Барселона - Тема 12

• 68 002
  • 894
  •   1
Отговори
# 795
Ние също сме в апартамент до пл. Тетуан . От Т2 на летището до там ми дава първо А2 и после Н16 - доколкото разбирам са автобуси Simple Smile  Връщам се да чета първа страница ,защото ще пАлАдея.Всичко организирам сама,останалата част от фамилията са като куфари просто...
Преди няколко дни четох,че фуникуляра от пристанището не работи,което доста ме разочарова.

# 796
  • ново
A2 е автобуса от летището (синият автобус).
Ако търсите бюджетно решение и ще купувате карта за целия транспорт, може да вземете влака от летището до пл.Каталуня и от там с метро до апартамента. С А2 може също, но ще ви струва по-скъпо.

# 797
Преди няколко дни четох,че фуникуляра от пристанището не работи,което доста ме разочарова.
Лифта от пристанището би трябвало от днес да работи вече, поне така пише на сайта им. Обърнете внимание, ако купувате само еднопосочен билет трябва да е в посока от Монтжуик към пристанището. От пристанището нагоре може би няма да ви пуснат, ако не сте с двупосочен. Така пише в сайта им, явно е някакво ново правило.

# 798
  • Русе
През м.август използвахме еднопосочен билет от пристанището към Монтжуик.

# 799
  • Пловдив
За влака от летището има групова карта 10 евро за до 8 човека и ако сте 5+ човека е по- изгодно.

# 800
Ако сте 4ма човека от летището просто си вземете такси. Разликата няма да е голяма.
Ще има по-голяма такава само ако сте с карта Hola Barcelona

# 801
Лифта от пристанището би трябвало от днес да работи вече, поне така пише на сайта им. Обърнете внимание, ако купувате само еднопосочен билет трябва да е в посока от Монтжуик към пристанището. От пристанището нагоре може би няма да ви пуснат, ако не сте с двупосочен. Така пише в сайта им, явно е някакво ново правило.
Много благодаря за информацията ! Наистина работи,сега проучвам маршрут ,ето какъв ми е плана за първия ден :
Аквариум
Лифт до Монтжуик
Оттам с градски транспорт ( 150 - каквото и да е това ) до Испанското село
Пазара Boquera
И после който оживял - оживял
Вторият ден оставям за Парк Гюел - Болницата Sant Pau - Sagrada Familia - Casa Mila - Casa Batillo
На третия ден следобед летим обратно така,че може би ще оставим готически квартал за тогава.

Май ще послушам съвета за такси от и до летището,4 човека сме.

# 802
  • София
И аз започнах да планувам първия ден от нашия престой. Понеже самолетът ни каца към 9 и нещо сутринта и ще се придвижим до апартамента ни с такси, след това ще направим пешеходни разходки. Жилището е на 20 мин пеша от Ла Рамбла. Ще започнем от Каса Батийо, площад Каталуня, спускаме се по Ла Рамбла, Готическия квартал и до статуята на Колумб. Аквариумът реших да го пропуснем.
Катедралата на Барселона заслужава ли си, понеже също ни е близо?

# 803
И аз започнах да планувам първия ден от нашия престой. Понеже самолетът ни каца към 9 и нещо сутринта и ще се придвижим до апартамента ни с такси, след това ще направим пешеходни разходки. Жилището е на 20 мин пеша от Ла Рамбла. Ще започнем от Каса Батийо, площад Каталуня, спускаме се по Ла Рамбла, Готическия квартал и до статуята на Колумб. Аквариумът реших да го пропуснем.
Катедралата на Барселона заслужава ли си, понеже също ни е близо?
Ако обичате водоливници, Катедралата ще ви хареса. Има във формата на слон, еднорог, куче, крава.

# 804
  • ново
Катедралата е в пресечка на Ла Рамбла, така че ще се отклоните съвсем малко поне отвън да я видите.

# 805
Тонка, катедралата е на 5мин от Рамбала, красива е и си заслужава.

# 806
  • София
Благодаря много. За нея купуват ли се билети, за да можем и отвътре да я разгледаме?
Аз през Гугъл мапс и стрийт вю разглеждам, като задавам да ми изпише разстоянието и времето за ходене, че така ми е много лесно.

# 807
Пише, че е 14 евро входа, като включва качване на покрива.

На мен лично за такъв тип катедрала ми се вижда малко много.

# 808
  • Русе
На мен много ми хареса катедралата и отвън, и отвътре. По-различна е от останалите катедрали, в които съм влизала. Билетът май беше 11 евро без качване на покрива.

# 809
  • Горна Оряховица
Здравейте, имам въпрос за моята "програма". Ходили сме в Барселона преди 8-9 години и сега ще бъдем в началото на юни 1 ден предварително преди да се качим на круиза. Ще сме с децата на 5 и 8 са. Та кацаме сутринта в 8 часа /понеделник/и ще сме в хотел Peninsular /на картата е в близост до Плаца Reial/. Ще вземем такси от летището, предполагам ще е най-удобно, понеже ще сме с 3-4 големи куфара. Надявам се от хотела да благоволят да си оставим куфарите, за да  можем да се разходим и да използваме деня. Та някаква програма да си направя за един ден, не знам изпълнима ли е? Какво мога да махна или да добавя. Като цяло най-далечната ми точка е Саграда Фамилия, не че държа да я гледаме, ама нали сме в Барселона Laughing Тя...да си взимаме ли някакви карти за метро, по-добре ли ще е да си вземем примерно единични билети от Каса Мила до Саграда Фамилия  и после от Саграда Фамилия до плаца Каталуния, за да не сме целия ден в ходене пеша...

Трябва да бъде за 1 ден програмата ни, тъй като на следващия ще тръгнем с такси до порта на круиза.

Общи условия

Активация на акаунт