаделата, ако нямате допълнителни дни за свободни разходки) + още някой музей от картата, реално имаше време.

Комбинирах нещата по местоположение, само втория ден разбутах, защото държах основните неща и най-вече къщите да са първите дни, защото предвид здравословните ми проблеми, не беше много сигурно докъде ще изкарам.

Пътуваме за Барселона за 3 дни /другите 2 са в полети и не ги броя/.  Аз съм била в този чудесен град 4 пъти, но този ще водя и синът ми. Аз съм от хората, които не си губята времето в разходки, а очакват максимално да оползотворя престоят си. Някъде обаче се изгубих в плановете си и имам нужда от съвети.
Можете ли да споделите, дали сте ползвали карта Go city? Цената и е висока 120 Е за два дни на човек, но включва безплатен достъп за доста от атракциите и музеите в Барселона и един безплатен ден с Hop On автобус. Смятате ли , че е изгодно?
Взела съм  Hola card, която за 5 дни е 39 Е на човек, но включва и трансфера от летището.
Ще успея ли да направя следните обиколки за 3 дни?

Първи ден - Восъчен мзеа, Колоната на Колумб, Аквариум, Музей на Пикасо, Зоопарк, Саса Мила, Египетски Музей, Каса Батйо

Втори ден -  ми е критичен - Хълмъ Тибидабо с фоникуляра, Саград Кор, Музея на науката, Парк Гюел .. всичко това трябва да се види преди 15.30 защото с картата  GO тогава разбирам , че е последният вход с гид /не че ми е притрябвал , ама не виждам как да вляза само с пас / След това искам да ми остане време за Торе Акбар , Евентуално Каса Висенс... Музеят на илюзиите

Трети ден - тука приключват безплатните входове, но за вечерта имаме билети за Барселона - Валенсия на Камп ноу и... явно трябва да пообиколим Монжуик.. Та с Телерифика.. плана е от сутринта да отидем в тази посока да видим крепостта, испанското село, Фонтана, Нац. музей на Каталуния, Ботаническа градина, евентулано Мол Арена и оттам стадиона ...ако взема Го карт за три дни.. .не знам дали си заслужава.. последният вход за стадиона е в 13,45 как ще ги разгледам всичките тия неща , като Телерифика тръгва в 11 ч..

Спим на Рмабала, та все ще има време за още някой музей и Ла Букерията.... за фламенко.. няма да останат пари и време явно..
Пропускам ли нещо важно? Ще ми стигне ли времето? Моля за съвет, ако нещо трябва да разместя?
Изтеглила съм доста гидове на телефона, но ако имате опит с някой подходящ, където може да се планира и комбинира и транспорт ще е добре да споделите?
Благодаря ви и за отделеното време!

С Go city бяхме, да.
Непосилно ми се струва, така, както сте го замислили. Ние сутрин излизахме около 9.30 и се прибирахме към 19.30-20.00 часа, като се хапваше на крак и в движение, за да смогнем.
С картата паркът, музеят на Пикасо и Саграда са с гид, което донякъде също утежнява времево. Къщите също имат последен час за вход в зависимост от билета, проверете ги.
Не знам кога ще ходите, но фуникулярите не работеха през февруари, Висенс също затвори за ремонт.
За парка - последният вход, като запазвах аз, беше 17.30 (може и 16.30 да беше, но така нямаше да остане време за космо каишка, затова избрах в 14.30), на испански и английски, само на английски нямаше възможност да се резервира.

Ако полетът ви е късно, както беше нашият, имате още 1 ден. Ние си оставихме багажа в каси и си обикаляхме.

# 112
chefy123, казваш, че си била вече няколко пъти в Барселона, т.е. би трябвало да имаш лични впечатления от забележителностите, но си направила неизпълнима програма!
Само като видиш "Първи ден - Восъчен мзеа, Колоната на Колумб, Аквариум, Музей на Пикасо, Зоопарк, Саса Мила, Египетски Музей, Каса Батйо", дори да не знаеш какви са тия 8 забележитености, е ясно че няма как да ги вместиш в един ден. Пада се грубо казано по час на всяка, все пак има и придвижване между тях. А да разгледаш Аквариума и особено Зоопарка за 1 час е препускане. А музеите и къщите за по 30 мин. ?! Дори да успееш да изпълниш този план, сетивата в един момент се пренасищат и се губи удоволствието. Избери максимум 3 атракции на ден, според вашите предпочитания, и ще прекарате чудесна екскурзия.

# 113
Здравейте, предстои ми пътуване с тийнейджъри през май и в момента съм в период на проучвания. Предполагам, че с наближаване на датата на тръгване ще имам все повече въпроси и идеи за обсъждане в темата, но за момента се балтая с един проблем и не мога да се оправя.
Много искам да ползваме Hop On Hop Off поне за 1 ден. Обичам да разглеждам градовете по този начин. Какъв ми е проблемът обаче - харесах си едни туристически бусчета по картата на линиите - три линии, много спирки. Но не съм сигурна, че е актуална. Става въпрос за картата публикувана в този сайт https://www.hoponhopoffbarcelona.org/. Така като гледам снимките и логото, мисля че става въпрос за автобусите Barcelona Bus Turístic, чиито официален сайт според мен е този https://www.barcelonabusturistic.cat/en?utm_source=google&utm_me … &utm_campaign=GMB и съответно картата ни линиите публикувана там е съвсем различна, да не говорим, че линиите са две. Имате ли идея дали става въпрос за две различни и конкурентни Hop On Hop Off фирми или са едни и същи, но инфото не е актуално?
Знам, че има и други автобусчета, с различни спирки и друго лого и въобще друг вид, но те не ми харесват толкова. https://barcelona.city-tour.com/en/tourist-bus-routes-barcelona

Ако сте наясно, помогнете ми да се ориентирам и да разбера има ли в действителност автобусчета, които са с три линии и 44 спирки Blush

# 114
Здравейте, предстои ми пътуване с тийнейджъри през май и в момента съм в период на проучвания. Предполагам, че с наближаване на датата на тръгване ще имам все повече въпроси и идеи за обсъждане в темата, но за момента се балтая с един проблем и не мога да се оправя.
Много искам да ползваме Hop On Hop Off поне за 1 ден. Обичам да разглеждам градовете по този начин. Какъв ми е проблемът обаче - харесах си едни туристически бусчета по картата на линиите - три линии, много спирки. Но не съм сигурна, че е актуална. Става въпрос за картата публикувана в този сайт https://www.hoponhopoffbarcelona.org/. Така като гледам снимките и логото, мисля че става въпрос за автобусите Barcelona Bus Turístic, чиито официален сайт според мен е този https://www.barcelonabusturistic.cat/en?utm_source=google&utm_me … &utm_campaign=GMB и съответно картата ни линиите публикувана там е съвсем различна, да не говорим, че линиите са две. Имате ли идея дали става въпрос за две различни и конкурентни Hop On Hop Off фирми или са едни и същи, но инфото не е актуално?
Знам, че има и други автобусчета, с различни спирки и друго лого и въобще друг вид, но те не ми харесват толкова. https://barcelona.city-tour.com/en/tourist-bus-routes-barcelona

Ако сте наясно, помогнете ми да се ориентирам и да разбера има ли в действителност автобусчета, които са с три линии и 44 спирки Blush

Линиите са три през топлите месеци и две в студените, поне до такава информация стигнах аз, когато ги проверявах за нас. В крайна сметка не ги ползвахме, просто не успях да ги наместя в програмата.

# 115
А това как ви се струва, постарах се да ги районирам малко. Става въпрос за 4 дни, като първият е с кацане и настаняване и реално от обяд започва.

Ден 1:
кацане, настаняване
след 12 ч
Статуя на Колумб
Порт Вел
плаж Барселонета
Аквариум
Разходка

Ден 2
Парк Гюел
Саграда Фамилия
площад Тетуан
Триумфална арка
Музей Пикасо
Моко музей
парк Цитатела
Разходка

ден 3
Каза Мила
Каза Батло
площад Каталуния
МАКБА
пазар Бокерия
Рамбла
дворец Гюел
Разходка

Ден 4
Камп Ноу (до мястото на настаняване)
Крепост Монджуик
Магически фонтан
Изпанско село
Магически фонтан вечерта (четвъртък)
Площад Испания

Ден 5
Излитане

# 116
А това как ви се струва, постарах се да ги районирам малко. Става въпрос за 4 дни, като първият е с кацане и настаняване и реално от обяд започва.

Ден 1:
кацане, настаняване
след 12 ч
Статуя на Колумб
Порт Вел
плаж Барселонета
Аквариум
Разходка

Ден 2
Парк Гюел
Саграда Фамилия
площад Тетуан
Триумфална арка
Музей Пикасо
Моко музей
парк Цитатела
Разходка

ден 3
Каза Мила
Каза Батло
площад Каталуния
МАКБА
пазар Бокерия
Рамбла
дворец Гюел
Разходка

Ден 4
Камп Ноу (до мястото на настаняване)
Крепост Монджуик
Магически фонтан
Изпанско село
Магически фонтан вечерта (четвъртък)
Площад Испания

Ден 5
Излитане

В последователността, в която са изредени ли смятате да ги посещавате?

И къде ще отседнете?

# 117
Да, може би като разуча и съотв метролинии да се разместят. Опитвам се да ги подредя. Те някои са просто улици (площади) или забележителност, покрай която минаваш. Колко отнема приблизително разглеждането но къщите на Гауди?  Тоест 2 часа толеранс между двата начални часа достатъчни ли са?
Иначе сме запазили около Камп Ноу апартамент.

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 06:46 от Cygnus

# 118
Cygnus и ние сме около камп ноу
Виж в предните ми постове съм пуснала програма' ако ти допада

# 119
Да, може би като разуча и съотв метролинии да се разместят. Опитвам се да ги подредя. Те някои са просто улици (площади) или забележителност, покрай която минаваш. Колко отнема приблизително разглеждането но къщите на Гауди?  Тоест 2 часа толеранс между двата начални часа достатъчни ли са?
Иначе сме запазили около Камп Ноу апартамент.

1ден
- площад Тетуан
- Триумфална арка
- парк Суидаделс
- Зоопарк
- Барселонета по залез
- Аквариум под въпрос, ако остане време

2ден
- площад Каталуня
- Макба
- Букерия
- дворец Гюел - отсреща е placa Reial
- статуя Колумб
- порт Вел
- Моко
- Пикасо

3ден
- Парк Гюел
- Саграда Фамилия
- Мила
- Батийо

4ден
- Камп Ноу
- площад Испания
- Венециснски кули
- фонтаните
- дворецът
- върхът
- испанско село

Така горе-долу са подредени по местоположение и последователност, която може да следвате. Дните, разбира се, могат да се разместят. Аквариумът работи до 20.00, така че при всички случаи го оставете за край на деня. Моко е малък, може също да се остави за след Пикасо, в зависимост от това кой работи до по-късно, че не помня.
Парк Гюел трябва да е сутрин, за да може в Саграда да сте към обяд (13ч да речем) и да ви остане време за къщите. Там пак си проверете кога е последният вход, може би ще е по-добре първо да посетите Батийо, след това Мила. Малко ще е претупано, но поне ще ги видите.

Успех и приятни емоции в Барселона!

Общи условия

Активация на акаунт