Барселона - Тема 12

• 68 123
  • 894
  •   1
Отговори
# 495
  • БГ
Renfe са испанските жп, конкуренцията са - Iryo - италиански и Ouigo - френски.
На снимката се вижда как изглеждат влаковете на конкуренцията. Водещо в избора ми беше датата, часовия диапазон (отпътуване след 13ч) и цената. Влаковете на Ouigo са двуетажни, ние избрахме горния, имат и вагон-ресторант.

# 496
Здравейте, плануваме посещение на Барселона и след това 2 дена на ПортАвентура. От там ще тръгнем към летището и полета ни е рано сутринта, трябва най-късно до 6ч да сме на летището. Някой ако знае дали ще има как да се придвижим толкова рано от ПортАвентура до летището? Дали има някакви автобуси през ноща?

# 497
Моят съвет е първо да отидете в Порт Авентура,  а после в Барселона. Ако има възможност обърнете програмата. По-спокойни ще бъдете и по-лесно е придвижването от Барселона към летището.

# 498
  • СОФИЯ
Търся добри ресторанти до площад Каталуня. За моя РД е, 06.01.24. Знам че е почитан католически празник. 4 жени. Спим там.

# 499
Имам малко по-нетрадиционен въпрос.
Дъщерята е на 16г, но много ми се иска да посетим някоя вечер бар, в който се и танцува и прилича на дискотека. Има ли шанс да влезем в такъв с нея?
За клубовете прочетох че искат 18г, а в някой дори 21г и отпадат, а изглеждат невероятно, но ще почака 2години. Simple Smile

# 500
Здравейте, плануваме посещение на Барселона и след това 2 дена на ПортАвентура. От там ще тръгнем към летището и полета ни е рано сутринта, трябва най-късно до 6ч да сме на летището. Някой ако знае дали ще има как да се придвижим толкова рано от ПортАвентура до летището? Дали има някакви автобуси през ноща?
Най-ранния трансфер с Бусплана е в 6,15ч. от Порт Авентура
https://www.busplana.com/en/bookings#/ по-скоро с такси ще е вариант...там е доста постно от към градски и извънградски транспорт...

# 501
Моят съвет е първо да отидете в Порт Авентура,  а после в Барселона. Ако има възможност обърнете програмата. По-спокойни ще бъдете и по-лесно е придвижването от Барселона към летището.
Обмисляхме и така, но при този вариант ще се пада събота и неделя да сме в ПортАвентура и не ни се иска.
Варианта с такси някой знае ли колко пари би ни излязъл? Има ли таксиметрова компания в Салоу, ако има сайт да видя тарифите 🤔

# 502
https://www.saloutaxi.es/
https://www.saloutaxi.es/area-de-trabajo/al-aeropuerto-de-barcelona
Звънете и ги питайте от вашия хотел до съответния терминал на Ел прат

Последна редакция: сб, 18 ное 2023, 15:49 от ЗориБ

# 503
Мога да кажа тарифата на нощно такси в Малага до курортите Беналмадена е 2 евро на км. За 18 км ни взе 35 евро преди два месеца. Едва ли тарифата е по-различна.
Във вашият случай са 100 км, около 200-220 евро. Ако не са ви проблем. Аз не бих ги дала.

# 504
Да, много скъпо ще ни дойде 🙄
Благодаря момичета! Писах и на Бус Плана,  отговориха ми много бързо, че първия им автобус е в 3:25, което ни устройва, но май въпреки това ще търсим друг вариант.
(Good morning, our current timetables are until 30/04/2024 where there is a bus on demand from PortAventura hotels at 03:25h in the morning with arrival time at BCN airport at 05:05 T1 or 05:20 T2. You can get more information on our website http://www.busplana.com Greetings.) 
Страх ме е да разчитам само на този автобус, в Гугъл са много лоши отзивите за Бус Плана, че са несериозни, закъсняват или изобщо не идват автобусите, хората останали на спирката и т.н. Не ми се рискува, пък и ще се убием от пътуване, да ставаме в 2ч, после като кацнем в София имаме още 4 часа път до вкъщи, ще е тежък ден. Така че, мисля да търся варианти да разместим програмата, или да променим датите на полетите.

# 505
Нашият полет на връщане беше около 08:00 ч. Станахме в 05:00 и после газ към летището, имаше огромна опашка. Накрая още 300 км. с кола до вкъщи. Вечерта бяхме изцедени.

# 506
  • в града на вечния купон
Здравейте,
За Барселона 2 дена достатъчни ли са за разглеждане на основните неща?

# 507
Здравейте,
За Барселона 2 дена достатъчни ли са за разглеждане на основните неща?

С голямо препускане, ще разгледате наистина някой от най емблематичните забележителности и това ще е.
Минимум 3дни препоръчвам, макар и те да са недостатъчни.

# 508
  • в града на вечния купон
Много благодаря!

# 509
  • СОФИЯ
За 2 дни става по-добре с туристическия автобус. През зимата работят 2 от линиите, но билетът е един. В началото на януари ще съм там за 2 нощувки и пак него мисля да ползвам.

Общи условия

Активация на акаунт