Барселона - Тема 12

• 68 019
  • 894
  •   1
Отговори
# 765
Пред аерогарата на Барселона денонощно има таксита, черно-жълти. Всеки си чака ред и се качва на следващото.

Много благодаря за информацията. Нашият самолет каца в 22:50 и ще пътуваме до Ситгес/ Sitges (не знам как се произнася)и се чудех трябва ли да си букна предварително такси. Ама щом денонощно са там явно няма смисъл.
Таксита ще има, но Ситджес е доста далече. Така или иначе обаче нямате друг избор в този час освен такси. Питайте колко ще ви струва, защото със сигурност няма да е евтино.

# 766
  • на малък остров в океана
Проверявах във Free Now колко ще излезе, така че съм наясно, че няма да е под 60-70 евро, ще съм щастлива ако е под 100. Simple Smile
Колкото толкова.

# 767
Проверявах във Free Now колко ще излезе, така че съм наясно, че няма да е под 60-70 евро, ще съм щастлива ако е под 100. Simple Smile
Колкото толкова.
Ситджес си заслужава всеки цент!  Прекрасно място, страхотна храна. Весело изкарване!

# 768
  • на малък остров в океана
Благодаря, отиваме в края на май за 10 дни, така че се надяваме да можем и на плаж да ходим. И с влака до Барселона.

# 769
Потвърждавам, че такситата в Испания са много коректни. Нощната тарифа е 2 евро на км.
Наложи ни се от Малага до апартамента ни в Беналмадена да вземем такси, излезе ни 33 евро, човекът нямаше да ни върне и ни взе 30 евро.
Това в България няма как да ни се случи, да не говоря в Москва преди 5 години каква мафия с такситата от летището за какви хиляди рубли искаха да ни закара...
Добре, че не се поддадохме.
Извинявам се, че не е точно по темата.

# 770
  • Велико Търново
Здравейте,

Как Ви се струва плана ми за ден 1ви, като иамте предвид, че нощуваме в апартамент близо до площад Тетуан и тръгваме сутринта на туристическа обиколка :
- Саграда Фамилия -до обяд (като стигаме пешеходно до нея)
- Парк Гюелл - следобед ( вероятно отново пешеходно за да се насладим на градското усещане в Барселона
Реално по половин ден за всеки от двата обекта, като ми се иска да се качим на фуникуляр, но не съм сигурна кой е най близкия парк Гюел, моля за съвет и допълнения има ли нещо което да допълня в районите през които ще минем и идея за Фуникуляр наблизо/ удобен с транспортна връзка.

# 771
  • В центъра на моретата
Какво значи туристическа обиколка, това включва ли билети с час за двата обекта? Ако е само да се погледне отвън - спокойно ще ви стигне времето. Ако сте със закупени билети с час, трябва да съобразите придвижването пеша до обектите ще е около 20 мин до Сграда и 30 мин до Гюел. Може да включите Арена Монументал - малко се отклонявате от пътя за Саграда.
От Парк Гюел на 30-тина минути пеша е CosmoCaxia, но по спомен работеше до 17 ч
Фуникуляр - няма наблизо (или поне аз не знам да има). Ако не греша,  фуникулярите са два - до Монтджуик и до Тибидабо.

# 772
  • Пловдив
Пеша до Саграда ОК, но защо и до парка? В Барселона има далеч по-красиви места за пешеходни разходки. Относно Саграда, ако имам избор, бих я оставила за финал на деня. Витражите вътре са най-красиви през златния час - т.е. влизане час преди залез. Апартаментът ви е на топ място за пешеходни разходки в посока Готическия квартал, Триумфалната арка, Двореца на музиката...

# 773
  • В центъра на моретата
Абсолютно съм съгласна, ако се влиза вътре е добре да е следобяд (и е желателно времето да е слънчево, ама това няма как да си го купим Smiley). А ако не се влиза, изобщо няма значение по кое време - лудницата от хора и коли около Саграда е меко казано неприятна.

# 774
Всъщност около Саграда не е чак такава лудница, или поне не сутрин.
Ние бяхме с час в 9ч. и беше супер приятно и спокойно вътре и изобщо не беше толкова голям наплива.
След обед вероятно нещата стоят по друг начин.

Ходене пеш до парк Гюел не бих си причинила, а и няма нищо кой знае колко интересно по пътя, което да се види.
Ние предпочетохме автобус, спира в горната част на парка и един от входовете. Така се върви само надолу, а не се катери човек по стръмното.

# 775
До парк Гюел ние се прецакахме с метро, което е отдалечено от парка и се ходи нагоре по баира. Там най-добре с автобус.

# 776
  • Велико Търново
Може и да ги разменим - Саграда да е следобед а парка Гюел сутринта. Не съм взела още билети.
За ден втори съм планувала ( от площад тетуан) Катедралата, Готически квартал, административния център, после по Ла Рамбла до статуята на Колумб, Mercat de la Boquería, Драсанес после до старото пристанище и евентуално аквариума. Прибирането ще е през Parc de la Ciutadella. изобщо не съм сигурна дали след толкова ходене ще стигнем до ден трети. Него все още не съм обмислила детайлно.

# 777
Хубаво си огледайте разстоянията Simple Smile

# 778
  • Пловдив
Drassanes е добра отправна точка към един от фуникулярите - този на Монжуик. Не е нищо "уауу", но често вътре има улични музиканти и това създава много приятна атмосфера. На хълма има ботаническа градина (Mossen Costa i Llobera) с хубави гледки към морето и е близко до лифта към плажа.

# 779
  • Велико Търново
Последните по реда (вероятно  аквариума) ще отпадне. На мен не ми се гледат риби, а на мм силите ще са привършили:)

Общи условия

Активация на акаунт