Барселона - Тема 12

• 68 006
  • 894
  •   1
Отговори
# 780
Много е субективно колко дни са достатъчни за Порт Авентура - ние бяхме 4 дни и ни беше ОК, толкова много неща има за гледане, а има и големи опашки по атракциите...
Относно пътуването- има и влакове и автобуси - директни, не знам за кола под наем колко е изгодно.Ние с влака платихме около 12 евро на човек в посока
Относно времето -  ние бяхме края на август и беше много добре, смятам и септември ще си е екстра
Хотелите са си една категория, ние бяхме на входа на парка...еми най-удобен е

Здтавейте, бихте ли споделили кой от хотелите е най-удобен според Вас?

# 781
Миналата седмица бях в Барселона. Предварително резервирах такси от https://www.welcomepickups.com/?lid=lr55ansi9dcb

От летището до улица Caspe 103, кварталът е l´eixsample, струваше 40 евро. Обратният път беше 47 евро, предполагам, защото беше неделя.

Таксито беше ван, черно-жълто. Шофьорът ни чакаше на пристигащи, качихме се в колата и той ни поднесе по бутилка студена вода. Пътят до хотела бе лек и приятен. Препоръчвам такси, ако пътувате поне 3 души, вместо разходки с влак и пеша с багаж по улиците до хотела и обратно.

# 782
orange_county, писах ти, но ако и някой друг се интересува - хотел ПортАвентура https://maps.app.goo.gl/uuKE4UWLt2YHLBP38 е този, в който бяхме и бяхме доволни Simple Smile
Самолетния ми билет струваше 60 евро,  а за такси 40 евро не давам при условие, че мога да стигна за 2,60 до 5 евро почти до всяка точка в Барселона - летището е на практика на околовръстното. От Софийското летище до Люлин сигурно също ще ви вземат 80лв, а с метрото ще стигнете за 1,60лв...но всеки си харчи парите, както прецени Simple Smile

Последна редакция: сб, 24 фев 2024, 19:05 от ЗориБ

# 783
Здравейте пак! Прочетох цялата тема и даже постове от някои от първите теми. Толкова ми бяхте полезни, може би повече от пътеводителя на National Geographic (не съм го отваряла още, но този за Париж не ми хареса как е направен, за разлика от един за Лондон, който не беше на National Geographic, но пък беше страхотен). Та, благодарение на вас, направих примерна програма. Аз ходя пеша, мога да карам на сандвичи и да ям в движение, но ще съм с родителите ми и други хора, та не трябва да сме с много натоварена програма, ще ползваме транспорт и ще посядаме. Исках да споделя програмата и да кажете, ако можете, дали е изпълнима. Също така исках да попитам дали може да вземем билети за къщите от предишния ден, защото не знам кой ден ще успеем да отидем. Мисля единствените билети, които ще купя по-предварително, да са за Саграда Фамилия и за Парк Гюел. Няма проблем, ако никой не се включи с коментар!
Ден 1: кацаме в 15:30 ч., хващаме най-бързото средство и отиваме до апартамента. От там с метро сме за 20 минути до Готическия квартал, а от него на 10 мин. с метро/13 мин. пеша сме до площад Испания, някаква катедрала наблизо, статуята на Колумб (искам да се качим в нея, но не знам дали може, защото май е още в ремонт тя самата или районът около нея, а и е отворена до 14 ч.), после до Mercat de la  Boqueria, и ако има време - до пристанището.
Ден 2 - Саграда Фамилия, Парк Гюел, Casa Mila, Casa Batllo (и в двете къщи искам да влезем). Чета, че повечето от вас казват, че е по-добре в Саграда Фамилия да е следобед, така че може първо Парк Гюел.
Ден 3 - по-свободна програма - ако видим, че не успяваме 2-рия ден с Casa Mila i Casa Batllo, Parc de la Ciutadella, може да са в тоя ден. Да отидем спокойно и по светло до пристанището и плажа. А следобед с фуникуле/яр и лифт до Montjuic.
Благодаря предварително!

Последна редакция: сб, 24 фев 2024, 20:13 от anmasu

# 784
anmasu, не знам в кой месец ще кацате. Ако ще е сега скоро, там се стъпва с 30мин по късно от при нас, а програмата ви е много амбициозна.
Докато излезете от летището и се настаните ще мине 1час поне.
Оттам тепърва цялата тази обиколка, само след час ще е вече тъмно и ако идеята е да разглеждате, няма да се получи.

Ден 2
Не бих сложила всички тези забележителности в един ден.
Те сами по себе си са невероятни, и да ги разглеждате едно след друго...ще се пренаситите и няма да усетите цялата красота.
Сложете Саграда Фамилия и едната къща в един ден, и другата къща и парка в следващия.

Парка спокойно може да го пропуснете обаче, за сметка на парка Цитаделата.

# 785
Благодаря! Ще бъдем март месец и в тази или в по-стара тема прочетох, че има хора кацнали 40 минути по-рано от посочения час на кацане. Но не разбрах, какво имате предвид за "30 минути по-късно от при нас". На няколко места в темите прочетох, че от летището се излиза за около 20 минути. Но да, в деня на кацане, докато тръгнем към центъра, всякак ще е станало към 17 ч. и предвид, че се стъмва към 19 ч., ще гледам да нямам особени очаквания. То, реално, за всеки ден не трябва да имам големи очаквания, докато не сме там на място.

anmasu, не знам в кой месец ще кацате. Ако ще е сега скоро, там се стъпва с 30мин по късно от при нас, а програмата ви е много амбициозна.
Докато излезете от летището и се настаните ще мине 1час поне.
Оттам тепърва цялата тази обиколка, само след час ще е вече тъмно и ако идеята е да разглеждате, няма да се получи.

Ден 2
Не бих сложила всички тези забележителности в един ден.
Те сами по себе си са невероятни, и да ги разглеждате едно след друго...ще се пренаситите и няма да усетите цялата красота.
Сложете Саграда Фамилия и едната къща в един ден, и другата къща и парка в следващия.

Парка спокойно може да го пропуснете обаче, за сметка на парка Цитаделата.

Последна редакция: нд, 25 фев 2024, 00:28 от anmasu

# 786
  • Пловдив
Има предвид, че слънцето залязва 30 мин по-късно, т.е. ако ви е скоро пътуването, денят е все още кратък.
Досега пътували ли сте с родителите си? Моите пътуват мноого, но имаме различно темпо - разстояние, което със съпруга ми и децата вземаме за 15 мин., те го минават за 45 поне + безброй кафета, снимки, мотане... Последният път, когато пътувахме заедно, децата ми споделиха, че лежерното темпо им допада повече от "моите планове" 😉

# 787
anmasu,  ако тук се стъмва в 17.30ч, там в 18ч става тъмно.
По тъмно няма какво да видите, това имах предвид.

Полет досега не ми е кацал по-рано. Нашият дори кацна с 1ч закъснение.
Да, от летището ще излезете за 20-30мин, и то ако няма големи опашки на паспортен контрол.
Но след това ще имате минимум 30-40мин пътуване до мястото ви за настаняване. В зависимост къде е и какъв транспорт изберете.
Което означава че в най-добрия случай към 17ч ще се настаните.
Остават ви максимум 2часа за разходки.

За къщите, купете си билетите предварително, за да си нагласите програмата.
Аз препоръчвам ранни часове, вси още лудницата не е толкова голяма.
След 11ч и след обедите е най натоварено.

# 788
anmasu, първата ти  цел, сигурно е площад Каталуня / кажи къде е апартамента/ - че от него, посока към морето, пеша по Ла Рамбла се стига до статуята на Колумб /не може да се качва в нея /

ако сте наблизо има как да ги разгледате тези неща и да се приберете по тъмно - има предвид - Ла рамбла, Букерия, статуята на Колумб - тя е на пристанището и обратно - и да се приберете 20,00 - 21,00 ч си е ок

# 789
Много благодаря на всички ви!
Да, да, често пътувам с тях и затова казвам, че ще се почива и повече ще сме с градски транспорт, защото и аз иначе ги напрягам с наистина голямо препускане.
Има предвид, че слънцето залязва 30 мин по-късно, т.е. ако ви е скоро пътуването, денят е все още кратък.
Досега пътували ли сте с родителите си? Моите пътуват мноого, но имаме различно темпо - разстояние, което със съпруга ми и децата вземаме за 15 мин., те го минават за 45 поне + безброй кафета, снимки, мотане... Последният път, когато пътувахме заедно, децата ми споделиха, че лежерното темпо им допада повече от "моите планове" 😉

Да, видях, че залезът в средата на март е около 19 часа, което значи че ще имаме максимум час - час и половина за разходка, в най-добрия случай. До апартамента се надявам да стигнем бързо с такси, дава го на 20 минути от летището. Аз ще взема предварително билети, но питането ми е колко по-рано трябва да се вземат билетите за къщите, защото четох, че за тях има билети и от предишния ден, докато за Саграда Фамилия и Гюел свършват бързо онлайн.
anmasu,  ако тук се стъмва в 17.30ч, там в 18ч става тъмно.
По тъмно няма какво да видите, това имах предвид.

Полет досега не ми е кацал по-рано. Нашият дори кацна с 1ч закъснение.
Да, от летището ще излезете за 20-30мин, и то ако няма големи опашки на паспортен контрол.
Но след това ще имате минимум 30-40мин пътуване до мястото ви за настаняване. В зависимост къде е и какъв транспорт изберете.
Което означава че в най-добрия случай към 17ч ще се настаните.
Остават ви максимум 2часа за разходки.

За къщите, купете си билетите предварително, за да си нагласите програмата.
Аз препоръчвам ранни часове, вси още лудницата не е толкова голяма.
След 11ч и след обедите е най натоварено.

На няколко места прочетох, че има лифт (и има билет от 6-7 евро), да не бъркам монумента? Да, да, объркала съм - площад Каталуня е 🤦‍♀️. Апартаментът ни е в Hospitalet de llobregat. Сега, като си го изговарям с вас, по-реалистично ми се вижда да отидем до Готическия квартал и това ще е май. Може би ще хапнем някъде там, ако някой има предложения за места за хранене около Готическия квартал, ще съм благодарна да сподели (иначе съм запаметила няколко заведения, които са препоръчани в темата).
anmasu, първата ти  цел, сигурно е площад Каталуня / кажи къде е апартамента/ - че от него, посока към морето, пеша по Ла Рамбла се стига до статуята на Колумб /не може да се качва в нея /

ако сте наблизо има как да ги разгледате тези неща и да се приберете по тъмно - има предвид - Ла рамбла, Букерия, статуята на Колумб - тя е на пристанището и обратно - и да се приберете 20,00 - 21,00 ч си е ок

Последна редакция: сб, 24 фев 2024, 23:49 от anmasu

# 790
anmasu,  не мога да кажа как ще е март месец. Билети вероятно ще има, но ще са останали само за някои часове.
И за двете къщи ви трябват по около 2часа спокойно разглеждане.
И двете са с много стъпала, предвидете и това ако на родителите им е по-трудно да се качват и слизат.

# 791
Аз съм в грешка за статуята на Колумб - същата е, но явно когато ние бяхме по нищо не личеше да има асансьор, но да, има..
ето тук има различни билети и с отстъпки
https://bcnshop.barcelonaturisme.com/shopv3/en/product/18334/col … -monument.html?o=
От апартамента ви да площад Каталуня сте с метрото линия 1 за 13 минути - удобно ви е, ще се разходите чудесно по.план Simple Smile

Последна редакция: нд, 25 фев 2024, 02:08 от ЗориБ

# 792
orange_county, писах ти, но ако и някой друг се интересува - хотел ПортАвентура https://maps.app.goo.gl/uuKE4UWLt2YHLBP38 е този, в който бяхме и бяхме доволни Simple Smile
Самолетния ми билет струваше 60 евро,  а за такси 40 евро не давам при условие, че мога да стигна за 2,60 до 5 евро почти до всяка точка в Барселона - летището е на практика на околовръстното. От Софийското летище до Люлин сигурно също ще ви вземат 80лв, а с метрото ще стигнете за 1,60лв...но всеки си харчи парите, както прецени Simple Smile

Много благодаря Simple Smile

# 793
Здравейте, някои ходил ли е с туристическия автобус до парк Гюел, близо ли спира?
/ или пак е около метрото?
 Никъде не намирам разписание за да си направи дори груба сметка човек, вероятно защото не се движи по такова, заради задръстванията.....

# 794
Здравейте, някои ходил ли е с туристическия автобус до парк Гюел, близо ли спира?
/ или пак е около метрото?
 Никъде не намирам разписание за да си направи дори груба сметка човек, вероятно защото не се движи по такова, заради задръстванията.....

Има ги и спирките, има и карта къде точно спира.
Просто си отворете инфото.

https://www.hop-on-hop-off-tickets.com/barcelona-bus-tours/

Общи условия

Активация на акаунт