Барселона - Тема 12

• 68 022
  • 894
  •   1
Отговори
# 750
anmasu,  ами просто си вкарайте в гугъл адреса и ще ви даде всички възможности за транспорт от летището.

Не знам защо никой не ползва тази опция, а се пита първо тук.

Такси за 6човека на летището не видях, но може и да се появяват.

# 751
Ама аз нали това питам - ако някой има опит, защото първо съм проверила в Google maps (което съм и написала в 1-ия пост). Вече все по-често съжалявам за редките случаи, в които търся мнение в bgmamma - в крайна сметка, нали целта на форума е за споделяне на опит, така че благодаря за остроумния коментар, оценявам го, но ще помоля, ако някой има опит, да сподели - конкретно ползвал ли е някоя от опциите, които излизат в Google maps (Cabify или FreeNow), Uber или друго такси. Разбрах например, че Uber  в Португалия е много евтин, но не ми излиза като опция в Google maps за Барселона, та не знам коя опция е най-добра, с метро ми дава време около 45 минути, като се включват 15 минути пеша.
anmasu,  ами просто си вкарайте в гугъл адреса и ще ви даде всички възможности за транспорт от летището.

Не знам защо никой не ползва тази опция, а се пита първо тук.

Такси за 6човека на летището не видях, но може и да се появяват.

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 19:57 от anmasu

# 752
Факт е  че Гугъл често е нефективен
Моя съвет е да ползвате това приложение за Барселона
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.geomobile.tmbmobile
Има таксита, ако поръчате за 6 човека, ще ви пратят ван, но със сигурност ще.ви излезе неоправдано скъпо

# 753
Много Ви благодаря! Сигурно ще е 50-60 евро, но и малко повече да е, ще ги дадем, защото сме само за 2 дни и половина - кацаме в 15:30 ч., а апартаментът ни е на 20 минути с метро от повечето места. Тъй като не съм ползвала мобилно приложение за транспорт - когато поръчам такси, показва ли ми точната сума предварително?
Факт е  че Гугъл често е нефективен
Моя съвет е да ползвате това приложение за Барселона
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.geomobile.tmbmobile
Има таксита, ако поръчате за 6 човека, ще ви пратят ван, но със сигурност ще.ви излезе неоправдано скъпо

# 754
Миналата година март бяхме отседнали шест човека в апартамент в Hospitalet de llobregat. От аерогарата си взехме две таксита, през нощта, и до адреса платихме по 20 евро. Съвсем нормално, като цена. Не ви трабва никакъв вани, никакъв убер. Кварталът е близо до аерогарата. Останахме много доволни. До центъра се стига с едно прекачване на метрото за 15 минути. Изключително удобен квартал, с добри транспортни връзки, магазини Меркадона, Карфур...

# 755
Еее, много Ви благодаря! Връщам си думите назад относно писането във форума! Толкова ме успокоихте за избора ми на апартамент, доста съжалявах, че не сме по-централно, защото сме за много малко време, а и имах отзиви, че кварталът не е много безопасен. Ако не ставам нахална, може ли да ми кажете директно от летището ли хванахте такситата или ги поръчахте до аерогарата, в началото ли уточнихте цената и на какъв език се разбрахте, защото няма испаноговорящи сред нас, камо ли каталуноговорящи Simple Smile)) . Ще пътуваме с Ryanair. Може би ще Ви изпратя и лично съобщение. Пак благодаря на отзовалите се, много полезни сте ми!
Миналата година март бяхме отседнали шест човека в апартамент в Hospitalet de llobregat. От аерогарата си взехме две таксита, през нощта, и до адреса платихме по 20 евро. Съвсем нормално, като цена. Не ви трабва никакъв вани, никакъв убер. Кварталът е близо до аерогарата. Останахме много доволни. До центъра се стига с едно прекачване на метрото за 15 минути. Изключително удобен квартал, с добри транспортни връзки, магазини Меркадона, Карфур...

Последна редакция: чт, 22 фев 2024, 19:53 от anmasu

# 756
Пред аерогарата на Барселона денонощно има таксита, черно-жълти. Всеки си чака ред и се качва на следващото. Нищо страшно, нищо трудно. Затова пък удобно. Аз съм испаноговоряща, но не смятам, че ще имате какъвто и да е проблем с даването на адреса, те си ги въвеждат в джипиеса. Не се уговарят предварително цени, на апарат са, но не са мизерници и не лъжат. Имат си цена на километър и начална такса. Както казах не са скъпи. Може да стигнете и с метрото и с автобус. През airbnb ли намерихте апартамента?

# 757
  • София
Аз понеже резервирам апартаменти през Букинг и от там директно ми предлагат опция такси. Резервирам мини ван и съм много доволна. Директно им излиза адреса на апартамента ни, а също вписвам номера на полета и от компанията си следят разписанието.

# 758
https://play.google.com/store/apps/details?id=es.com.yellow.taxi … arcelona.pasajero
Това е най-ползвания ап за таксита
Аз обаче съм чувала и за "мизерници-таксита" и в тази част на света....та бих си ползвала приложението...НО най-вече когато бяхме там си  ползвахме градския транспорт, включително от летището

# 759
Да, през airbnb - мисля че отдават и през booking, a и през други платформи. Нямат много отзиви (около 200 в airbnb, и 100 в booking), но всички са положителни, най-вече относно чистота, което ми беше основен критерий.
Пред аерогарата на Барселона денонощно има таксита, черно-жълти. Всеки си чака ред и се качва на следващото. Нищо страшно, нищо трудно. Затова пък удобно. Аз съм испаноговоряща, но не смятам, че ще имате какъвто и да е проблем с даването на адреса, те си ги въвеждат в джипиеса. Не се уговарят предварително цени, на апарат са, но не са мизерници и не лъжат. Имат си цена на километър и начална такса. Както казах не са скъпи. Може да стигнете и с метрото и с автобус. През airbnb ли намерихте апартамента?

Това ме притеснява и мен - да не стигнем до адреса и да каже 100 евро.
https://play.google.com/store/apps/details?id=es.com.yellow.taxi … arcelona.pasajero
Аз обаче съм чувала и за "мизерници-таксита" и в тази част на света....та бих си ползвала приложението...НО най-вече когато бяхме там си  ползвахме градския транспорт, включително от летището

# 760
Аз обаче съм чувала и за "мизерници-таксита" и в тази част на света....та бих си ползвала приложението...НО най-вече когато бяхме там си  ползвахме градския транспорт, включително от летището
Живяла съм дълго време в Барселона, затова си позволявам да кажа, че точно тези таксита, жълто-черните, които са единствените, които спират пред  Ел прат, са добри. Няма да излъжат.

# 761
Ползвала съм таксита и в Барселона, и из Италия. Досега такси в чужбина не ме е лъгало.
За сметка на това, от летище София, така яко ме метна един...но в 1ч през нощта, само се молиш да те закара и остави жив и здрав, та прежалих едни пари.
А уж на летището спираха само лицензирани, или каквито са там таксита.

# 762
  • В центъра на моретата
anmasu, ние в и Барселона, и в Италия  ползвахме Freenow. Мисля, че съм писала по-назад в темата. Симулирах от летището до този адрес, който си дала и за кола XL, т.е. 5-8 човека излиза 26,40 евро. С това приложение можеш да си избираш вида на колата, която искаш да ползваш и съответно ти калкулира предварително цената. Ако искаш букваш, ако не искаш - търсиш други методи за транспорт. Друг е въпросът, че в пикови часове, като например сутрин 8-9-10 ч. е изключително трудно да си поръчаш - изобщо не го поглеждат таксиметровите шофьори, ако хванеш от улицата ще си късметлия.

# 763
Много Ви благодаря! Аз пробвах да видя, но не съм си изтеглила приложението. Вероятно ще ползваме такси само от и до летището. Не знам дали 15:30 - 16 ч. е пиков, надявам се да нямаме проблем. Много благодаря, не очаквах да имаме толкова варианти, а това ми е най-притеснително засега.
anmasu, ние в и Барселона, и в Италия  ползвахме Freenow. Мисля, че съм писала по-назад в темата. Симулирах от летището до този адрес, който си дала и за кола XL, т.е. 5-8 човека излиза 26,40 евро. С това приложение можеш да си избираш вида на колата, която искаш да ползваш и съответно ти калкулира предварително цената. Ако искаш букваш, ако не искаш - търсиш други методи за транспорт. Друг е въпросът, че в пикови часове, като например сутрин 8-9-10 ч. е изключително трудно да си поръчаш - изобщо не го поглеждат таксиметровите шофьори, ако хванеш от улицата ще си късметлия.

# 764
  • на малък остров в океана
Пред аерогарата на Барселона денонощно има таксита, черно-жълти. Всеки си чака ред и се качва на следващото.

Много благодаря за информацията. Нашият самолет каца в 22:50 и ще пътуваме до Ситгес/ Sitges (не знам как се произнася)и се чудех трябва ли да си букна предварително такси. Ама щом денонощно са там явно няма смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт